31-12-13

Woningbrand Cardijnlaan

Een bedanking van onze schepen Kris Vandecasteele naar aanleiding woningbrand Cardijnlaan.

Beste allen,

Bedankt voor de puike interventie.
Bij deze laat ik weten dat Dhr Vercoutter, bewoner van dit huis, nu tijdelijk opgenomen is in de Zathe en dat hij aldus uit het ziekenhuis is ontslagen.

Ik wens u allen een goed uiteinde en een uitstekend 2014 !

Met vriendelijke groeten,

Kris Vandecasteele

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Slachtoffer kettingbotsing zoekt haar reddende engel

Jonge vrouw (25) wil hulpvaardige pompier persoonlijk bedanken

Slachtoffer kettingbotsing zoekt haar reddende engel

 • maandag 30 december 2013,
 • Auteur: Tim Lescrauwaet en Tommy Huygenbaert

  Maxime Haemers uit Brugge liep bij de enorme ravage in Zonnebeke (naast) een zware hersenschudding op.

 

 
 
Eén van de zwaarste slachtoffers van de kettingbotsing in Zonnebeke is op zoek naar één van haar redders. Maxime Haemers (25) zat anderhalf uur in haar wagen gekneld. ‘Al die tijd zat die brandweerman naast me’, zegt ze. Maxime Haemers (25) uit Brugge werd als voorlaatste slachtoffer van de dramatische kettingbotsing in Zonnebeke begin december uit het ziekenhuis ontslagen.
Er wacht haar een maandenlange revalidatie. Binnenkort moet ze nog maar eens onder het mes.
De jonge vrouw brak een nekwervel, deukte twee wervels in haar onderrug in, brak een rib, scheurde een ligament in haar schouder en liep een zware hersenschudding op. ‘Het heeft geen haar gescheeld of ik was verlamd’, zegt Maxime. Ze werd pas maandag uit het ziekenhuis in Kortrijk ontslagen. ‘Het voelt goed om opnieuw thuis te zijn’, zegt ze.

Goede zorgen

De jonge vrouw trekt zich op aan de vele bemoedigende woorden van vrienden en de goede zorgen van haar vriend en familie.
Ook de verpleegsters en hulpverleners kregen al een geschenk. Maar één van haar redders wil Maxime toch in het bijzonder bedanken. ‘Een brandweerman die anderhalf uur naast mij zat in mijn auto’, zegt ze.
‘Zonder hem had ik me nooit door dat moment geslagen. Zijn bemoedigende woorden zijn bijna het enige
wat ik me nog van het ongeval herinner.’

Maxime was op de dag van de dodelijke kettingbotsing voor haar werk op weg naar Ieper. Plots reed ook zij met haar Mini Cooper het misttapijt in. Van wat er daarna precies gebeurde, herinnert de jonge vrouw zich niet veel meer. ‘Ik zag nog net hoe mijn voorligger ergens hard tegenaan knalde’, zegt ze. ‘Ik trok instinctief aan mijn stuur.’ Haar wagen draaide 180 graden en kwam klem te zitten tussen twee grote vrachtwagens. De hulpdiensten hadden anderhalf uur nodig om Maxime uit haar wagen te bevrijden. ‘Ik verloor het bewustzijn door de klap’, vertelt Maxime. ‘Maar het eerste wat ik me herinner is die brandweerman die naast me kwam zitten. Hij zei me dat hij niet uit de auto zou stappen vooraleer zijn collega's mij bevrijd hadden. Ik weet nog dat ik in zijn ogen zag dat hij ook in paniek was. Zo'n chaos en drama had hij duidelijk ook nog niet vaak gezien. Maar toch kon hij me de rust geven die ik op dat moment echt nodig had. Ik ben hem daar enorm dankbaar voor.’ Maxime zou de brandweerman dan ook graag persoonlijk bedanken. ‘Maar ik heb al alles geprobeerd om hem te vinden’, zegt ze. ‘Ik weet zelfs niet in welk korps hij zit.’

De jonge vrouw ziet ook mentaal heel zwaar van het ongeval af. ‘Daarom denk ik dat het me enorm veel deugd zou kunnen doen om met iemand te spreken die er op dat moment bij was. Het zal nog een hele tijd duren vooraleer ik dit achter me kan laten, maar die brandweerman nog even spreken zou mij een eindje in de goeie richting helpen.’

De brandweerman, of iemand die weet om wie het gaat, kan contact opnemen met Maxime via het e-mailadres tim.lescrauwaet@gmail.com


Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Vuurwerk, geen speeltuig maar oorlogstuig!

Belgische BrandwondenStichting
Stichting van openbaar nut KB 16-05-1986
Nationale Loterij
Partner van de Stichting
 
Vuurwerk, geen speeltuig maar oorlogstuig!
 
Gebruik van sommige vuurwerkartikelen (knalvuurwerk zoals Cobra 6 en 7) kan levensgevaarlijke verwondingen teweeg brengen.
FOD Economie heeft volgende tips voor u
 
Koop niet bij eender wie of eender waar ...
 • Koop enkel vuurwerk in erkende en gespecialiseerde winkelsdie in het bezit zijn van een opslagvergunning afgeleverd door de lokale overheid. De verkoper staat u met raad en daad bij, biedt u een kwalitatief product aan en legt u de werking ervan uit. Hij kan u een lijst met veiligheidsmaatregelen meegeven.
 • De verkoop van vuurwerk door ambulante handelaars op beurzen, markten en rommelmarkten is verboden. U mag er geen vuurwerk kopen.
 • Het verzenden van vuurwerk per post is eveneens niet toegestaan.
 • Opgelet: wees uiterst voorzichtig als u via internet koopt.
  Ervaring toont inderdaad aan dat talrijke vuurwerkartikelen die aangeboden worden niet aan de wettelijke criteria voor de verkoop aan particulieren beantwoorden. Sommige producten zijn gewoon illegaal omdat ze te krachtig zijn. Zelfs voor gebruik door professionelen zijn ze gevaarlijk.
Koop alleen goedgekeurd Belgisch feestvuurwerk waarop één van de twee volgende vermeldingen vermeld staat:
 • Goedgekeurd Belgisch feestvuurwerk dat verplicht de volgende markering draagt “BE/OTU XXXX/D”
 • Vuurwerk met CE-markering van categorieën 1 en 2. Dit vuurwerk draagt verplicht de markering “CE categorie 1” of “CE categorie 2”
Leef de volgende veiligheidsregels na:
 1. Bewaar thuis het feestvuurwerk op een droge plaats in een afgesloten ruimte, buiten het bereik van kinderen.
 2. Lees alle gebruiksaanwijzingen voor het afsteken van het vuurwerk.
 3. Kies een aangepaste schietplaats:een open zone, die vlak, horizontaal en hard is, verwijderd van woningen en geparkeerde voertuigen en ver van een dichte plantengroei, vooral bij droogte.
 4. Zorg ervoor dat toeschouwers steeds op een veilige afstandblijven tot na het afvuren.
 5. Houd uw dieren op een veilige plaats! Vooral honden en paarden houden niet van vuurwerk en kunnen schrikken bij de eerste knallen.
 6. Zorg ervoor om steeds water en een brandblusapparaatbinnen handbereik te hebben.
 7. Blijf nuchter:geen alcohol voor en tijdens het afsteken.
 8. Bescherm uw ogen en draag eventueel een goede beschermingsbriltijdens het afschieten. Draag nooit kledij die gemakkelijk vuur kan vatten.
 9. Plaats voor het afsteken van vuurpijlen een buis stevig in de gronden steek er dan de stok van de vuurpijl in. Steek maar één pijl per keer aan. Wacht tot de eerste pijl de lucht ingaat alvorens een andere pijl in dezelfde buis te plaatsen.
 10. Stabiliseer de batterijendoor er bijvoorbeeld zware blokken of grond rondom aan te brengen.
 11. Steek altijd de lonten aan met een aan steeklontdat u bij uw leverancier kan krijgen. Rookwaren zoals een sigaar of een sigaret kunnen ook gebruikt worden. Gebruik zeker geen lucifers of aanstekers.
 12. Verlaat zo snel mogelijk de plaatsvan afschieten en blijf op voldoende afstand zodra u een lont aansteekt.
 13. Richt nooit een aangestoken product naar een persoon.
 14. Houd voldoende afstandvan het vuurwerk en steek de lonten aan met gestrekte arm.
 15. Steek nooit vuurwerk af op de grond(batterij, fontein, kaars,...) wanneer een deel van uw lichaam zich boven het vuurwerk bevindt.
 16. Benader nooit onmiddellijk een artikel nadat u het aanstak. Indien het niet werkt, wacht dan minstens 30 minuten.
 17. Steek nooit een vuurwerkartikel terug aan.
 18. Doofop de grond gevallen resten.
 19. Annuleer het afsteken van vuurpijlen bij hevige wind.

Een gouden raad van Stichting Brandwonden:
VUURWERK IS STRIKT VOORBEHOUDEN AAN VOLWASSENEN
 • Kinderen spelen NOOIT met vuurwerk.
 • Afsteken van vuurwerk: NOOIT in de nabijheid van kinderen.
U kunt de volledige brochure van FOD Economie over veilig vuurwerk hier downloaden of u kunt onze website raadplegen.

PS: Voorbeeld van verwondingen ingevolge vuurwerk, klik hier (let op, choquerende foto!)

Met Vriendelijke Groeten,

Jean-Pierre Arnould,
Gedelegeerd Bestuurder
 

CO een stille moordenaar in huis!
Een CO melder verwittigt u tijdig.


 

De rookmelder, uw bewaarengel bij brand. Niet boren, gewoon plakken!

 

U kan de brandwonden-
patiënten steeds steunen door uw financiële bijdrage over te schrijven op rekeningnummer
BE36 7340 1234 5681
(BIC: KREDBEBB)


Bedragen van 40 euro of meer zijn fiscaal aftrekbaar.
 
 
Bestel hier uw CO-melder   Bestel uw zelfklevende rookmelder   Steun patiënten
De Stichting Brandwonden onderschrijft Ethisch Fondsenwerven
Dit bericht komt van de Stichting Brandwonden overeenkomstig haar opdracht en conform de wetgeving op de bescherming van de levenssfeer. Meer info

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

30-12-13

Recordaantal dode bruinvissen aangespoeld in 2013

Recordaantal dode bruinvissen aangespoeld in 2013

Door: redactie
30/12/13 - 17u53  Bron: Belga
© belga.

Afgelopen jaar is een recordaantal van 128 dode bruinvissen aangespoeld aan de Belgische kust. Vele bruinvissen sterven als bijvangst tijdens het vissen met zogenaamde warrel- en kieuwnetten. Natuurpunt vraagt daarom een onmiddellijk verbod op het gebruik van zulke netten door sportvissers. Voor professionele vissers vraagt de natuurvereniging om dringende maatregelen, zoals het gebruik van 'pingers' die onder water een waarschuwingsgeluid uitsturen.

De bruinvis, behorend tot de orde van de tandwalvissen, is de kleinste walvisachtige die in Europa voorkomt en kan tot 1,90 meter groot worden. De kleine dolfijnachtige is tevens een beschermde diersoort en geniet het strengste Europese beschermingsregime.

Het gebruik van warrelnetten blijft een belangrijke doodsoorzaak bij bruinvissen. "Bruinvissen zijn zoogdieren en kunnen maar twee tot drie minuten onder water blijven", zegt Nathalie De Snijder van Natuurpunt. "Wanneer ze in warrel- en kieuwnetten verstrikt raken, stikken en verdrinken ze." De netten worden zowel door professionele vissers op zee als door recreatieve strandvissers gebruikt en zien er een beetje uit als tennisnetten, die in een rij op de laagwaterlijn worden geplaatst.

"Twaalf jaar geleden verbood de federale regering nochtans het gebruik van warrelnetten, maar die bepalingen gelden maar tot de laagwaterlijn. Het probleem is dat de netten juist tussen het strand en deze lijn geplaatst worden, en daar maken de Vlaamse regering en de burgemeesters van de kustplaatsen de dienst uit", aldus nog Natuurpunt

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

File door ongeval met vrachtwagen op E40 ter hoogte van Gistel

File door ongeval met vrachtwagen op E40 ter hoogte van Gistel

maandag 30 december 2013 om 13u37

Gistel - Een ongeval met een vrachtwagen kort na de middag zorgde voor verkeershinder op de E40 ter hoogte van Gistel.

Foto Twitter/Yannick Vandenberghe

Foto Twitter/Yannick Vandenberghe

Het ongeval gebeurde in de richting van Veurne. Een vrachtwagenbestuurder uit Tsjechië week plots af van zijn rijstrook en ging de middenberm in. De chauffeur verklaarde aan de politie dat hij moest niezen en zo per ongeluk aan zijn stuur trok. De vrachtwagen sleurde ook een wagen mee. Door het ongeval was er een hele tijd in beide richtingen maar één rijstrook berijdbaar. Niemand raakte gewond.

(FJA/A.D.)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Kust : recordaantal dode bruinvissen aangespoeld in 2013

Kust : recordaantal dode bruinvissen aangespoeld in 2013

maandag 30 december 2013 om 11u52

Knokke-Heist - Afgelopen jaar is een recordaantal van 128 dode bruinvissen aangespoeld aan de Belgische kust.

Veel bruinvissen sterven als bijvangst tijdens het vissen met zogenaamde warrel- en kieuwnetten. Natuurpunt vraagt daarom een onmiddellijk verbod op het gebruik van zulke netten door sportvissers. Voor professionele vissers vraagt de natuurvereniging om dringende maatregelen, zoals het gebruik van 'pingers' die onder water een waarschuwingsgeluid uitsturen. De bruinvis is de kleinste walvisachtige die in Europa voorkomt en kan tot 1,90 meter groot worden. De kleine dolfijnachtige is een beschermde diersoort en geniet het strengste Europese beschermingsregime.

Verdrinkingsdood

Het gebruik van warrelnetten blijft een belangrijke doodsoorzaak bij bruinvissen. "Bruinvissen zijn zoogdieren en kunnen maar twee tot drie minuten onder water blijven", zegt Nathalie De Snijder van Natuurpunt. "Wanneer ze in warrel- en kieuwnetten verstrikt raken, stikken en verdrinken ze." De netten worden zowel door professionele vissers op zee als door recreatieve strandvissers gebruikt en zien er een beetje uit als tennisnetten, die in een rij op de laagwaterlijn worden geplaatst.

"Twaalf jaar geleden verbood de federale regering nochtans het gebruik van warrelnetten, maar die bepalingen gelden maar tot de laagwaterlijn. Het probleem is dat de netten juist tussen het strand en deze lijn geplaatst worden, en daar maken de Vlaamse regering en de burgemeesters van de kustplaatsen de dienst uit", aldus nog Natuurpunt.

(Belga)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Recordaantal Bruinvissen dood aangespoeld in 2013

 

20100316-nieuwpoort-bruinvis.jpg

 

 

3.jpg

DSCN0003.JPG

 

 

Hier staan we dan even stil.....

We hopen dat niet alleen Oostende een verbod oplegt aan de warrel en kieuwnetten, maar de gehele Belgische kust...ook Nieuwpoort!!!!!

Recordaantal Bruinvissen dood aangespoeld in 2013

 
• Contact: Nathalie De Snijder 0472 202801 (Natuurpunt)
Foto's (vrij te gebruiken mits naamsvermelding)
 
 
Mechelen, 30 december 2013 - Op de Belgische stranden zijn dit jaar 128 Bruinvissen dood aangespoeld. Nooit eerder was dat aantal zo hoog. Een belangrijke doodsoorzaak is bijvangst tijdens het vissen met zogenoemde warrel- en kieuwnetten. Natuurpunt vraagt van de Vlaamse regering een onmiddellijk verbod op het gebruik van zulke netten door sportvissers. Voor professionele vissers eist de natuurvereniging dringend maatregelen om de dodelijke bijvangst te beperken.
 

“We vragen van de Vlaamse regering een onmiddellijk verbod op het gebruik van zulke netten door recreatieve strandvissers”, zegt Nathalie De Snijder, Noordzee-experte van Natuurpunt. Voor professionele visserij moet het gebruik van zogenoemde pingers verplicht worden om de dodelijke bijvangst te beperken.

Warrel- of kieuwnetten worden zowel door professionele vissers op zee als door recreatieve strandvissers gebruikt. zien er een beetje uit als tennisnetten die op de laagwaterlijn worden geplaatst. Als een vis in zo’n net terecht komt, raakt hij verstrikt, waardoor ontsnappen onmogelijk is. Bruinvissen zijn zoogdieren en kunnen maar 2 tot 3 minuten onder water blijven. Wanneer ze in warrel- en kieuwnetten verstrikt raken, stikken en verdrinken ze. Vooral het voorjaar is bijzonder dodelijk voor de Bruinvis. In deze periode zetten de sportvissers hun netten uit om te vissen op Tong en ander platvissen, die dan ondiep water opzoeken om zich voort te planten. Nooit eerder spoelden er zoveel exemplaren aan van deze kleine Europese dolfijnachtige. Toch is de Bruinvis een beschermde soort, die volgens de Habitatrichtlijn van de Europese Unie het strengste beschermingsregime verdient.

 In Oostende zijn de strandwarrel- en kieuwnetten al verboden, maar een algemeen verbod voor alle Vlaamse strandvissers is er niet. 

Een warrelnet aan bevoegdheden 

Ironisch genoeg heeft de federale overheid wel haar verantwoordelijkheid genomen, en de gewraakte netten verboden in 2001 – bijna 12 jaar geleden. Maar de federale bepalingen gelden maar tot aan de laagwaterlijn. Het probleem is dat de netten juist tussen het strand en deze lijn geplaatst worden, en daar maken de Vlaamse regering en de burgemeesters van de kustplaatsen de dienst uit.  Minister-president Kris Peeters (CD&V), bevoegd voor visserij, is gemachtigd om de maatregel voor heel Vlaanderen in te voeren en minister Joke Schauvliege (eveneens CD&V ) is bevoegd om een soortbeschermingsprogramma te starten. Beide beslissingen zijn hoognodig om de Bruinvis de bescherming te bieden die hij nodig heeft, en waarvan Europa eist dat we ze geven. Toch is de Bruinvis geen prioriteit voor deze Vlaamse regering. Op een parlementaire vraag van Wilfried Vandaele (N-VA) in juli 2013 over de bescherming van de Bruinvis, antwoordde Joke Schauvliege dat pas in 2015 werk wordt gemaakt van een soortbeschermingsprogramma voor de Bruinvis. In afwachting kunnen en moeten al bewarende maatregelen genomen worden. 

Vissers versus sportvissers 

Voor professionele vissers zijn warrelnetten niet per se een slechte vorm van visserij . Vissen met deze netten is één van de meer duurzame technieken. Ze kost weinig energie (en is dus CO2-arm) en de bodem (met bijhorende soms fragiele levensvormen) wordt niet beroerd, in tegenstelling tot visserij met sleepnetten. Het grote probleem is de bijvangst van zeezoogdieren als de Bruinvis, maar er bestaan oplossingen om die te vermijden. Zogenaamde pingers vastgemaakt aan de netten verspreiden een waarschuwingsgeluid dat Bruinvissen alert maakt voor de aanwezigheid van de dodelijke val. Ook ander netmateriaal en de hoogte of zichtbaarheid van de netten aanpassen zijn mogelijkheden die onderzocht moeten worden in samenwerking met de vissers. Natuurpunt vraagt minister-president Peeters om het internationaal onderzoek naar de deze maatregelen te steunen en de best mogelijke technieken te verplichten. 

Bij de sportvissers is het een ander verhaal: hier kan en moet België zelf maatregelen nemen. Een probleem niet aanpakken omdat de buurlanden niets doen, is geen optie en zelfs tegenstrijdig met internationale verplichtingen die België mee heeft goedgekeurd. Natuurpunt vraagt een eenduidig en onmiddellijk verbod op het gebruik van warrelnetten voor recreatief gebruik. Er bestaan namelijk heel wat alternatieve en recreatieve vistechnieken die niet schadelijk zijn voor Bruinvissen (zoals platnetten of fuiken met een keerwand).

Bovendien gebruiken recreatievissers warrel- en kieuwnetten omdat ze daarmee het meeste vis kunnen vangen. Dat is eigenlijk in strijd met de bepaling dat ze als niet-beroepsvissers alleen maar voor eigen gebruik mogen vissen. In de praktijk hebben veel recreatievissers een lucratieve bijverdienste, die kan oplopen tot honderden euro's per week in het visseizoen van maart tot mei. Zo concurreren ze met de professionele visserij, een sector in nood die sterk afhankelijk is van subsidies. Hier komt nog bij dat men tussen maart en mei vis vangt die zich aan het voortplanten is en vol zit met kuit en gom. Dat vormt een acute bedreiging voor de toekomstige visstocks. 

De Bruinvis is een kleine tandwalvissoort die sinds enkele jaren weer helemaal terug is in de zuidelijke Noordzee. Bruinvissen hebben een stompe snuit, een lage, driehoekige rugvin en (zoals alle walvisachtigen) een platte staartvin. De rug is donkergrijs, de buik helderwit. Enkele decennia geleden leek het dier bij ons bijna verdwenen, maar nu zouden er naar schatting 150.000 dieren voor de kusten van Engeland, België, Nederland, Duitsland en Denemarken zwemmen door een zuidwaartse verplaatsing van de populatie binnen de Noordzee. De tijd dringt dan ook voor een beschermingsplan voor de soort.

 
Contact
Nathalie De Snijder - Natuurpunt - 0472 20 28 01

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Civiele bescherming en brandweer ruimen nog tot vanavond dode varkens op in Meulebeke

Civiele bescherming en brandweer ruimen nog tot vanavond dode varkens op in Meulebeke

maandag 30 december 2013 om 13u32

Meulebeke - Tegen vanavond moet het laatste varken verwijderd zijn uit de uitgebrande stallen in Meulebeke.

Vrijdag stierven daar 1500 varkens na een uitslaande brand. Burgemeester Dirk Verwilst liet de brandweer en de civiele bescherming samenwerken om alles opgeruimd te krijgen, voor er gevaar dreigt voor de volksgezondheid. Zowat 30 man zijn ingezet om de 270 drachtige zeugen en 1300 biggen uit de afgebrande stal te krijgen. Ondertussen bevestigde het parket dat een technisch falen de oorzaak is van de brand.

(J.S.)

Meer vanavond op WTV & Focus vanaf 18u00

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer beveiligt omgeplooide kerkhaan

Brandweer beveiligt omgeplooide kerkhaan

 • maandag 30 december 2013, 08u00
 • Auteur: jod

Aan het werk op 48 meter boven de grond.

Aan het werk op 48 meter boven de grond.

 
 
 

GENT - Het grootste slachtoffer in Gent van de kerststorm moet de windhaan bovenop de Sint-Coletakerk zijn. Die hangt nog steeds ondersteboven, samen met het kruis. Een risico, en daarom klom de Gentse brandweer zaterdag de toren in om de boel te beveiligen.

Het Red-team is gespecialiseerd in reddingen op moeilijke plaatsen. Op 48 meter hoogte onderzochten ze de toestand van het kerkkruis, beveiligden de constructie en legden een zeil rond de torenspits.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Student legt vuurwerk op fornuis en veroorzaakt brand

Student legt vuurwerk op fornuis en veroorzaakt brand

Auteur: Joris Truyts

zo 29/12/2013 - 20:20Joris Truyts In Groningen, in het noorden van Nederland, is een 23-jarige student aangehouden omdat hij een brand had veroorzaakt in zijn studentenhuis. De jongeman had vuurwerk laten liggen op een warme elektrische kookplaat.

De student was gisteren illegaal vuurwerk gaan kopen in Duitsland. Toen hij thuiskwam legde hij het vuurwerkpakket neer op zijn elektrische kooktoestel, waarna hij meteen weer vertrok. Het toestel stond echter nog aan en het vuurwerk ontplofte dan ook.

De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen. Het hele studentencomplex, waar op dat moment zo'n 40 mensen aanwezig waren, werd uit voorzorg ontruimd. De student die de brand heeft veroorzaakt, is aangehouden. Hij riskeert een boete voor onopzettelijke brandstichting.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Kameroense bejaardenverkrachter is bijlange niet aan zijn proefstuk toe

Toch niet te doen .......

Kameroense bejaardenverkrachter is bijlange niet aan zijn proefstuk toe

De 18-jarige ‘Fransman van Kameroense afkomst’ die onlangs op het kerkhof van Veurne een 87-jarige vrouw verkrachtte, was nog maar pas op vrije voeten. Hij zat vast voor gelijkaardige feiten, of wat dacht u?


Even recapituleren. Vorige week vrijdag ging de hoogbejaarde vrouw het graf van haar man bezoeken op het kerkhof van Veurne. Daar werd ze plots vastgegrepen en naar een werfwagen gesleurd, alwaar de tiener zijn lusten op haar botvierde. Ze liet hem begaan, omdat ze anders vreesde voor haar leven. Na zijn ding gedaan te hebben vluchtte de kerel weg per fiets.

De arm der wet had de dader al snel te pakken: een 18-jarige kerel van Kameroense afkomst die in Nieuwpoort woont en de Franse nationaliteit heeft. “Mijn zoon heeft hulp nodig”, zo liet de moeder van de verkrachter aan Het Nieuwsblad weten.

Die hulp had hij al gekregen, maar op de verkeerde manier ‘gepakt’, zo weet diezelfde krant nu. Enkele jaren geleden zat hij namelijk in een jeugdinstelling, waar hij plots een vrouwelijke arts besprong. Dat leverde hem een overplaatsing naar een gesloten instelling op.

Begin dit jaar kwam hij weer vrij, maar lang kon hij zijn lusten niet bedwingen: hij drong een woonst binnen om aldaar de vrouw des huizes te verkrachten.

Opnieuw werd hij opgepakt, waarna de rechter besloot om hem een strenge straf te geven: drie jaar cel, waarvan twee jaar met uitstel weliswaar. Een jaar effectief telt acht maanden in België en dus kwam de Kameroen vijf maanden geleden alweer vrij. Om slachtoffer nummer drie – een hoogbejaarde vrouw – te maken. Met een beetje geluk komt hij dit jaar niet meer vrij. (SL)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer Antwerpen wenst u fijne feestdagen met tilt shift-filmpje

Brandweer Antwerpen wenst u fijne feestdagen met tilt shift-filmpje

Door: redactie − 27/12/13, 16u01
 
 

 De Antwerpse brandweer heeft een tilt shift-filmpje met beelden van hun werkzaamheden op Facebook gezet. De brandweer wenst iedereen langs deze weg fijne feestdagen. Het met kerst gelanceerde filmpje wordt druk gedeeld, en krijgt vele likes.


Een tilt shift-bewerking is een methode om een foto van een gewone omgeving, bijvoorbeeld een landschap of een stadsbeeld, zodanig te bewerken dat het lijkt alsof het een foto van een miniatuurstad of een schaalmodel is. Enkele jaren geleden dook er al een soortgelijk filmpje over de stad Antwerpen op.

 • © kos. Beeld uit het clipje.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Hondshaaitje

Een beetje vertoeven op het strand en ge vindt van alles...

Hier een Hondshaaitje op het strand van Nieuwpoort.

IMG_8000.jpg

De Hondshaai (Scyliorhinus canicula) is een kleine haaiensoort uit de familie van de Kathaaien (Scyliorhinidae).

Zijn lichaam is glad, langgerekt en slank en wordt tot 80 centimeter lang en 3 kg zwaar. De haai heeft neusgaten en een bek aan de onderzijde van zijn kop, de neusflappen zijn eenvoudig gevormd en lopen door tot de bek. Vijf paar kleine kieuwopeningen. De bovenzijde is lichtbruin met opvallende kleine donkerbruine vlekken. Wegens zijn vlekkenpatroon wordt deze haai ook wel de kleingevlekte kathaai genoemd, de kathaai wordt dan de grootgevlekte kathaai genoemd.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Wensen

kerstwensen2014.jpg

Ook nog zo'n schoontje, zouden ze het weten van onze droom.....een 4x4.

 

Met vriendelijke groeten

Koen Vanderzwalm
luitenant   officier-dienstchef
Brandweer Brasschaat
De Mortel 32 - 2930 Brasschaat
T  03 650 01 20   F  03 650 01 39
koen.vanderzwalm@brasschaat.be
W www.brandweerbrasschaat.be

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Man naar ziekenhuis door brandende frietpot in garage in Nieuwpoort

Man naar ziekenhuis door brandende frietpot in garage in Nieuwpoort

zondag 29 december 2013
In Nieuwpoort heeft een frietkel vuur gevat in een garage.

Het waren twee agenten van de scheepvaartpolitie die toevallig voorbijkwamen die het
vuur opmerkten. Dat gebeurde rond de middag in Nieuwpoort. De agenten konden de bewoner
uit de garage vol rook halen.
De frietketel was in brand gevolgen en dat zorgde voor heel wat rook.
De bewoner was blijkbaar in slaap gevallen en werd pas wakker toen de agenten de
garage openden.
De man werd voor verzorging naar het ziekenhuis van Veurne gebracht.
De brandweer van Nieuwpoort kon vermijden dat het vuur zich verspreidde.

(JT/ABO)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Politiepatrouille SPN haalt man uit brandende woning.

img934.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Hitfm nieuws

De langere versie van het gesprek met Hitfm en luisteren tot het laatste met een goeie reklame voor onze jeugdbrandweer en de achouffstand hahaha

Hier klikken....
podcast

Hier is het Luc,
 
Het vorige en het nieuwe stuk. Kortom het volledige opgekuiste interview dat ik van je afnam. Goed voor 8 minuten en 22 seconden interessante materie.
 

 

Met vriendelijke groeten 

Gino Ester

Hitfm - redactie Westhoek

T. +32 476 49 44 10
E. gino.ester@telenet.be

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Natuurgidsen

Natuurgidsen op toer tussen kerst en Nieuwjaar.

natuurgidsen tussen kerst en nieuw.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Pijlstaarteend

2 prachtige koppels Pijlstaarteenden in de IJzermonding van Nieuwpoort.

Pijlstaart.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (1) |  Facebook |

Modern times - Brandweer ontwikkelt landelijke 112 Meld-app voor iPhone

Modern times

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

29-12-13

Garagebrand te Nieuwpoort 29/12/2013

 

Vandaag moesten onze diensten uitrukken voor een garagebrand aanpalend aan een woning in de Cardijnlaan te Nieuwpoort.

De scheepvaartpolitie die een controle deed langs de Albert I laan te Nieuwpoort, zag een rookontwikkeling in de wijk van de Cardijnlaan, ze reden terplaatse en de rook kwam uit de woning. Daar lag nog een man te slapen in de living.

Ze redden daarbij een bejaarde man uit de woning via de veranda en verwittigden de andere hulpdiensten.

Alvast proficiat aan het kordate optreden van SPN (scheepvaartpolitie).

De brand zat net aan zijn pre-flashovertoestand als de brandweer terplaatse kwam.

Gelukkig door de goede interventie werd een uitslaande brand vermeden.

De bejaarde man werd vervoerd naar de kliniek van Veurne.

IMG_8005.jpg

IMG_8004.jpg

IMG_8003.jpg

IMG_8006.jpg

IMG_8010.jpg

IMG_8011.jpg

IMG_8014.jpg

IMG_8015.jpg

IMG_8016.jpg

IMG_8017.jpg

DSC_0922.JPG

DSC_0926.JPG

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Kerstmarkt te Nieuwpoort

Sectie 2 toer op de kerstmarkt...

IMG_7993.jpg

IMG_7995.jpg

IMG_7997.jpg

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Verbroedering van pompiers op de Kerstmarkt Nieuwpoort

Verbroedering van pompiers op de Kerstmarkt Nieuwpoort
 
En een chouffe drinkn met de MarkZoe ze warm en die bitterboln je zoe lik piezen eeeeee

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Oudenburg

Eentje uit Oudenburg

img933.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Heartattack te Nieuwpoort

Heartattack allen op een rij...Goed gedaan gasten, het was een plezier om naar te luisteren en te kijken.

haertattacj.jpg

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Kerstmarkt te Nieuwpoort

Wat fotookes van vrienden op de kerstmarkt te Nieuwpoort...............

al wat later op de avond

IMG_7976.jpg

IMG_7977.jpg

IMG_7978.jpg

IMG_7979.jpg

IMG_7980.jpg

IMG_7983.jpg

IMG_7985.jpg

IMG_7986.jpg

IMG_7987.jpg

IMG_7989.jpg

IMG_7990.jpg

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

28-12-13

1.600 varkens komen om bij stalbrand in Meulebeke

1.600 varkens komen om bij stalbrand in Meulebeke

vrijdag 27 december 2013

In Meulebeke heeft vrijdagmiddag een hevige brand gewoed.

Daarbij brandden 2 stallen uit en kwamen zo'n 1.600 varkens om het leven. De brandweerkorpsen van Meulebeke en Pittem kwamen ter plaatse en hadden omstreeks 14 uur het vuur onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het parket stuurt een deskundige.

(BS/LD/ Foto's FM)

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (1) |  Facebook |

Brand in AZSAV ziekenhuis Veurne

Brand in AZSAV ziekenhuis Veurne

 

In de kine-afdeling van het ziekenhuis te Veurne was er deze zaterdag middag een korte brand. Een kortsluiting lag
aan de oorzaak van het massagebad er was een grote rookontwikkeling . De brandweer kwam ter plaatse met grootse middelen
er moest enkel geventileerd worden. Gelukkig moest er niemand geëvacueerd worden .
Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Kortsluiting in massagebad in ziekenhuis van Veurne

Kortsluiting in massagebad in ziekenhuis van Veurne

zaterdag 28 december 2013 om 12u22

Veurne - De brandweer kwam met de grote middelen langs, maar de gevolgen bleven beperkt.

De brandweer van Veurne rukte zaterdagmiddag uit naar het ziekenhuis AZSAV van Veurne. Een kortsluiting in een massagebad in de kine-afdeling zorgde voor een rookontwikkeling en het afgaan van het brandalarm.

De brandweer kwam met de grote middelen ter plaatse, maar moest enkel de ruimte waar het toestel stond ventileren. Er moest niemand worden geëvacueerd. Er was ondertussen wel een aanzienlijke rookontwikkeling ontstaan in de omgeving van de brandhaard.

(JT)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

2014

Beste bloglezers, alvast bedankt voor de zovele kerst en nieuwjaarswensen via email en de postbus....

Ik heb er eentje uitgepikt .......uit de zovele.

Eentje over onze Vlaamse grenzen heen.

Iedereen bedankt, we gaan nog een jaartje door met den blog....

voeux pompiers 2014.jpg

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende