31-01-13

Brandweerhond overlijdt na succesvolle zoekactie

Brandweerhond overlijdt na succesvolle zoekactie

  • donderdag 31 januari 2013, 03u00
  • Auteur: ssj
Benji was een deel van de familie', zegt zijn geleider Kris Hemmeryckx.

Benji was een deel van de familie', zegt zijn geleider Kris Hemmeryckx.

 
 
 

LENNIK - De Lennikse brandweerhond Benji is dinsdagavond onverwacht gestorven. De dappere viervoeter had er net een geslaagde zoekactie opzitten in een uitgebrande woning in Jabbeke.

‘Het eigenaardige was dat Benji in de middag nog is opgeroepen voor een interventie in Jabbeke', zegt hondengeleider Kris Hemmeryckx. De collega's van de brandweer van Brugge hadden een beroep gedaan op de Lennikse reddingshond voor het zoeken naar een lichaam onder het puin van een uitgebrande woning. De brandweerlui mochten er zelf niet in wegens instortingsgevaar, en een andere hond vond de persoon niet.

‘Benji kon het lichaam van de vermiste wel vinden. Na een paar seconden was het al gelukt', aldus Kris. ‘Met de hond was er geen probleem. Benji had heel goed gewerkt, en iedereen was blij. Nadien zijn we naar huis gegaan, waar Benji nog een beloning kreeg. Maar 's avonds is plots om onduidelijke reden zijn gezondheid beginnen te verslechteren. Ik ben met Benji naar een dierenarts gereden en daar bleek dat de hond een fatale inwendige bloeding had opgelopen. Op een uur en een half tijd is de hond overleden. Benji was niet zomaar een hond, hij was een deel van de familie en het brandweerkorps. Het is niet gemakkelijk voor ons. Ook mijn kinderen zijn verdrietig. Zelfs Benji's opvolger Bink liep er verloren bij.'

Sinds midden vorig jaar was er een opvolger aan het klaarstomen, want Benji zou volgend jaar normaal met pensioen gaan. De gemeente Lennik kocht daarom een nieuwe hond. ‘Maar opvolger Bink is maar zeven maanden oud, en absoluut nog niet klaar om de taken over te nemen', zegt Kris. ‘Het ideale was dat Bink volledig opgeleid zou zijn geweest, en dat Benji dan kon genieten van haar pensioen. Het is dus anders uitgedraaid. Bink zal een zeer versnelde opleiding krijgen, maar het zal twee jaar duren vooraleer Bink op het terrein kan worden ingezet.'

Als er nu in de streek een reddingshond zou nodig zijn, kunnen wel andere reddingshonden en hondengeleiders ingezet worden. De taak van de honden bestaat vooral in het terugvinden van vermiste personen.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Precies zestig jaar geleden raasde verschrikkelijke storm over onze kust

Het deed me vandaag denken ....zware wind, redelijke hoogwaterstand....

Precies zestig jaar geleden raasde verschrikkelijke storm over onze kust

donderdag 31 januari 2013 om 16u07

Oostende - Dag op dag 60 jaar geleden, in de nacht van 31 op 1 februari 1953, werd onze kust geteisterd door een verschrikkelijke Noordzeestorm.

Vooral in Nederland kwamen bijna 1900 mensen om het leven, maar ook bij ons vielen doden te betreuren. De combinatie van storm, springtij en dijkbreuken veroorzaakte toen een enorme ravage in Oostende en de rest van de kust. Aan zee zijn veel mensen die onheilsnacht nog niet vergeten.

Het waterpeil bereikte die nacht een peil van meer dan 7 meter. Overal sneuvelden dijken en watermuren. In Oostende vielen acht doden te betreuren. In Oostende kwam een grote golf van solidariteit op gang. De jonge koning Boudewijn kwam de vele getroffen families een hart onder de riem steken. Het duurde weken voor alles hersteld was.

(S.K./A.D.)

Bekijk de beelden en getuigenissen vanavond vanaf 18u00 op Focus & WTV

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (2) |  Facebook |

Aantal aangespoelde zeehondjes neemt toe

Aantal aangespoelde zeehondjes neemt toe.

Lees verder op www.zeezoogdieren.org

foto: Leen van Duijn

31/01/13, 15u44  − Bron: belga.be
© afp.

Het Rescue Team van Sea Life in Blankenberge heeft onlangs het 350ste zeehondje verwelkomd. Dat jubileumgetal komt er sneller dan verwacht door het stijgend aantal zeehonden dat aanspoelt. Dat zegt hoofd van de dierenverzorging Steve Vervaecke.

Sinds de opening van het opvangcentrum van zieke en gewonde zeehondjes in 1998 werden al 350 zeehonden verzorgd in Blankenberge. Dat zijn er gemiddeld een 25-tal per seizoen, maar Vervaecke ziet vooral de laatste jaren een toename in de cijfers.

"Toen we begonnen, rekenden we op drie tot zes opnames, maar een tweetal jaar geleden hadden we een seizoen waarin meer dan dertig zeehondjes werden opgenomen." Volgens Vervaecke komt dat door de bekendheid van Sea Life. Blankenberge is voorlopig het enige opvangcentrum op het Europese vasteland binnen de groep rond Sea Life. Bovendien zijn er ook meer zeehonden dan vroeger door hun beschermde status.

Vervaecke ziet ook nog een andere reden. "We zien de laatste jaren meer pups in de problemen komen door te weinig vis. Ik zie vervuiling niet als een van de oorzaken, maar eerder overbevissing", stelt de dierenverzorger.

Sea Life hoopt ook in de toekomst meer steun te krijgen van de overheden, zeker met het stijgende aantal. Tot op heden betalen ze de kosten voor de opvang met geld van de bezoekers en donaties. Voorlopig kampt Sea Life nog niet met plaatsgebrek. "Twaalf zeehonden op hetzelfde moment was tot op heden het maximum en dat kunnen we nog aan."

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Afrika avontuur

Binnenkort gaan we terug de draad opnemen met wat fotookes over ons Afrika avontuur.

sized_dsc02456.JPG

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Vistrap te Nieuwpoort

Hopelijk komt er toch eens een vistrap te Nieuwpoort....

img582.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Inspecteurs die vrouw redden beloond met medaille

Proficiat Politie Westkust.

img581.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (1) |  Facebook |

Mannen die helpen in huis

Ja ...gedaan met stofzuigen, dweilen, afwassen of toch niet als je de laatste zin leest.....Knipogen

img580.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Gedichtendag

Vandaag is het gedichtendag, een keer stil staan bij poëzie.

Op 27/11/2006 schreef ik het volgende gedicht naar aanleiding overlijden van mijn vader...we deelden lang dezelfde dienst...de brandweerdienst.

gedicht blog

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

30-01-13

Lennikse reddingshond Benji sterft enkele uren na vondst slachtoffer

Op de blog kon je de foto's van de woningbrand zien in Jabbeke, daarbij werd een reddingshond ingezet die het slachtoffer vondt, jammer sterft Benji enkele uren nadien.

Innige deelneming voor de eigenaar-hondengeleider Kris en de collega's.

Het is jammer zo'n prachtdier te moeten verliezen.

Veel sterkte.

 

 lo43 (389 x 582)

 

Lennikse reddingshond Benji sterft enkele uren na vondst van slachtoffer woningbrand (Audio)

Geschreven door Freddy Kempeneer   
woensdag, 30 januari 2013 15:31
 

LENNIK – Benji is gisterenavond plots gestorven toen hij terug kwam van een geslaagde zoekactie in Jabbeke. Zijn opvolger Bink zal nu een versnelde opleiding krijgen.

Hondengeleider Kris Hemmeryckx werd gisteren samen met enkele collega’s opgeroepen om in Jabbeke, in een  door brand geteisterde woning, te zoeken naar het lichaam van de bewoner. Omdat er instortingsgevaar mochten de plaatselijke brandweerlui het huis niet meer betreden. “De eerste hond vond niets maar toen ik Benji het huis in stuurde kon hij het lichaam in enkele seconden lokaliseren”, vertelt Kris. Benji had zeer goed werk geleverd en mocht weer naar de woning van het gezin Hemmeryckx in Lennik.

Familie

Maar de Mechelse scheper kon niet lang nagenieten van deze prestatie. ”Benji werd plots ziek. Ik ben met hem naar een dierenarts gereden en daar bleek dat hij een fatale inwendige bloeding had opgelopen. Op anderhalf uur was hij dood. Het was een zware slag want Benji was zo goed als een familielid geworden. Ook mijn kinderen zijn verdrietig. Zelfs Benji’s opvolger Bink liep er verloren bij”, zegt Kris.

Bink

Kris is sinds midden vorig jaar een opvolger aan het klaarstomen omdat Benji volgend jaar met pensioen zou gaan. De gemeente Lennik kocht daar voor een nieuwe hond aan. “De opleiding duurt normaal twee jaar maar we gaan Bink nu een versnelde training geven. Als er nu in de streek een reddingshond zou nodig zijn, kunnen we wel rekenen op andere hondengeleiders”, weet Kris, die in Vlaanderen de hondenteams van de brandweer coördineert.

Na de Rottweiler Fire en de Mechelse scheper Benji is de Pyreneese herder Bink de derde reddingshond, die door Kris wordt opgeleid.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brand vernielt woning in Ruiselede, bewoners niet thuis

Brand vernielt woning in Ruiselede, bewoners niet thuis

woensdag 30 januari 2013 om 09u55

Ruiselede - In Ruiselede is een woning in de Kanegemstraat in de vlammen opgegaan.

De bewoners waren op het moment van de brand gelukkig niet thuis, maar de materiële schade is aanzienlijk. Vermoedelijk ligt een kortsluiting aan de oorzaak van de brand.

(FV - Foto WV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Wateroverlast Izegem en Rumbeke

Klaas Danneel

VTM-journalist West-Vlaanderen

 

GSM: 0495 68 48 26 (24/24)

MAIL: klaasdanneel@gmail.com

 

In de Brielstraat in op de grens  van Izegem en Rumbeke dreigde de Babilliebeek buiten haar oevers te treden. De Civiele Bescherming van Jabbeke is al sinds gistermiddaag aan het pompen, is was vanmiddag nog altijd bezig. Er worden twee pompen ingezet die samen 24.000 liter water per minuut in het Kanaal te pompen. Op die manier worden enkele huizen in de buurt gevrijwaard van wateroverlast.

DSC_0496.jpg

DSC_0497.jpg

DSC_0498.jpg

DSC_0499.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Vogels tellen 2 - 3 februari

We kunnen er aan beginnen dit weekend.

Alvast een regelmatige bezoeker.

sized_rood 01.JPG

Vogeltelling op 2 en 3 februari 2013

De nationale telling van vogels vindt in 2013 plaats op zaterdag 2 en zondag 3 februari. Iedereen mag de vogels in zijn tuin dan tellen en de gegevens doorsturen naar Natuurpunt.

De tuinvogeltelling is een organisatie van Natuurpunt (Nederlandstalig) en Natagora (Franstalig). Deze natuurverenigingen verzamelen de gegevens om een beter zicht te krijgen op het vogelbestand. De actie 'Het Grote Vogelweekend' vindt dit jaar plaats in het eerste weekend van februari.

Hoe vogels tellen?

In een tuin komen zeker 5 tot 15 soorten vogels naar een voederplaats: mussen, vinken, groenlingen, roodborstjes, gaaien, merels,... Wie wil meedoen aan het tellen van de vogels moet volgende stappen volgen:

  • plaats een voedertafel of hang een voederbuis met goed vogelvoer
  • hou de vogels in de gaten
  • noteer de maxima per soort tijdens minstens een half uurtje: lijst van tuinvogels (Natuurpunt)
  • vul het formulier van Natuurpunt in en geef de waarnemingen door via www.natuurpunt.be/vogels

Natuurpunt geeft ook tips voor het maken van een voederplaats.

sized_rood 2.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Voedsel

 

sized_drieteen 04.JPG

 

Op zoek naar voedsel, een drieteenstrandlopertje.

Een gedachte:

Het leven is heel simpel,
maar we willen het per se ingewikkeld maken.

sized_drieteen 03.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

29-01-13

Civiele Bescherming

img578.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer Brugge - Brand Jabbeke

Ik denk dat er ook besparingen zijn bij de brandweer Brugge als ik zo de dienstchef Kdt Dirk Broeckx zie, met nog zijn interventiejasje van Turnhout. In deze dagen moet het kunnen en als het pakje dan nog perfect past, waarom een andere kopen...Knipogen

Wij moeten hier al zolang wachten tot onze ambulanciers eens deftig worden gekleed, volgens de regels van de codex en de Persoonlijke beschermingsmiddelen.

DSC_0454.jpg

DSC_0441.jpg

DSC_0443.jpg

DSC_0471.jpg

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Zware brand te Jabbeke met één dode

Vanmorgen was er een hevige brand in Jabbeke, met een dodelijk slachtoffer.

Klaas Danneel

VTM-journalist West-Vlaanderen

 

GSM: 0495 68 48 26 (24/24)

MAIL: klaasdanneel@gmail.com

DSC_0431.jpg

DSC_0434.jpg

DSC_0437.jpg

DSC_0439.jpg

DSC_0446.jpg

DSC_0449.jpg

DSC_0452.jpg

DSC_0466.jpg

DSC_0474.jpg

DSC_0475.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Ignacio Casatejada

Ignacio Casatejada was te gast in hetbedrijf te Oostduinkerke

Eventjes nog een groepsfoto genomen en van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens bij een brandweerwagen van Koksijde te staan, zo blijf het altijd een beetje een rode draad....

03.jpg

02.jpg

04.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Carnaval in Houtlhulst

T'is nie te verre, dus doen maar ....

UitnodigingVereniging2013.pdf

Knipsel.JPG

 Beste sympathisant, vereniging, vriend, ...

Omdat het leed van een kind niemand onberoerd laat.

Kinderen met brandwonden maken een zeer moeilijk periode door. Ze verdienen alle respect, én hulp. Pompiers met een hart Merkem tonen zich van hun schoonste kant op zaterdag 2 maart 2013 en organiseert een klepper van een fuif voor het goede doel: “Benefiet Carnavalbal” in Loods Boussemaere in de Valkestraat te Merkem.
De opbrengsten van deze benefietfuif gaan integraal naar de ‘vzw Help Brandwonden Kids Mol’. Zij zetten zich in voor het verzorgen en revalidatie van kinderen met brandwonden. (www.helpbrandwondenkids.be)
De dansvloer wordt in vuur en vlam gezet door gerenommeerde DeeJay Tommy van Maestrosound met spectaculaire lightshow. Verkleed=gratis cocktail! Let op: de mooiste verklede aanwezige wint 100 euro. Deuren open vanaf 21 uur.

In bijlage kan u een flyer vinden. De inkomkaarten voor dit alles kosten in voorverkoop 6Ä. Aan de kassa betaal je 7Ä. Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij de locale handelaren. Steun met uw aanwezigheid!

Plaats je deze activiteit in uw agenda en van uw leden,
vrienden en kennissen!? Die avond wil je niet missen!

Alvast bedankt en tot dan!


Pompiers met een hart,
Organisatie Benefiet Carnavalbal 2013

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (1) |  Facebook |

Hevige brand te Jabbeke

Hevige brand verwoest woning vol papier in Jabbeke

dinsdag 29 januari 2013 om 10u26

Jabbeke - Rond zeven uur vanochtend werd de brandweer van Brugge opgeroepen voor een woningbrand langs de Gistelsesteenweg in Jabbeke.

Het huis, eigendom van een bejaarde man van 76, stond volgepropt met dozen, kranten en ander brandbaar materiaal. Dat maakte het blussen bijzonder moeilijk. Door het gewicht van de kranten die het bluswater opslorpten, vreesde de brandweer bovendien voor instortingsgevaar van de bovenste verdiepingen.

Omdat de brandweer de woning niet kon betreden kon de bewoner niet gelokaliseerd worden.

Later meer

(JVM/A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Groene pluim

Op de cursus natuurgids heeft Nancy zelf een taart gebakken met een groene pluim

Merci zulle

IMG_0978.jpg

IMG_0979.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Tussen de drieteenstrandlopertjes

Even bezinnen tussen de drieteenstrandlopertjes...op zoek naar voedsel

Het nemen van een besluit is het krachtigste middel
om rust in jezelf te creëren.

sized_drieteen 02.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

28-01-13

Brand te Torhout

In de Vanhullestraat in Torhout brandde vrijdagmiddag 25 januari een OCMW-appartement volledig uit nadat de bewoner zijn diepvries wilde ontdooien met een verwarmingstoestel. Toen een vonk oversloeg schoot het toestel in brand. Hierdoor sloegen de vlammen over op de rest van het appartement. De brandweer had de nodige moeite om te blussen door de dichte rook. De andere appartementen bleven gevrijwaard. Er moest niemand worden geëvacueerd en niemand raakte gewond. De bewoners hebben tijdelijk onderdak in een noodwoning van het OCMW.

 Thomas Rosseel

Correspondent VRT & Het Laatste Nieuws

Persbureau Jan Verbeke

0471/92.48.43

thomas.rosseel@janverbeke.be

standby (24/7): 0486/379.380

Torhout brand OCMW-appartement 005.jpg

Torhout brand OCMW-appartement 012.jpg

Torhout brand OCMW-appartement 013.jpg

Torhout brand OCMW-appartement 018.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Ongevallen in de Westhoek

De wagen slipte in een bocht in de Zevekotestraat op het spiegelgladde wegdek en kwam op zijn dak in een sloot terecht.
De bestuurder werd met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis van Veurne overgebracht.
De brandweer van Middellkerke werd opgeroepen voor een geknelde bestuurder maar de man kon zelf zijn ondergelopen voertuig verlaten.
Vele wegen lagen er maandagnacht en ochtend spekglad bij in de Westhoek.
 
José Tyteca
Veurne
 

DSC_1039.JPG

DSC_1047.JPG

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Drie dagen nationale rouw in Brazilië

Drie dagen nationale rouw in Brazilië

Door: Redactie
28/01/13 - 07u44  Bron: ad.nl

© epa.

Brazilië heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd na de brand gisteren in een nachtclub in Santa Maria, waar 232 mensen om het leven kwamen. Dat meldt de BBC. De brand is de grootste in Brazilië sinds 1961. In dat jaar kwamen 503 mensen om bij een brand in een circus.

De brand brak zondagnacht rond 02.00 uur (plaatselijke tijd) uit in nachtclub Kiss in het centrum van de stad, op dat moment waren er tussen de duizend en tweeduizend mensen in de discotheek.

Er was een feest van studenten van de universiteit in Santa Maria. De brand ontstond tijdens het optreden van een band. De zanger ontstak een soort fakkel of vuurwerk waardoor isolatiemateriaal aan het plafond vlam vatte.

De meeste doden zijn door verstikking om het leven gekomen. De nachtclub had maar één nooduitgang, maar die werd op een gegeven moment geblokkeerd door de lichamen van mensen die al dood waren.

Lees ook

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Huis onbewoonbaar na brand in slaapkamer in Houthulst

Huis onbewoonbaar na brand in slaapkamer in Houthulst

Houthulst - Omstreeks half zeven gisteravond is brand ontstaan in een woning langs de Pastoor Costenoblestraat in Houthulst.

Het vuur brak uit in de slaapkamer. Wellicht was er een defect aan de elektrische deken die er lag. Toen de brand uitbrak, was niemand in de woning aanwezig. Het was een buur die de vlammen in de gaten kreeg. De brandweer slaagde erin te verhinderen dat de brand zich kon uitbreiden, maar de slaapkamer brandde volledig uit en de schade is enorm. De woning is onbewoonbaar verklaard.

(A.D.)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Dampen zwavelzuur worden 600 varkens fataal in Torhout

Dampen zwavelzuur worden 600 varkens fataal in Torhout

Torhout - In Torhout is een zeshonderdtal varkens omgekomen in hun stal.

Dat gebeurde langs de Kortemarkstraat even voor drie uur. In de aalput van de stal was zwavelzuur gelekt uit een tank. Dat zorgde voor een chemische reactie. De dampen werden de dieren fataal. Op een paar dieren na stierven alle varkens in de stal. De brandweer moest de stal grondig ventileren.

(A.D.)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

CO-vergiftiging bij brandweer Ukkel

CO-vergiftiging bij brandweer Ukkel

http://nieuws.vtm.be/binnenland/2013012836325-co-vergifti...

Afgelopen nacht zijn zeven brandweermannen van de kazerne van Ukkel naar het ziekenhuis overgebracht met verschijnselen van CO-vergiftiging. De dampen van de dieselgenerator die vlak aan de kazerne staat, waren binnengedrongen. De generator stond daar om elektriciteit op te wekken voor een aantal kleine verwarmingstoestellen, omdat de verwarming in de kazerne al wekenlang kapot is.
<:article class="node node-artikel view-mode-full clearfix"> 
<:article class="node node-artikel view-mode-full clearfix">

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Johnny Gunst

Ja ......het staat allemaal voor onze deur hé

De eerste in de rij, mijn schoonbroere werd 60 jaar

Hip Hip Hoeraimg577.jpg

 

 IMG_4261.jpg

 

 01.jpg

 

 IMG_4263.jpg

 

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Joviale brandweerman ontmaskerd als pedofiel

Uit www.Nieuwsblad.be

Verdachte trok jonge brandweerfans aan met basislessen blussen

Joviale brandweerman ontmaskerd als pedofiel

  • maandag 28 januari 2013, 03u00
  • Auteur: THEO DERKINDEREN, ALAIN TRAPPENIERS EN YVES BARBIEUX
 

 

 
 
 

HEIST-OP-DEN-BERG - Een vrijwillige brandweerman uit Heist-op-den-Berg is door het Mechelse gerecht aangehouden voor aanranding en verkrachting van minderjarigen. Verscheidene slachtoffers dienden de voorbije weken klacht in tegen Dirk D.H. (51) en mogelijk volgen er nog. De raadkamer heeft zijn aanhouding alvast met een maand verlengd.

Een joviale kerel, heel sociaal ingesteld, altijd bereid om te helpen, iemand met een passie voor alles wat van ver of dichtbij met hulpdiensten te maken had. In Heist-op-den-Berg sprak iedereen die Dirk D.H. kende, alleen maar lof over hem. De brandweershop die hij jaren geleden heeft opgericht, werd bezocht door pompiers en brandweerkorpsen uit het hele land.

Maar de reputatie van Dirk D.H. dreigt een serieuze deuk te krijgen nu bekend is geraakt dat het Mechelse gerecht hem heeft aangehouden op verdenking van aanranding en/of verkrachting van verscheidene minderjarigen.

Het parket van Mechelen wil op dit ogenblik niet veel meer dan de aanhouding van Dirk bevestigen. Klaarblijkelijk hebben verschillende slachtoffers klacht ingediend omdat de vrijwillige brandweerman hen op een ongewenste manier seksueel benaderd zou hebben. Wie de slachtoffers zijn en wanneer de feiten werden gepleegd, wou het parket (nog) niet kwijt.

De arrestatie van Dirk D.H. werpt plots een heel ander licht op de manier waarop hij begaan was met jongeren die zijn passie voor de brandweer deelden. In de indrukwekkende brandweershop die hij in de Heistse deelgemeente Hallaar uitbaatte, liet Dirk zich maar al te graag door jonge brandweerfans omringen. Zij staken een handje toe tijdens opendeurdagen of andere evenementen.

Jeugdbrandweer

Dirk droomde er ook van om in Heist-op-den-Berg een jeugdbrandweer op te richten. Hij hoopte daarvoor op de steun van de gemeente, maar zijn droom ging nooit in vervulling. Om budgettaire redenen, zegt de gemeente. Daar paste Dirk dan maar zelf een mouw aan. Hij richtte zo een paar lokalen in om jonge aspiranten de basiskennis van het bluswerk bij te brengen.

Om zo het vertrouwen van minderjarigen te winnen en hen later te misbruiken? Of zocht Dirk zijn slachtoffers elders op? Het gerecht zwijgt in alle talen. De plaatselijke brandweercommandant ook. Burgemeester Luc Vleugels (CD&V) houdt zich evenzeer op de vlakte: ‘Ik ben op de hoogte van de aanhouding. Een vervelende zaak, want niet zo lang geleden werden wij al geconfronteerd met een politieman die zedenfeiten op minderjarigen had gepleegd. Aangezien ik ook in deze zaak deel uitmaak van de overheid die eventueel een sanctie zal moeten uitspreken, wil ik er verder niets over kwijt.'

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brand in Braziliaanse nachtclub maakt 232 doden

Minstens 233 doden bij brand in Braziliaanse discotheek

Didier Reynders en Kris Peeters betuigen medeleven

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF...

Brand in Braziliaanse nachtclub maakt 232 doden

 

In nachtclub 'Kiss' in Santa Maria, in Brazilië, zijn zaterdagnacht 232 mensen om het leven gekomen. Er was brand uitgebroken door een vuurpijl. Eerst was er nog sprake van 245 doden. Op het moment dat de brand uitbrak, waren er zo’n 500 mensen aanwezig. De slachtoffers zijn gestikt of vertrappeld.

In en rond de discotheek heerst zondagochtend nog een grote chaos. 48 mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis. Het vuur is rond 2 uur 's nachts ontstaan door vuurwerk. Er was een studentenfuif aan de gang. In Er ontwikkelden zich zeer giftige dampen en onder de fuifgangers kwam het tot een grote paniek. Niet iedereen raakte naar buiten.

In Santa Maria, een stad van 270.000 inwoners, bevindt zich de grootste openbare universiteit voor het land. Voor het gebouw verzamelden honderden familieleden en vrienden die wachten op nieuws.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende