30-04-12

Werken in water- of regenputten niet zonder gevaar, zeggen specialisten

Werken in water- of regenputten niet zonder gevaar, zeggen specialisten

maandag 30 april 2012 om 14u22

Meulebeke - Werken aan water- of regenputten is nooit zonder gevaar, klinkt het bij gespecialiseerde firma’s. Dat doe je best in team, zodat één iemand in de put, en een ander buiten de put staat. En als je moet afdalen, dan best met een zuurstofmeter mee, en desnoods maskers aan om te vermijden dat je giftige dampen inademt.

Twintig jaar zit Ignace Vande Vyvere uit Meulebeke in het vak van de industriële reiniging. Eén ding weet hij maar al te goed: in een waterput klim je best niet. “Het verschil is dat een boorput veel dieper is, een regenput is maar twee tot drie meter, dus dat is al gevaarlijker. Op die diepte kunnen er ook kwellen komen en als dat omhoogkomt, kan die put toeslaan. Dat is erg gevaarlijk”, zegt hij.

Uitrusting

De uitrusting om regenputten of ondergrondse tanks te reinigen, heeft veel weg van wat een speleoloog gebruikt. Helm, kabels, een zuurstofmasker. Werken onder de grond, in een tank of regenput, doe je ook best niet alleen, zeggen de profs. Eén iemand boven de grond, de andere in de tank. Ongevallen als dat in Leffinge gisteren, kunnen vermeden worden, klinkt het in professionele middens. En als je er dan toch zelf aan begint, zorg dat je voorzien bent, en altijd onmiddellijk de put kunt verlaten.

(M.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Man uit Oostende zwaar gewond na overval door vier jongeren

Man uit Oostende zwaar gewond na overval door vier jongeren

maandag 30 april 2012 om 11u16

Oostende - In de nacht van zondag op maandag heeft de politie in het centrum van Oostende vier jongemannen opgepakt na een afpersing en een overval op een man. Het Oostendse slachtoffer is zwaar gewond geraakt, maar verkeert niet in levensgevaar.

Onder de vier daders is er een minderjarige Nieuwpoortenaar. Die is naar een jeugdinstelling in Veurne overgebracht en zal zich voor de jeugdrechter moeten verantwoorden. De drie meerderjarigen zijn ook afkomstig uit Nieuwpoort. Het viertal heeft eerst een wandelaar in de Oostendse uitgaansbuurt afgeperst. Ze dwongen hem om zijn gsm af te geven. Korte tijd later overvielen zij een man uit Oostende. Het slachtoffer kreeg fikse slagen op het hoofd. Hij diende in allerijl naar het ziekenhuis gevoerd te worden.

Daders ingerekend

De daders konden korte tijd na de feiten ingerekend worden. Zij worden deze ochtend nog ondervraagd. Er kon vannacht geen advocaat gevonden worden om hen bij te staan in het kader van de Salduz-wet. Vandaag nog worden ze voor de onderzoeksrechter geleid. Procureur Berkvens tilt zwaar aan de feiten en vordert de aanhouding van de meerderjarigen.

(SVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Verjaardag

Vandaag is het mijn schoonbroer zijn verjaardag, maar gisteren was het feest.

Zonder dat hij het wist, kwam familie en vrienden hem verrassen...

IMG_2024.JPG

Wat geschenkjes en hier en daar wat totjes.....maarKnipogen

102CANON76.jpg

...Maar groot was zijn verbazing en emotie toen het echte geschenk kwam binnen gereden

102CANON77.jpg

Een dikke proficiat makker

102CANON78.jpg

En onze chef Stefaan zorgde voor de BBQ........Lachen

IMG_2046.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

brand in de Vierstraat in Wijtschate

Garage en auto volledig vernield na uitslaande
brand in de Vierstraat in Wijtschate
 

 

In de Vierstraat is even na twee uur deze middag brand uitgebroken.
Het vuur ontstond in een garage, die los van een woonhuis staat.
Toen de brandweerlui van Heuvelland en Mesen ter plekke kwamen,
sloegen de vlammen al uit het dak.De oorzaak van de felle brand is niet bekend.
In de garage bevond zich een wagen. Die is uitgebrand.
Wat de brand heeft veroorzaakt, is nog niet bekend. Het parket stuurt
een deskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden na te gaan.
Er vielen geen gewonden. Andere gebouwen bleven gelukkig gespaard.
De schade is groot.

(EF, foto's EF)
Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.
Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Landbouwer werkt in waterput en komt om in Leffinge

 

http://www.focus-wtv.tv/video/landbouwer-werkt-waterput-e...

 

Landbouwer werkt in waterput en komt om in Leffinge

In Leffinge, bij Middelkerke is gisteravond een landbouwer om het leven gekomen, tijdens werken in een waterput. Z’n schoondochter en zoon verkeren nog in levensgevaar. Zij waren de man te hulp gesneld, toen die onwel werd door gassen in de waterput. Ook een ambulancier, die ter plaatse werd gehaald, raakte bevangen. Het parket start een onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Wraakzuchtige tandarts trekt alle tanden van ex-vriend

komt dat tegen.................brrrr

Wraakzuchtige tandarts trekt alle tanden van ex-vriend

  • maandag 30 april 2012, 19u33
  • Bron: abcnews
  • Auteur: bpr

 

 
Opgepast voor wraakzuchtige vrouwen met een tandartsenpraktijk. Een Poolse man die bij zijn ex-vriendin, een tandarts, op consultatie ging, ontwaakte enige tijd later uit narcose zonder tanden. De man had de vrouw kort daarvoor laten zitten voor iemand anders.

'Ik deed mijn best om professioneel te blijven en mijn emoties opzij te schuiven', vertelde de 34-jarige Anna Machowiak. 'Maar toen ik hem daar zag liggen, kon ik alleen maar denken wat voor een klootzak hij wel niet is.' Daarop verhoogde ze de dosis verdoving en trok ze al zijn tanden eruit. Ze wikkelde de man zijn hoofd daarna in een verband en vertelde hem, toen hij ontwaakte, 'dat er enkele complicaties waren opgetreden'.

'Ik wist meteen dat er iets niet pluis was toen ik wakker werd. Ik voelde geen enkele tand meer in mijn mond', aldus Marek Olszewski (45). 'Maar ik vertrouwde haar toen ze zei dat dat enkel door de verdoving kwam. Toen ik thuis kwam en in de spiegel keek, zag ik echter dat al mijn tanden waren getrokken. Ik kon het amper geloven.'

Machowiak riskeert drie jaar cel.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Adinkerke: Kanaal Duinkerke-Nieuwpoort. (Duinkerkevaart)

Adinkerke: Kanaal Duinkerke-Nieuwpoort. (Duinkerkevaart)
 
 
Zondagnamiddag is een bestuurder van een kleine bestelwagen in de Duinkerkevaart terecht gekomen langs de Duinkerkekeiweg te Adinkerke.
De bestuurder, die werkt voor een Franse firma en momenteel in Brussel verblijft, moest op een kleine landweg, (de Smekaertstraat) aan de overzijde van de vaart, uitwijken voor een ander voertuig.
Door dat uitwijkmaneuver verloor hij de controle over zijn voertuig, raakte daarbij eerst een boom en belandde tenslotte met zijn wagen bijna aan de overkant van het diepe kanaal.
Vooraleer de wagen volledig kopje onder ging kon de bestuurder zichzelf bevrijden door op het dak van de wagen te klauteren waar hij met hulp van brandweer en enkele omstaanders de oever kon bereiken.
Duikers van de brandweer van Veurne en de brandweer van de Panne kwamen helpen bij de berging van de wagen die als verloren moet worden beschouwd. Ook de Franse gendarmerie uit het nabije Duinkerke kwam ter plaatse.
De bestuurder hield er amper een nat pak aan over en werd niet gewond.
Tijdens de takelwerken werd de weg tussen Duinkerke en Adinkerke een tijdlang afgesloten voor alle verkeer op de plaats van de takeling.
 
José Tyteca
Veurne

DSC_1592.JPG

DSC_1599.JPG

DSC_1602.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwpoort uw Stad

Op de cover van Nieuwpoort uw Stad een fotooke van luc de pompier.

Misschien al opgemerkt het vernieuwde Leopoldplein recht over de Sint Bernarduskerk.

img318.jpg

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer Nieuwpoort

 

sized_01.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Kauwen in de schouwen

Oproepen die regelmatig binnenkomen zijn "kauwen in de schouwen".

928200886_5_iT3h.jpg

Kauwen maken graag gebruik van schoorstenen om hun nest te maken.

Dit nest kan zo'n een diepte hebben van 1 meter. De kauwen brengen allerlei takken aan en laten die vallen in de schoorsteen tot deze vast geraken, zo bouwen ze hun nest op.

Het grote gevaar bij nesten in schoorstenen is dan uiteraard de slecht werkende verwarming met CO gevaar.

Bij nazicht brandweer en als zij het nest niet kunnen verwijderen, dringend een schoorsteenveger laten komen.

Daarbij heb je dan ook nog eens een attest dat de schouw gereinigd is.

Uiteraard is het beter om uw schoorsteen te beschermen met gaasdraad.

IMG_2015.JPG

Hou de kauw uit je schouw

hou_de_kauw_uit_je_schouw.jpg

Het aantal klachten over broedende kauwen in schouwen stijgt elk jaar. Kauwen staan erom bekend veel nestmateriaal aan te slepen, wat gevaarlijk kan zijn (Co-vergiftiging, schouwbrand). Het is dus belangrijk om schouwen af te sluiten vóór ze hun nest maken.

Het nestmateriaal bestaat vooral uit boomtakken, maar vaak ook wordt stof, plastiek en ander afval tussen het nestmateriaal aangetroffen. Nesten in schouwen van twee meter dik zijn geen uitzondering. Kauwen broeden in Vlaanderen normaal gezien tussen eind maart en eind juli. Vogelbescherming Vlaanderen roept iedereen die in zijn of haar buurt kauwen waarneemt op om onmiddellijk actie te ondernemen. Om te beletten dat kauwen in jouw schouw gaan broeden, worden de rookgaten best nu afgesloten met gaasdraad of met een metalen roostertje (inox) met mazen van maximum 3 cm doormeter. Gaasdraad is echter geen oplossing op lange termijn; kauwen zijn erg inventief en kunnen de draad met hun snavel loswrikken. Oud nestmateriaal uit schouwen te verwijderen laat je best over aan een professionele schoorsteenveger. Die kan dan meteen de schouw reinigen en onmiddellijk na de werken een roostertje plaatsen. Wacht er a.u.b. niet mee, doe het zo snel mogelijk!

Als de schouw rookgaten aan de zijkanten heeft, wordt er best gaasdraad rond gewikkeld.

Waarom precies Vogelbescherming Vlaanderen deze oproep doet?
Het verleden heeft ons geleerd dat tijdens de broedperiode heel wat oproepen over broedende kauwen in schouwen binnenlopen bij Vogelbescherming Vlaanderen en haar Opvangcentra voor Vogels en Wilde Dieren. Ook bij de brandweerdiensten en gespecialiseerde schoorsteenvegers lopen jaarlijks talrijke oproepen binnen. Het reinigen van schoorstenen tijdens de broedperiode veroorzaakt heel wat dierenleed omdat nesten en hun inhoud vaak gewoon worden verwijderd en vernietigd. In Vlaanderen zijn echter niet alleen de volwassen vogels van deze soort beschermd; ook hun eieren, jongen en nesten (bewoond of in aanbouw) zijn dat.

Meer info

Voor meer informatie over deze problematiek, klik hier.

Vogelbescherming Vlaanderen vzw
Schuttershof 14 - 9100 Sint-Niklaas
T (0) 32 962 680 - F (0) 32 962 682   
info@vogelbescherming.be - http://www.vogelbescherming.be 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Boer sterft door gifdamp te Leffinge

img320.jpg

img321.jpg

Uit Wikipedia

waterstofsulfide (H2S), soms zwavelwaterstof (verouderd) genoemd, is een sterk ruikend giftig gas dat het meest gekend is als de oorzaak van de geur van rotte eieren. Het ontstaat bij de rotting van vele zwavelhoudende organische stoffen, zoals eiwitten. Het kan alleen in zeer lage concentraties door de geur worden waargenomen maar bij langdurige blootstelling of hoge concentraties gaat de intensiteit van de sensatie achteruit. Door de giftigheid ervan is het inademen van ook lage concentraties waterstofsulfide gedurende langere tijd gevaarlijk. Waterstofsulfide komt voor in aardgas en ook in darmgassen. Het kan in het laboratorium worden bereid door het oplossen van ijzer(II)sulfide (FeS) in een zuur.

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer moet minder uitrukken (Middelkerke)

Brandweer moet minder uitrukken

  • Auteur: danyvanloo

 

MIDDELKERKE - In 2011 moest de Middelkerkse brandweer 645 keer uitrijden voor branden, ongevallen, stormschade en andere noodoproepen. Dit is minder dan in 2010 en 2009, toen er respectievelijk 713 en 657 tussenkomsten genoteerd werden. In vergelijking met 2010 is er een daling van 68 interventies of ongeveer 10%.

Zoals steeds piekte het aantal oproepen tijdens de zomermaanden. In juni, juli en augustus diende de brandweer 207 keer tussen te komen, meteen goed voor ruim 30% van de totale tussenkomsten in 2011. Het aantal tussenkomsten bij branden bleef stabiel (76 in 2001 t.o.v.resp. 75 en 74 in 2010 en 2009)

Burgemeester Michel Landuyt (Open VLD): “Een eenduidige verklaring voor het minder aantal interventies is er niet. Misschien heeft het te maken met het feit dat we vorig jaar een kwakkelzomer kenden, waardoor minder mensen naar de kust kwamen.”

Lat steeds hoger

Onlangs werd een belangrijke stap gezet in de lopende brandweerhervorming. Minister Joëlle Milquet besliste namelijk om de prezones een beperkte rechtspersoonlijkheid te geven.
Deze prezones zijn een voorloper van de 32 hulpverleningszones. Een belangrijke principe binnen de brandweerhervorming is dat van de snelste adequate hulp, wat betekent dat momenteel soms zowel de dichtstbijzijnde post als de territoriaal bevoegde brandweer uitrukken. Dit principe moet in de toekomst dan ook nog verder verfijnd worden.
Brandweercommandant Marc De Jonghe: “De brandweerhervorming, samen met de technieken die voortdurend evolueren, zorgen ervoor dat de lat voor ons korps steeds hoger gelegd worden. Dit vereist heel wat vorming en opleiding. Onze brandweermannen zullen de komende maanden dan ook heel wat nieuwe cursussen volgen bij het West-Vlaams Opleidingscentrum voor Brandweer-, Reddings-, en Ambulancediensten (WOBRA). Zoals bijvoorbeeld rond beveiliging van de openbare weg of rond snelste adequate hulp."

Het brandweerkorps van Middelkerke bestaat momenteel uit 45 manschappen, waarvan 4 officieren, 1 officier-luitenant geneesheer, 4 onderofficieren, 5 korporaals en 31 brandwachten.

De brandweer van Middelkerke maakt samen met de brandweerkorpsen van Oostende, De Haan, Blankenberge, Knokke-Heist, Brugge, Oostkamp, Torhout en Gistel deel uit van een operationele prezone.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

29-04-12

Reclame- ronselaars misbruiken naam van brandweer

Een paar jaar terug hadden we hier ook het probleem, dan hebben we ook deze reclame ronselaars praktijken bekend gemaakt in de krant.

Reclame- ronselaars misbruiken naam van brandweer

  • vrijdag 27 april 2012, 03u00
  • Auteur: (pd

OUDENAARDE - De Oudenaardse brandweercommandant Christian Bral waarschuwt voor malafide reclameronselaars die de naam van de brandweer misbruiken.

'Voor de derde keer in enkele dagen belden reclameronselaars potentiële slachtoffers op om te adverteren ten voordele van de regionale brandweer', zegt Bral.

'Het gaat om het bedrijf XL Media uit Sint-Truiden dat al verschillende jaren door dergelijke praktijken gekend is.'

Het bedrijf ronselt geld in naam van de 'Koninklijke Unie der Beroepsbrandweermannen van België.'

De commandant benadrukt dat deze vereniging niets met de actieve brandweer in ons land te maken heeft.

Eerder waarschuwde ook de ondernemersorganisatie Unizo haar leden voor de praktijken van XL Media.

Oudenaarde

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Landbouwer (66) overleden na giftige dampen in waterput

Landbouwer (66) overleden na giftige dampen in waterput

Bewerkt door: Peter Luysterborg, Anneleen De Vel
29/04/12 - 19u14  Bron: belga.be

Zoon en schoondochter net op tijd gered

In Leffinge is een 66-jarige landbouwer om het leven gekomen nadat hij bevangen was geraakt door giftige dampen in een waterput. Zijn schoondochter en zoon werden net op tijd gered. De zoon verkeert nog in kritieke toestand. Ook een ambulancier ligt in het ziekenhuis. Dat is ter plaatse vernomen van de hulpverleners.

De man zag dat de vlotter van zijn waterput stuk was en wilde die herstellen. Hij trok het tuig los, maar viel daarbij in de put. Er kwamen giftige dampen vrij, waarna de man bewusteloos raakte en verdronk.

Nadat de boer lang wegbleef, verwittigde zijn vrouw hun zoon. Die laatste woont met zijn vrouw in de buurt en het duo was snel ter plaatse. Ze belden de hulpdiensten en trachtten de man zelf te redden, maar raakten daarbij ook bevangen. Ze werden net op tijd uit de put gehaald.

Een hulpverlener uit Oostende, die als eerste ter plaatse was, raakte ook bevangen en werd eveneens in het ziekenhuis opgenomen. Naar verluidt heeft hij hevige pijn aan de longen en luchtwegen. De slachtoffers liggen allemaal in een ziekenhuis in Oostende.

In de waterput zat volgens de huidige informatie waterstofsulfide (H2S), waarvan de alarmfase overschreden was. Er werd ook nog 20 procent zuurstof en 5 procent CO gemeten. Dat is naar verluidt een dodelijke cocktail. Volgens nog onbevestigde berichten zou het parket vanavond nog ter plaatse komen

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Drie familieleden vallen in waterput te Leffinge ( 1 dode)

DSC_0558.jpg

 

 

In de Gistelstraat in Leffinge (Middelkerke) is vanavond een landbouwer om het leven gekomen nadat hij in een waterput was gevallen. Zijn zoon en schoondochter raakten zwaargewond. Een ambulancier raakte lichtgewond.

 

DSC_0562.jpg

De landbouwer van 66 was een waterput aan het leegtrekken, maar om één of andere reden werkte zijn pomp plots niet meer. In een poging om dit te herstellen is hij in de waterput gevallen. Ruim een halfuur later sloeg zijn vrouw alarm omdat hij wel heel erg lang wegbleef. Na een tijdje zoeken vond zijn zoon hem, maar hij viel eveneens in de put. Ook zijn vrouw (schoondochter van de landbouwer) viel in de put. Ondertussen waren de hulpdiensten verwittigd. De duikers van de brandweer haalden de drie slachtoffers uit de waterput. Voor de man van 66 kwam alle hulp te laat, hij verdronk in de put. De zoon en schoondochter raakten bedwelmd door de hoge concentraties waterstofsulfide in de put. De zoon werd ter plaatse gereanimeerd. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Met zijn vrouw zou het iets beter gaan. Ook een ambulancier van de brandweer van Oostende raakte bedwelmd. Ook hij werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Klaas Danneel

VTM-journalist West-Vlaanderen

 

GSM: 0495 68 48 26 (24/24)

MAIL: klaasdanneel@gmail.com

DSC_0565.jpg

DSC_0568.jpg

DSC_0560.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Kroonkraanvogel

Oostende - In het Oostendse opvangcentrum voor wilde dieren is een wel heel vreemde vogel opgedoken. De kroonkraanvogel, die oorspronkelijk uit Midden-Afrika komt, werd gevonden in een tuin in Sijsele. Wellicht is het dier ergens ontsnapt. In het vogelasiel doen ze er nu alles aan om de eigenaar terug te vinden.

Ondertussen stelt de kraanvogel het opperbest in Oostende. Hij gedraagt zich alsof hij op uitstap is en laat zich graag bedienen. De kroonkraanvogel is uitzonderlijk. Wel is het een graag gezien gast in dierenparken en bij verzamelaars. Waar dit tamme exemplaar vandaan komt is nog niet duidelijk. Bij vogelliefhebbers zijn nu opsporingsberichten verschenen. De eigenaar zal alvast papieren moeten voorleggen. Vinden ze niemand, dan wil het opvangcentrum de vogel aanbieden aan een dierenpark.

 

(S.K./A.D.)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Valse reclameronselaars actief

Ook opgelet te Nieuwpoort, want daar hebben we in het verleden al verschillende keren te maken gehad.

Misschien goed dat de pers ook dergelijke praktijken in de krant zet.

 

Klik op de afbeelding om de link te volgenIn en rond  Diksmuide zijn er valse reclameronselaar actief
ze zouden onder de naam Verdi(y) of  XL Media werken

Er is de jongste dagen een valse reclameronselaar actief, die bedrijven opbelt met de vraag
om te adverteren in een blad ten voordele van de Ieperse brandweer. Brandweerbevelhebber
Rik Vandekerckhove kreeg de laatste dagen verschillende meldingen van bedrijven en kmo's
die opgebeld werden met die vraag. De brandweer brengt jaarlijks een kalender uit,
die deur aan deur verkocht wordt. De naam van de Ieperse brandweer wordt nu misbruikt.
Wie zo'n melding krijgt, wordt verzocht om contact op te nemen met de politie van de zone
Arro Ieper via 057-23.05.00. & zone Polder Diksmuide via 051/51.00.00.
 Ook Oudenaardse brandweercommandant Christian Bral waarschuwt voor malafide reclameronselaars die de naam
van de brandweer misbruiken.

'Voor de derde keer in enkele dagen belden reclameronselaars potentiële slachtoffers op om te adverteren ten voordele
van de regionale brandweer', zegt Bral.
'Het gaat om het bedrijf XL Media uit Sint-Truiden dat al verschillende jaren door dergelijke praktijken gekend is.'
Het bedrijf ronselt geld in naam van de 'Koninklijke Unie der Beroepsbrandweermannen van België.'
De commandant benadrukt dat deze vereniging niets met de actieve brandweer in ons land te maken heeft.
Eerder waarschuwde ook de ondernemersorganisatie Unizo haar leden voor de praktijken van XL Media.
Ook hier kan je de locatie politie inlichten

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Reclameronselaar misbruikt naam brandweer

Reclameronselaar misbruikt naam brandweer

  • vrijdag 27 april 2012, 03u00
  • Auteur: (pli)

IEPER - Er is de jongste dagen een valse reclameronselaar actief, die bedrijven opbelt met de vraag om te adverteren in een blad ten voordele van de Ieperse brandweer. Brandweerbevelhebber Rik Vandekerckhove kreeg de laatste dagen verschillende meldingen van bedrijven en kmo's die opgebeld werden met die vraag. De brandweer brengt jaarlijks een kalender uit, die deur aan deur verkocht wordt. De naam van de Ieperse brandweer wordt nu misbruikt. Wie zo'n melding krijgt, wordt verzocht om contact op te nemen met de politie van de zone Arro Ieper via 057-23.05.00.

Ieper

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

28-04-12

Man geëlektrocuteerd in supermarkt

img319.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwe moederschip loodsboten “De Wandelaar” vaart Oostende binnen

Nieuwe moederschip loodsboten “De Wandelaar” vaart Oostende binnen

Oostende - In Oostende is een nieuw moederschip binnengevaren voor de loodsboten. Dat dat lokte heel wat kijklustigen. “De Wandelaar” liep in het Duitse Bremershaven van stapel en werd gebouwd voor rekening van de Vlaamse overheid. Het nieuwe schip maakt deel uit van de modernisering van de Vlaamse beloodsingsvloot.

De Wandelaar wordt straks voor de kust verankerd en dient als drijvende loodspost voor loodsen die de grote zeeschepen begeleiden naar Zeebrugge en Antwerpen. Aan boord is er plaats voor 25 loodsen met eigen hutten en sanitair. Daardoor zal de wachttijd voor schepen die een loods aan boord willen nemen verminderen. En dat is een extra troef voor onze havens. De Wandelaar kan ook ingezet worden als opvangplatform bij scheepsrampen.

(B.V./A.D.)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Lingerie - stemmen maar

één van mijn dagelijkse bloglezers vraagt om ook even te stemmen, het kost geen geld en het doet de mensen deugd.

www.belmodo.tv

 

Brief .jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer gaat uitrukken bij hartstilstand

 
 Een beetje naar het Amerikaans model

Brandweer gaat uitrukken bij hartstilstand

ALMERE/CAS VAN BERKEL - De brandweer in Almere is vanaf 2 mei inzetbaar in het geval van een hartstilstand. Brandweerlieden zijn straks allemaal getraind in de bediening van een Automatische Externe Defribrillator (AED), waarmee een elektrische schok kan worden gegeven aan het hart. Alle blusvoertuigen zijn al langere tijd standaard uitgerust met het apparaat dat de overlevingskans aanzienlijk vergroot wanneer het wordt gebruikt in combinatie met reanimatie. De hulp van de brandweer bij meldingen van een hartstilstand betreft een proef van één jaar.

 

Bij reanimaties met de AED worden de overlevingskansen met 50 tot 70 procent verhoogd als er binnen zes minuten gestart wordt. ,,Wij kunnen straks gelijk beginnen met de reanimatie als we eerder op locatie zijn dan de twee ambulances, die altijd worden gestuurd in geval van een hartstilstand", aldus Geertjan Veenstra, woordvoerder van de brandweer. Hij verwacht niet dat het extra werk in conflict komt met het blussen van branden, want er zijn meestal meerdere bluswagens beschikbaar. ,,De meldkamer gaat dat coördineren en die zal de brandweer in Stad niet sturen als er een hartstilstand is in Buiten."

 

Volgens Veenstra is het de bedoeling dat de brandweer de reanimatie overdraagt aan de ambulancedienst zodra die ter plaatse komt. Daarom krijgen alle medewerkers ook training in het toedienen van zuurstof, hoewel de bluswagens niet worden uitgerust met zuurstofflessen. ,,Het gaat erom dat we het ambulancepersoneel daarbij kunnen assisteren bij de overname van de patiënt", aldus Veenstra.

 

De proef is eerder al succesvol gebleken in een aantal andere grote steden.

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Gekantelde vrachtwagen op E40 in Middelkerke

Gekantelde vrachtwagen op E40 in Middelkerke

José Tyteca

za 28/04/2012 - 09:20 Op de E40 in Middelkerke is een vrachtwagen gekanteld. De rijweg is er volledig versperd in de richting van Jabbeke. De vrachtwagen was geladen met rollen papier. Het verkeer dat van Calais naar Jabbeke rijdt, moet de snelweg verlaten in Middelkerke en kan de snelweg weer oprijden in Gistel. De hinder zal wellicht nog de hele voormiddag duren. De Bulgaarse vrachtwagenchauffeur raakte lichtgewond. Hij werd naar een ziekenhuis in Oostende gebracht

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Truck gekanteld: E40 tussen Middelkerke en Gistel helemaal versperd

Uit HLN

Truck gekanteld: E40 tussen Middelkerke en Gistel helemaal versperd

 

 

 Bron: belga.be

Op de E40 tussen Middelkerke en Gistel, in de richting van het Jabbeke, is vanochtend om 7.30 uur een vrachtwagen uit Bulgarije gekanteld. De vrachtwagen ligt over de hele breedte van de snelweg. De E40 is afgesloten en het verkeer moet lokaal omrijden.

De vrachtwagen is geladen met grote rollen papier. Die moeten eerst overgeladen worden alvorens de vrachtwagen kan getakeld worden. De hinder zal zeker nog een tijd duren.

De Bulgaarse vrachtwagenchauffeur raakte lichtgewond. Hij werd per ziekenwagen naar een ziekenhuis in Oostende gebracht.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Gooise brandweer start pilot met snel interventie voertuig

En geloof me, dit komt er ook nog aan, als iedereen eventjes zijn oogjes open doet, met al die besparingen, maar ook met een snelle eerste interventie.

Gooise brandweer start pilot met snel interventie voertuig

HILVERSUM - De Brandweer Gooi en Vechtstreek start 1 mei een pilot in Bussum en Hilversum met variabele voertuigbezetting. In Bussum gaat een zogenaamd 'snel interventie voertuig' met twee brandweermensen rijden.

Het voertuig kan volgens het korps sneller ter plaatse zijn dan de tankautospuit met een bezetting van zes personen, zodat de incidentbestrijding eerder kan starten.

De zogeheten TS2 is uitgerust met hulpverleningsgereedschap en een schuimblussysteem, zodat alle faciliteiten aanwezig zijn om de eerste minuten zelfstandig met twee personen een inzet te doen. De TS2 wordt altijd binnen enkele minuten ondersteund door een tankautospuit die bemenst wordt door vier brandweermensen, de TS4. Op die manier is er, indien de aard van het incident daarom vraagt, binnen afzienbare tijd weer een volledig team van zes brandweermensen ter plaatse.

Voor de inzet van de TS2 is er 24 uur per dag bemensing op brandweerpost Bussum. Vrijwilligers bemannen de TS4 in Bussum. In Hilversum gaat de 24-uursdienst uitrukken met vier personen, die ondersteund worden door de TS2 vanuit Bussum.

De pilot loopt in eerste instantie voor een periode van zes maanden. Indien uit de evaluaties blijkt dat de pilot succesvol is, krijgt de variabele voertuigbezetting in de hele regio Gooi en Vechtstreek een vervolg

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Brandweer Bussum start proef met 'snelle interventie'

 

BUSSUM - De Bussumse brandweer start volgende week dinsdag met de inzet van een zogeheten 'snel interventie voertuig' met twee brandweermensen.

 

Die kan sneller ter plaatse zijn dan de tankautospuit met een bezetting van zes personen, waardoor eerder begonnen kan worden met de incidentbestrijding.

Voor de inzet van de TS2 is de kazerne aan de Brinklaan 24 uur per dag bezet.

Dit proefproject duurt in eerste instantie zes maanden. Als het succesvol is, wordt deze aanpak in de hele regio Gooi en Vechtstreek geïmplementeerd.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

27-04-12

Lente

Al is de lente ver zoek, alvast deze:

Bij lente hoort de zon
Bij lente horen bloemen

Bij lente horen lammetjes
En hoor je de bijtjes zoemen

Bij lente hoort niezen
Bij lente hoort fijn

Bij lente hoort fietsen
Zo hoort lente te zijn!

Dus voorlopig nog geen lente in zicht...spijtig...maar ook dit komt wel in orde...

sized_IMG_9767.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Slangen in België

Weer of geen weer.

Vorig weekend waren we op stap in de Ardennen, meer bepaald in de omgeving van Spa, niet voor een Spa rood, een Spa groen of Spa blauw.....Knipogen

Maar lekker in de bossen gaan wandelen met één enkele bui en nog wat "neige" bolletjes.....Lachen

Tijdens één van de wandelingen, een toch wel opmerkelijke verschijning, de tweede keer dat ik zo een ontmoeting mag zien, maar nu met mijn po-ket canon. Dus op de foto :

Een ringslang,volgens mij althans... rustend in het voorjaarszonnetje.

Een prachtig dier.

sized_IMG_1966.JPG

sized_IMG_1969.JPG

sized_01.JPG

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Wat persknipsels uit Nieuwpoort

 

Wat persknipsels uit Nieuwpoort

persknipsels27april.pdf 

persknipsels20april.pdf

 

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Wie hond wil moet op cursus

Geen slecht idee om het kaf van het koren te scheiden, een cursus die niet van de poes is...

Wie hond wil moet op cursus

Het Emblemse Kamerlid Minneke De Ridder (N-VA) heeft een wetsvoorstel klaar dat een vergunning verplicht maakt voor iedereen die een hond in huis wil halen. Dat schrijft Het Belang van Limburg/Gazet van Antwerpen.

Naar Zwitsers voorbeeld zouden hondenbezitters in spe dan een cursus moeten volgen die hen leert omgaan met honden. Pas daarna mogen ze zich een hond aanschaffen. Vergelijkbaar met een rijexamen, zeg maar.

Minneke De Ridder: “We willen hondenbaasjes meer bewust maken van wat het houden van een hond juist inhoudt. Het gaat hier om een levend wezen dat onderdak, voedsel en drinken, maar vooral ook opvoeding en de juiste aandacht nodig heeft. Het is niet bedoeld om goede baasjes te kwellen, maar net om de slechte, onkundige baasjes eruit te filteren, zodat elke hond een menswaardig leven kan leiden.”

Zo’n verplicht attest moet volgens de N-VA-politica leiden tot beter gesocialiseerde honden, een meer doordachte keuze van het hondenras, het tegengaan van modegrillen, het ontmoedigen van het ‘kapotfokken’ van rassen en het verminderen van bijtincidenten. Elk jaar zijn 100.000 Belgen daar het slachtoffer van.

“Eigenaars die hun hond mishandelen, misbruiken of veelvuldig dumpen, kunnen hun vergunning ook kwijtspelen.”

 

 

WD
Foto CN

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Vurige liefde

Vurige liefde? Onbeslist

img315.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende