30-04-12

Adinkerke: Kanaal Duinkerke-Nieuwpoort. (Duinkerkevaart)

Adinkerke: Kanaal Duinkerke-Nieuwpoort. (Duinkerkevaart)
 
 
Zondagnamiddag is een bestuurder van een kleine bestelwagen in de Duinkerkevaart terecht gekomen langs de Duinkerkekeiweg te Adinkerke.
De bestuurder, die werkt voor een Franse firma en momenteel in Brussel verblijft, moest op een kleine landweg, (de Smekaertstraat) aan de overzijde van de vaart, uitwijken voor een ander voertuig.
Door dat uitwijkmaneuver verloor hij de controle over zijn voertuig, raakte daarbij eerst een boom en belandde tenslotte met zijn wagen bijna aan de overkant van het diepe kanaal.
Vooraleer de wagen volledig kopje onder ging kon de bestuurder zichzelf bevrijden door op het dak van de wagen te klauteren waar hij met hulp van brandweer en enkele omstaanders de oever kon bereiken.
Duikers van de brandweer van Veurne en de brandweer van de Panne kwamen helpen bij de berging van de wagen die als verloren moet worden beschouwd. Ook de Franse gendarmerie uit het nabije Duinkerke kwam ter plaatse.
De bestuurder hield er amper een nat pak aan over en werd niet gewond.
Tijdens de takelwerken werd de weg tussen Duinkerke en Adinkerke een tijdlang afgesloten voor alle verkeer op de plaats van de takeling.
 
José Tyteca
Veurne

DSC_1592.JPG

DSC_1599.JPG

DSC_1602.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.