31-10-12

Halloween 2012 Nieuwpoort

Halloween 2012 Nieuwpoort..

Aankomst deze avond/nacht in de brandweerkazerne van Nieuwpoort.

124MSDCF.jpg

124MSDCF1.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Grote brand in New York

Grote brand in New York

Zie tevens http://nos.nl/artikel/434884-grote-brand-in-new-york.html

 
Een grote brand in New York heeft zeker vijftig huizen in de as gelegd. AP

In New York, in het stadsdeel Queens, heeft een brand zeker vijftig huizen in de as gelegd. De buurt waar de huizen stonden, Breezy Point, kreeg door de orkaan Sandy te maken met overstromingen. Mogelijk is de brand ontstaan door kortsluiting.

Volgens de brandweer zijn er voor zover bekend geen slachtoffers. De brandweer heeft vanwege het vele water grote moeite om de brand te blussen. Op televisie was te zien hoe brandweermannen tot hun middel in het water staan.

Evacuatie

Breezy Point was een van de buurten waar mensen voor de komst van Sandy het advies kregen hun huis te verlaten. Een aantal mensen bleef toch achter; zeker veertig mensen werden door de brandweer geëvacueerd toen de brand zich uitbreidde.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Agenten voorkomen dat brand spookkasteel-attractie vernielt in Koksijde

Agenten voorkomen dat brand spookkasteel-attractie vernielt in Koksijde

woensdag 31 oktober 2012 om 05u42

Koksijde - Agenten van de politiezone Westkust hebben in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 1.30 uur brand ontdekt in een Halloweenattractie op de parking van de Kerkepanne nabij de Strandlaan. Ze konden voorkomen dat het vuur uitbreidde.

Foto SJ

Foto SJ

De agenten waren op patrouille toen ze merkten dat er verdacht veel rook uit een spookkasteel op de parking van de Kerkepanne kwam. Ze gingen kijken en merkten dat de Halloweenattractie in brand stond. De brandweer van Koksijde kwam ter plaatse en had het vuur snel gedoofd. Uit onderzoek bleek dat het vuur was aangestoken.

(SJ, foto SJ)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Aardgasbus in brand

 

peen3642t-peen3659

Wassenaar - Op de Wittenburgerweg is een aardgasbus van Veolia in brand geraakt.

De passagiers en chauffeur werden gewaarschuwd door rook en vlammetjes aan de achterzijde van de bus. Zij konden de bus veilig verlaten. De vlammetjes werden al snel vlammen; de brand ontwikkelde zich snel. Bluspogingen van de chauffeur en passagiers mochten niet baten; bij aankomst van de eerste brandweer voertuigen was de brand al uitslaand.

Omdat deze bussen op aardgas lopen, liggen er op het dak een aantal grote cylinders. Deze zijn stuk voor stuk voorzien van overdrukventielen, die afblazen zodra de druk te hoog oploopt. In dit geval gebeurde dat ook. Het uitstromende gas werd ontstoken, waardoor enorme steekvlammen ontstonden. Toen de gasflessen leeg waren, was het gevaar geweken en kon de brandweer de bus definitief blussen.

De bus is op een dieplader afgevoerd.

Deze link aanklikken......

http://www.regio15.nl/actueel/lijst-weergave/20-branden/1...

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Provinciaal Rampenplan te Diksmuide

Provinciaal Rampenplan te Diksmuide

 

001.jpg

 

Volgende fotookes kunnen worden bekeken op volgende link.

Met dank aan de vele fotografen hé

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Halloween

T'is vandaag griezelen geblazen...Halloween.

1119685285.jpg

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Gerenoek

Tijdens een gamedrive met de truck, de 2e dag van ons verblijf in het Samburupark, merkten we de zeldzame Gerenoek op.

 

IMG_3310.JPG

 

De gerenoek of girafgazelle (Litocranius walleri) is een Oost-Afrikaanse antilope, nauw verwant aan de dibatag (Ammodorcas clarkei). De naam van het dier is waarschijnlijk afgeleid van de naam die de inwoners van Somalië aan de girafgazelle gaven.

De girafgazelle voedt zich met bladeren en scheuten van bomen en struiken, voornamelijk Acacia's. Om hier bij te kunnen komen, staat de girafgazelle regelmatig op zijn achterpoten, waarbij hij een hoogte van meer dan twee meter kan bereiken.

 

sized_9.JPG

sized_3.JPG

sized_5.JPG

sized_2.JPG

sized_6.JPG

sized_1.JPG

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

30-10-12

Olifanten op de vlucht, berggorilla's afgemaakt

Olifanten op de vlucht, berggorilla's afgemaakt

Congolese olifanten zoeken bescherming in Oeganda

Bewerkt door: Astrid Snoeys
30/10/12 - 20u32  Bron: belga.be
© afp.

Niet alleen mensen zijn op de loop voor de gruwel in de Democratische Republiek Congo. Ook honderden olifanten zoeken veiligheid in vreedzamere contreien. En Oeganda biedt hen plaats. De berggorilla's komen echter steeds meer onder kruisvuur te liggen.

De verschrikkelijke berichten, die uit het oerwoud in het oosten van Congo komen, hebben honderdduizenden mensen op de vlucht gedreven. Er is sprake van barbaarse verminkingen en verkrachtingen, van bloedige rebellengevechten, van de rekrutering van kindsoldaten en folterpraktijken. Maar niet alleen mensen lijden onder het conflict tussen de tutsi-milities, regeringstroepen en rivaliserende bendes - ook in de regio levende olifanten hebben genoeg van het barbaarse geweld. Steeds meer dikhuiden steken op zoek naar vrede en veiligheid de grens over met buurland Oeganda.

"De olifanten vluchten voor de oorlog in het Congolese nationaal park Virunga naar het aangrenzende nationaal park Queen Elizabeth in het zuidwesten van Oeganda", zegt Charles Tumwesigye van de Oegandese natuurbeschermingsdienst UWA (Uganda Wildlife Authority). "Hun aantal in de sector Ishasha in het zuiden van het park is de voorbije maanden aanzienlijk gestegen".

Antilopen
Begin 2012 leefden er ongeveer 50 olifanten in Ishasha, vandaag zijn het er naar schatting 1200. En ook antilopen zoeken in het buurland bescherming tegen geweerkogels en machetes: "We schatten dat hun aantal in dit gebied in dezelfde periode van 250 is toegenomen tot 1000", verklaarde Tumwesigye.

In de Democratische Republiek Congo, dat al decennia lang geteisterd wordt door bloedig geweld, strijden momenteel regeringstroepen tegen aanhangers van rebellenleider Bosco Ntaganda, die door het Internationaal Strafhof in Den Haag onder andere wegens massale verkrachtingen en het gebruik van kindsoldaten wordt gezocht. Ntaganda, die ook "Terminator" wordt genoemd, is de leider van de beruchte rebellenbeweging M-23, die nauwe etnische banden met de Rwandese regering zou hebben.

Kigali
Volgens een VN-rapport steunt Kigali de tutsi-rebellen als vergelding voor de volkerenmoord van 1994, waarbij in Rwanda in 100 dagen meer dan 800.000 tutsi's en gematigde hutu's werden gedood.

Het is ook al lang bekend dat ook de bedreigde berggorilla's in het Virunga-park steeds weer door kruisvuur belaagd worden. "Ze zitten er helemaal zonder bescherming. De afgelopen jaren zijn verschillende zilverruggen (volwassen mannelijke berggorilla's) onder vuur genomen en gedood", zei de Belgische parkdirecteur Emmanuel de Merode enkele weken geleden aan het Duitse persbureau DPA. De primaten reageerden echter niet logisch en blijven in plaats van op de vlucht te slaan, benadrukte de expert. Heel anders dan de olifanten.

Beschermd gebied
Bezorgd over de komst van de olifanten tonen de verantwoordelijken in Oeganda zich nog niet. Het beschermde gebied van het Queen Elizabethpark is groot genoeg om de aankomende dikhuiden op te nemen. "We maken ons nog geen zorgen over het groeiend aantal olifanten. En bovendien zijn we er zeker van dat ze ooit naar Congo zullen terugkeren, als daar eindelijk vrede heerst".

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer stelt nieuwe wagen voor en zwaait collega's uit

Brandweer stelt nieuwe wagen voor en zwaait collega's uit

  • dinsdag 30 oktober 2012, 03u00
  • Auteur: wjn
De nieuwe wagen kostte bijna 325.000 euro.

De nieuwe wagen kostte bijna 325.000 euro.

 

 

NINOVE - De brandweer van Ninove heeft een gloednieuwe tankwagen. De brandweerwagen heeft een capaciteit van 10.000 liter water en kostte bijna 325.000 euro.

‘De oude tankwagen van de brandweer was na meer dan dertig jaar dienst dringend aan vervanging toe’, zegt brandweercommandant Pascal Vandewaeter. ‘Het nieuwe voertuig zal vooral gebruikt worden om onze bluseenheden bij interventies van water te voorzien en zal ook ingezet worden om te blussen zelf. Daarnaast kan het voertuig dankzij een reservoir van zo'n 400 liter brandwerende detergent ook voor onder andere het opkuisen van oliesporen en ander vuil gebruikt worden.’

Tegelijkertijd nam de brandweer van Ninove afscheid van twee brandweermannen die op 60-jarige leeftijd eervol ontslag kregen en dus met pensioen gaan. Het gaat om onderluitenant Alex Muylaert en brandweerman Francisco Exposito. Alex was ondertussen 32 jaar lid van het korps, Francisco maar liefst 40 jaar. ‘Wat we het meeste gaan missen zijn de interventies. Mensen helpen geeft heel veel voldoening. Het is een mooie tijd geweest, maar aan alle mooie liedjes komt jammer genoeg een einde’, aldus de brandweerlieden, die vanaf vandaag toetreden tot de erewacht. Bij de vrijwillige brandweer is het verplicht op 60 jaar met pensioen te gaan. Bij de beroepsbrandweer ligt de pensioenleeftijd op 65 jaar.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Eindelijk goed nieuws voor 2012

Met dank aan de EU commisie !!

 

Eindelijk goed nieuws voor 2012
 
 
 


Prijsverhogingen dit jaar (bron: Nielsen Panel) : 

Verzekeringen + 5.6 %
Brood + 7 %
Groenten + 11 %
Benzine +13 %
Pastas  + 17 %
Gas + 20 %
Diesel + 20 %
Huisbrandolie + 21 %
Ziekenhuisbijdragen + 26 %
 
  
  


Het goede nieuws :

De jeton van het winkelkarretje blijft €1.00, en men mag hem nog steeds terugnemen ! 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Pochen

Grapje...

Drie jongetjes staan te pochen.
 

Jantje: "Mijn papa kan het beste autorijden, hij kan zelfs op twee wielen door de bocht."
 

Pietje: "Mijn Papa is de sterkste van alle papa's, die is voor niemand bang.
 
Henk:
"Mijn Papa is juist geen held, dat is een bange schijter. Als m'n mama een nacht niet thuis is,
is ie zo bang dat ie van schrik bij de buurvrouw gaat slapen."

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuws uit Nieuwpoort

Nieuws uit Nieuwpoort.

persknipsels30oktober.pdf

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Les pompiers de Liège se transforment en Chippendales

Vermoedelijk hun laatste optreden voor het goede doel, de brandweermannen van Luik

artikel uit  http://jardin-du-bonheur.skynetblogs.be/

ja ....waar is de tijd van de vierdaagse van den IJzer met onze Chippendales.....

Les pompiers de Liège

Les pompiers de Liège se transforment en Chippendales , Le 27 octobre, ce sera peut-être leur dernier strip-tease Voilà facilement quatre mois qu’ils répètent ! Car ce ne sont pas des danseurs professionnels mais des pompiers qui donnent de leur personne pour la bonne cause.La soirée est organisée au profit de l’ASBL Cita des ailes (hôpital de la Citadelle), qui tâche d’embellir le quotidien des enfants hospitalisés, et de la fondation Vicky et Alexis, créée à la suite du drame de la rue Léopold dans le but de dresser des chiens à la recherche de personnes ensevelies. 82224_CRLGGEllemoine_pompier44_jpg_0MCM5IMG[1].JPG592224_CRLGGEllemoine_pompier81_jpg_0MCM5MYG[1].JPG  

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Samburu Sopa Lodge - Kenia

Een verdiende rust in het Samburu Sopa Lodge - Kenia.

Zou deze bewaker gezien hebben dat ik bij de brandweer ben misschien, heb alvast terug gegroet, zo zijn we héééé

33.JPG

 

28.JPG

27.JPG

30.JPG

Ja zelfs goed voorzien van kleine blusmiddelen...Schuim en Water.

IMG_1476.jpg

32.JPG

31.JPG

IMG_1468.jpg

IMG_3721.JPG

29.JPG

Een kamergenoot....

IMG_1505.jpg

 

1.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Superstorm Sandy

uit HLN.

Superstorm Sandy treft New York en VS nog erger dan gevreesd

Door:
30/10/12 - 04u38

Tunnels, metrostations, beurs en luchthavens onder water; metro wellicht week dicht

© reuters.

UPDATE De storm Sandy heeft de oostkust van de VS en New York hard getroffen met recordoverstromingen, massale stroomuitvallen en helaas ook heel wat doden. Officieel zijn er al minstens 13 doden (onder wie minstens drie kinderen) gevallen door Sandy, maar er wordt gevreesd dat de dodentol nog een stuk hoger zal oplopen. In de Canadese stad Toronto werd een vrouw dodelijk getroffen door brokstukken van de verkeerssignalisatie boven de weg. Door een nog hoger waterpeil en enorme windkracht heeft de superstorm nog een stuk harder toegeslagen dan gevreesd. Laaggelegen delen van stadsdeel Manhattan zijn onder water gelopen en stroomuitvallen hullen gebieden in duisternis. In totaal zouden in Manhattan zeker 250.000 mensen zonder stroom zitten, in heel het land meer dan 5 miljoen Amerikanen. Metrostations, Ground Zero, tunnels en zelfs Wall Street zijn overstroomd. De metro zou zelfs een week kunnen gesloten blijven.

Tot nu toe zijn ten minste dertien slachtoffers gevallen. De meeste  vielen in de staat New York. Daar kwamen zeker vijf mensen om het leven, onder wie een 30-jarige man. Hij stierf toen een boom op zijn huis viel. Een vrouw overleed toen ze in een plas water stapte die onder stroom bleek te staan. Op veel plaatsen zijn elektriciteitsmasten bezweken door de harde wind.

Sneeuwstorm
In de staat West-Virginia ramde een automobiliste een cementtruck tijdens een door de storm veroorzaakte sneeuwstorm. De vrouw overleefde het ongeval niet. Ook in Canada zijn de gevolgen van de storm merkbaar. In Toronto overleed een vrouw nadat ze door rondvliegend puin was geraakt, aldus de politie.

Records
In The Battery, aan de zuidkant van het New Yorkse stadsdeel Manhattan, bereikte het waterpeil een hoogte van meer dan vier meter. Dat is tientallen centimeters hoger dan het oude record, dat dateerde uit 1821. De netbeheerder heeft de stroomvoorziening in het zuidelijk deel van Manhattan, waar zich ook Wall Street bevindt, intussen afgeschakeld.

Superstorm
Formeel is Sandy niet langer een orkaan, maar een zogeheten post-tropische storm. Dat heeft te maken met de temperatuur in het stormstelsel en met de vorm, niet met de windsnelheden: die worden nog even schadelijk geacht als voorheen. De Amerikaanse meteorologische dienst NWS spreekt van een superstorm.

Stroompannes
In totaal zouden in Manhattan zeker 250.000 mensen zonder stroom zitten. Zelfs in het hoofdgebouw van de energiemaatschappij gingen enkele minuten lang de lichten uit, tot een generator aansloeg. In totaal zitten minstens 5 miljoen Amerikanen zonder stroom.

Bomen
In de staat New York alleen al  zijn door de storm al vijf mensen om het leven gekomen, meldt CNN. Zo stierf een man toen een boom op zijn huis viel. De New Yorkse brandweer roept de stadsbewoners op vooral geen noodoproepen via twitter te versturen, maar in noodsituaties alarmnummer 911 te bellen.

Luchthavens
Inwoners van New York mogen, om overbelasting tegen te gaan, alleen nog telefoneren met alarmnummer 911 bij een directe levensbedreigende situatie. Door wateroverlast zijn de grote luchthavens in en rondom New York gesloten. Het gaat om onder meer LaGuardia en JFK, en om het dicht bij Manhattan gelegen vliegveld Newark in New Jersey. De start- en landingsbanen zouden onder water staan.

© reuters. © afp. © reuters. © ap. © belga. © ap.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

29-10-12

Brand Vulderstraat centrum Brugge

Brand Vulderstraat centrum Brugge

maandag 29 oktober 2012 om 10u13

Brugge - Rond zeven uur vanmorgen brak er brand uit in de Vulderstraat in het centrum van Brugge. Een verwarmingstoestel in de badkamer vatte vuur en zette de badkamer in lichterlaaie. Niemand raakte gewond.

De brandweer van Brugge was snel ter plaatste en had de brand snel onder controle. Het vuur beperkte zich tot de badkamer. De rest van het huis liep wel heel wat rook- en waterschade op.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrachtwagen met 208 varkens gekanteld in Middelkerke

Vrachtwagen met 208 varkens gekanteld in Middelkerke

maandag 29 oktober 2012 om 09u40

Middelkerke - In Middelkerke is er maandagmorgen omstreeks 2.30u een vrachtwagen gekanteld met 208 varkens. Boeren uit het omliggende konden verhinderen dat de vrachtwagen volledig in de gracht terecht kwam.

De weg lag er wel glad bij, gezien er momenteel veel boeren bezig zijn de maïs van het land te halen. Een andere vrachtwagen kwam ter plaatse om de varkens over te laden en dan te vervoeren. Enkele varkens zijn overleden door de stress. De brandweer kwam na de takelwerken de weg nog proper spuiten.

(SJ)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer rukt tweemaal uit voor barbecuerook

Brandweer rukt tweemaal uit voor barbecuerook

  • maandag 29 oktober 2012, 03u00
  • Auteur: hls
 

AALST - De brandweer kreeg zaterdagavond een oproep voor een vermoedelijke brand in sporthal Ten Rozen aan de Rozendreef en een minuut later voor gasalarm in het rusthuis Mijlbeke aan de Aelbrechtlaan. Na een inspectie van de sporthal bleek de rook afkomstig te zijn van een barbecue vlakbij. Intussen rukte een andere ploeg met zwaar materieel uit naar rusthuis Mijlbeke. Daar werd gezocht naar de oorzaak van de vermeende gasreuk. Uiteindelijk bleek het ook te gaan om de rook van diezelfde barbecue die via een flinke wind tot in de Aalbrechtlaan was geraakt.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer rukt uit voor lichtspot

Brandweer rukt uit voor lichtspot

  • maandag 29 oktober 2012, 03u00
  • Auteur: tlg
 
 

BRUGGE - De brandweer van Brugge rukte zaterdagavond om 20 uur uit naar de Brugse Markt. Er had iemand gebeld met de melding dat daar een dakbrand zou woeden en dat er vlammen te zien waren. Toen de brandweer toekwam, bleek het om een vergissing te gaan. De rook van een schoorsteen creëerde in combinatie met de lichtspot op de Halletoren een gezichtsbedrog. Het leek alsof er vlammen ontstonden.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer is ongerust omdat hervorming nog steeds niet is gerealiseerd

Brandweer is ongerust omdat hervorming nog steeds niet is gerealiseerd

(Belga) De brandweer is ongerust omdat de brandweerhervorming nog steeds niet is gerealiseerd. Om de brandweerhervorming uit te voeren, moet 260 miljoen euro gevonden worden. Dat heeft de Brandweer Vereniging Vlaanderen (BVV) gezegd.

Brandweer is ongerust omdat hervorming nog steeds niet is gerealiseerd

Brandweer is ongerust omdat hervorming nog steeds niet is gerealiseerd

De federale regering is momenteel op zoek naar 3,7 miljard euro voor de begroting van 2013. "Er moet dus gesnoeid worden, maar het kan niet dat de brandweerlieden eens te meer de rekening mee moeten betalen. Als hulpverleners moeten we te vaak met een beperkte bezetting uitrukken en kunnen we in vele gevallen niet de middelen inzetten om te voldoen aan de opgelegde minimale normen", zegt Donald Withouck, voorzitter van de BVV. Na 5 jaar wachten krijgen de prezones vorm. "Er moet echter nog een hele weg worden afgelegd vooraleer de echte zones een feit zijn. Nu het hervormingsproces goed op gang komt, willen we er niet aan denken dat de realisatie van de brandweerzones nogmaals wordt vertraagd en uitgesteld door een gebrek aan financiële middelen", zegt Withouck. Om de brandweerhervorming uit te voeren moet 260 miljoen euro gevonden worden. Om die te vinden, zijn diverse pistes voorgesteld aan de federale ministers, zoals het aantal 100-centrales verminderen, de civiele bescherming en de brandweer fusioneren of een bijdrage opleggen aan de verzekeringsmaatschappijen. "Dat laatste voorstel is het belangrijkste. De burgers hebben voordeel bij een beter werkende hulpverlening door de brandweer, maar ook de verzekeringsmaatschappijen: hoe sneller de brandweer tussenkomt, hoe minder ze moeten uitbetalen omdat er dan minder schade is." (KURT DESPLENTER)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Europese meeting over de arbeidstijd van de brandweer

Europese meeting brandweer aangaande de arbeidstijd
 

http://www.cesi.org/news/2012/121026_working_time.html

 

brief aan ms Reid Europese commissie,

Onderwerp: working time / Belgium's fire departements
 
Dear Ms Reid,

We were very pleased being at the CESI meeting last thursday in your presence.

Following on our brief contact after the meeting I would like to ask for your attention concerning the working time in Belgium's fire services.
More then five years now we try to put an end on the thousands of violations against the working time directive made every day by the Belgium Gouvernement.
It's not only a problem of the 12000 volontary firemen who are concerned as workers by the European legislation, but we have calculated that more than 650 of the 4000 professional firemen still work an average  of more then 48 hours a week.
As you will know working time in Belgium is set on 38 hours a week.
Several writings to our Ministers, mayors, and even action before the courts didn't put an end to these violations.
Therefore we want to ask you to inform the European Commission once more about these violations.
It's very simple to verifie by making a simple call to the towns of Mechelen, Namur, Kortrijk...etc. who still maintain a 56 ! hours working week.
As you will surely understand these violations put in danger our personel and the people that they are meant to protect.

Therefore dear Ms Reid, we need your help, if only the commission would send a letter of warning to our gouvernment this would help a lot.
We hope that you will take action and therefor we want to thank you on advance and hope that you will accept of our part our most respectful greetings,

Yours sincerely,

Marco Vandenheuvel President IFOD             marco.vandenheuvel@telenet.be
Jean Pirotte National secretary IFOD-FISP     jean.pirotte@teledisnet.be

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Kat in nood

Deze avond hebben we een kat in nood gered.

Een klein poesje van zo'n ongeveer 4 maand zat in een dakgoot van een appartemenstgebouw.
Door bij de buurbewoner te klimmen, kon de kitten gemakkelijk gepakt worden, het was niet moeilijk hij was redelijk verhongerd het schamele beestje.
We brachten hem over naar de kazerne voor een goeie maaltijd en warmte.

Doch deze poes moest toch ergens vandaan komen en jawel op het adres stond een velux raam open...en door dit raam was de kat in de goot beland, de nodige instanties werden verwittigd en al bij al troffen we na lang zoeken de eigenaar terug.

Die was voor een weekje op reis geweest en iemand anders ging voor "Spicy" zorgen.....maar die had er na enkele dagen vermoedelijk genoeg van...dus Spicy koos de buitenlucht en geraakte niet meer binnen.

Na een flinke bolwassing  van me, naar de eigenaar toe,werd Spicy terug gegeven en die had  beloofd er keihard goed voor te zorgen.

Eind goed al goed.

DSC01487.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (2) |  Facebook |

Policeman Killed Instantly By An Ammonia Gas Tank -Extreme Things

Policeman Killed Instantly By An Ammonia Gas Tank -Extreme Things

Stof tot nadenken...

Een politieman sterft bij aankomst op een IGS. U ziet een ongeval waarbij een tank gevuld met "tot vloeistof verdicht NH3 (ammoniak)" gescheurd is. Er ligt een slachtoffer op de weg (reeds gestorven) en de politieman (als eerste ter plaatse) wil het slachtoffer de eerste hulp bieden. Hierbij verliest hij de dodelijke gaswolk uit het oog ..... en dit met dodelijke afloop !

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (1) |  Facebook |

baby olifant - deel 3

sized_15.JPG

Een gedachte:

Bestaan is een feit;
leven is een kunst.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

New York zet zich schrap voor orkaan Sandy

New York zet zich schrap voor orkaan Sandy

  • zondag 28 oktober 2012, 18u36

New York bereidt zich voor op de komst van de orkaan Sandy. Burgemeester Bloomberg heeft al honderdduizenden New Yorkers laten evacueren. Wie niet geëvacueerd werd, neemt de laatste voorzorgsmaatregelen. Zandzakjes worden gevuld, huizen worden dichtgetimmerd en de laatste voorraden worden ingeslagen.

Zie fotoverslag op volgende link

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

baby olifant - deel 2

Nog wat mooie beelden hoe zorgzaam deze dieren zijn.

Baby olifant neemt een stofbadje.

sized_11.JPG

sized_12.JPG

sized_16.JPG

sized_17.JPG

sized_18.JPG

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

28-10-12

Ongeval Vrachtwagen E4O Veurne 28/10/2012

Enkele foto's van het dramatisch ongeval te Veurne.

José Tyteca
Veurne
 

DSC_1089.JPG

DSC_1075.JPG

DSC_1097.JPG

Takelen van de vrachtwagen

foto's Niels De Ruyck

DSC_0986 (Large).JPG

DSC_0984 (Large).JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrachtwagen in diepe berm naast E40 in Veurne, vermiste chauffeur teruggevonden

Vrachtwagen in diepe berm naast E40 in Veurne, vermiste chauffeur teruggevonden

zondag 28 oktober 2012 om 09u13

Veurne - (VIDEO) - Op de E40 in Veurne is in de richting van Frankrijk zondagmorgen vroeg een Nederlandse vrachtwagen door de vangrails gereden en een 20-tal meter diep in de berm naast de autoweg terechtgekomen. De chauffeur was urenlang vermist maar is teruggevonden onder de cabine.

De vrachtwagen belandde zo'n 20 meter diep in een berm naast de E40. (Foto JT)

De vrachtwagen belandde zo'n 20 meter diep in een berm naast de E40. (Foto JT)

De vrachtwagen heeft eerst een bestelbusje met aanhangwagen aangereden en is daarna door een uitwijkmaneuver door de vangrail gereden, waarna hij op zijn flank terechtkwam in de gracht.

De bestelwagen stond met een lekke band op de pechstrook. In het busje zaten 8 Roemenen, maar niemand werd door de aanrijding gewond. Wel liepen aanhangwagen en bestelbus zware averij op.

Chauffeur urenlang vermist

Brandweer en hulpdiensten hebben de vrachtwagencabine doorzocht maar van de bestuurder was er geen spoor. Ook in de omgeving van de autoweg werd lange tijd gezocht voorlopig zonder resultaat. In de cabine werd ook gezocht naar persoonlijke spullen van de chauffeur maar ook daarvan is niets teruggevonden. Ook zou er geen tachograaf in de vrachtwagencabine gevonden zijn. Pas na uren is het levenloze lichaam van de man teruggevonden onder de cabine/

Groenten

De koelwagen was geladen met groenten en zal deze voormiddag getakeld worden, daardoor zal de autoweg een tijdlang worden afgesloten in de richting van Frankrijk.

Door een scheur in de mazouttank is eveneens brandstof gelekt die door de brandweer zal moeten worden opgeruimd.

(JT/ABO, foto's JT)

 

 

Meer in het nieuws op Focus-WTV en in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer plukt agent en verdachte van inbraak van dak in Antwerpen

Brandweer plukt agent en verdachte van inbraak van dak in Antwerpen

  • zondag 28 oktober 2012, 13u17
  • Bron: Belga
  • Auteur: lbo

ANTWERPEN - De brandweer van Antwerpen werd in de nacht van zaterdag op zondag opgeroepen om in de Lange Beeldekensstraat een politieagent en een opgepakte verdachte van het dak van een woning te ontzetten. Dat meldt de lokale politie in Antwerpen.

Een getuige had rond 2 uur de politie gebeld omdat ze twee mannen zag inbreken in een school. Bij aankomst van de politie vluchtten de inbrekers weg. Eén van de verdachten probeerde te ontkomen via het dak van een woning in de Lange Beeldekensstraat. Een agent zette de achtervolging in en kon de man op het dak arresteren en handboeien.

De brandweer werd erbij gehaald om de politieagent en de verdachte veilig van het dak te halen. Ook de tweede verdachte werd gevat. Hij had zich in de achterbouw van een andere woning verstopt achter een bed.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

baby olifant

sized_13.JPG

Ook de baby olifant geniet van zo'n stofbad...

 

sized_10.JPG

 

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |