31-03-12

Beaufort 04

Beaufort te Nieuwpoort ...

Met deze gedachte

Als je het niet in jezelf kunt vinden,
waar verwacht je het dan te vinden?

sized_01 beaufort.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer blust brand in jurk

T'is een hit op You Tube, zie een vorige post

Brandweer blust brand in jurk

 
 • dinsdag 27 maart 2012, 12:29
 • 2671 keer bekeken
 • Duur: 00:45

Video De vrijwillige brandweer uit het plaatsje Sauk in de staat Minnesota deed mee aan een feestelijke parade. Toen er langs de route een auto in brand vloog besloten ze in actie te komen. Alleen was er een klein probleempje. Om het publiek te vermaken hadden de mannen allemaal jurken aan. Maar er was geen tijd meer om zich nog om te kleden. Het brandweerkorps van Sauk is inmiddels een hit op YouTube. In een reactie zeiden ze dat ze moeilijk konden wachten tot het dichtsbijzijnde brandweerkorps zou zijn uitgerukt.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Allarmnummer 112 een uur onbereikbaar te Nederland

Storing bij KPN – alarmnummer 112 dinsdag uur onbereikbaar

kpn-1

Een tweetal storingen heeft dinsdagnacht bij telecombedrijf KPN geleid tot onbereikbaarheid van het alarmnummer 112. Foto KPN

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Uit nrc.nl

 

 
 
 
Binnenland
 

Vanwege een storing bij KPN waren afgelopen dinsdagnacht de helft van alle 112-meldkamers een uur onbereikbaar, meldt het bedrijf. Zestig telefoontjes naar 112 konden daardoor niet worden aangenomen.

Volgens KPN deden zich twee storingen voor vanwege onderhoudswerkzaamheden, maar konden die direct verholpen worden:

 

“In de nacht van dinsdag 27 maart op woensdag 28 maart hebben zich twee verstoringen voorgedaan in de dienstverlening 1-1-2. Hierdoor is het voor een aantal meldkamers korte tijd niet mogelijk geweest 1-1-2 meldingen aan te nemen. De verstoringen konden direct worden verholpen. De storingen zijn veroorzaakt door onderhoudswerkzaamheden aan het netwerk.”

 

Navraag van de website Tweakers.net wijst uit dat het om twee storingen van elk een half uur ging. Dertien meldkamers konden geen telefoontjes aannemen.

Oorzaak storing door fout bij doorschakeling centrale

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid meldt aan Tweakers.net dat het fout ging bij de doorschakeling van de centrale in Driebergen naar lokale meldkamers. Ook zouden abonnees van andere telecomproviders de getroffen meldkamers niet hebben kunnen bereiken.

De onderhoudswerkzaamheden zijn direct stilgelegd. Ook is het grootste deel van de bellers door het ministerie van Veiligheid en Justitie getraceerd en bevraagd of er een noodsituatie is geweest en of zij geholpen zijn. De woordvoerder zegt tegen Tweakers dat er “geen complicaties zijn opgetreden” en ook dat het merendeel van de telefoontjes “niet echt” geweest zouden zijn.

KPN is een intern onderzoek gestart om de precieze oorzaak van de storing te achterhalen

 

Bron nrc.nl

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Baggeren

De "Sliekboot"

Twee boten met bagger varen bij regelmaat binnen en uit de haven van Nieuwpoort.

sized_IMG_0509.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

30-03-12

Auto ramt krantenwinkel bij verkeerd manoeuvre

Auto ramt krantenwinkel bij verkeerd manoeuvre

 • vrijdag 30 maart 2012, 03u00
 • Auteur: (rdh)
 
 

TIELT - Gisteravond is een auto ingereden op de gevel van krantenwinkel Iris in de Stationsstraat. De gevel moest gestut worden.

Een zware Audi A8 met Franse nummerplaten reed in op de gevel. De bestuurder was op de kaarsrechte weg aan het keren toen het verkeerd liep. Naar verluidt bleef het gaspedaal haperen, waardoor de man de controle over zijn manoeuvre verloor.

De brandweer kwam meteen ter plaatse, maar had heel wat moeite om de rolluiken van het krantenwinkeltje te openen. Want Lucrèse Decoster, die het krantenwinkeltje uitbaat, was op het moment van het ongeval niet meer aanwezig in de zaak en had de deuren al gesloten. ‘Het is de eerste keer dat ik hier zoiets meemaak', vertelt Lucrèse. ‘Ik baat ondertussen goed vier jaar dit krantenwinkeltje uit en hoop morgen (vandaag nvdr.) weer gewoon te kunnen openen. Als de brandweer de gevel hier straks stut en het raam dicht timmert met hout, zie ik eigenlijk niet in waarom ik het niet zou doen. Maar ik wacht nog even de bevindingen van de brandweer af.'

De bestuurder van de wagen was niet bereid om commentaar te geven. Zijn auto moest getakeld worden.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Muziekkapel brandweer met beiaard op het podium

Muziekkapel brandweer met beiaard op het podium

 • woensdag 28 maart 2012, 03u00
 • Auteur: (jdl)
De muziekkapel van de brandweer treedt op samen met de stadsbeiaardier.if

De muziekkapel van de brandweer treedt op samen met de stadsbeiaardier.if

 

DENDERMONDE - Op zaterdag 31 maart vergasten de Koninklijke Muziekkapel van de Brandweer Dendermonde en stadsbeiaardier Marc Van Boven muziekliefhebbers op Musical Notes Carillon, een uniek concert met een mobiele beiaard op het podium van CC Belgica. Het idee voor een concert met beiaard en harmonieorkest ontstond enkele jaren geleden tijdens een babbel tussen luitenant-kapelmeester Patrick Heirbaut en stadsbeiaardier Marc Van Boven.

De beiaardier beschikt dan wel over een ruime repertoirekennis, toch was het niet eenvoudig om de passende muziek voor dit concert te vinden. 'Er bestaat niet zoveel voor beiaard en harmonieorkest', zegt Heirbaut. 'Toch niet in het toegankelijke genre. De muziekkapel koos duidelijk voor het lichtere en herkenbare genre. Nummers als She, Feelings en Sailing zullen heel wat mensen bekend in de oren klinken. 'Elk muzieknummer kan op de beiaard gespeeld worden', zegt de stadsbeiaardier. 'Het publiek wil wel dat er een melodie in zit en dat ze die kunnen herkennen. Daarom hebben we eigen bewerkingen gemaakt van bestaande muziekwerken voor harmonieorkest.'

Musicak Notes Carillon, op 31maart om 20uur in CC Belgica. Kaarten in voorverkoop 8euro, aan de kassa 10euro. Reservaties 0485-58.79.89 of www.kmbd.be

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Onwel geworden bestuurder overleden, Zeelaan in De Panne tijdlang afgesloten

Onwel geworden bestuurder overleden, Zeelaan in De Panne tijdlang afgesloten

vrijdag 30 maart 2012 om 15u01

De Panne - Vrijdagmorgen is een bestuurder uit De Panne in zijn wagen overleden nadat hij onwel was geworden. De Zeelaan was een tijdlang voor alle verkeer afgesloten.

Het ongeval gebeurde omstreeks 9.15 uur in de Zeelaan, ter hoogte van het huisnummer 116. De bestuurder van een Ford-personenwagen werd onwel en reed twee wagens aan. Midden de Zeelaan kwam de wagen tot stilstand.

Tevergeefs probeerden de hulpdiensten nog de bestuurder te reanimeren. De brandweer plaatste een tent rond de wagen. Door het ongeval was de Zeelaan een tijdlang afgesloten. Heel wat leveranciers van winkels en horecazaken moesten een ommetje maken. (JT/LVA-foto JT)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

4x4 brandweertractor Zaandam

Dat ware misschien nog een idee voor in Nieuwpoort in vervanging van een 4x4....en ik ken mannen die goed met een tractor kunnen rijden en werken....

Tractor moet brandweer Zaandam verder op weg helpen
 

20120329_5784434.jpg

 
 
 
Zaandam - De Zaanse brandweer heeft er een nieuw voertuig bij. De tractor met haakarm aanhanger vormt een goede aansluiting op de bestaande lijn met voertuigen en is gemaakt om water van en naar vrijwel onbereikbare locaties te transporteren.

Problemen met de waterwinning op afgelegen locaties behoren hiermee tot het verleden.

De bak is niet alleen geschikt voor watertransport, maar ook de bestaande haakarmbakken passen erop. Zo kunnen de adembeschermingshaakarmbak, de hulpverleningshaakarmbak, de gevaarlijke stoffen haakarmbak, schuimblushaakarmbak en zelfs de haakarmbak van de geneeskundige combinatie (met zuurstof, brancards, medicatie en koffers) vervoerd worden.

Recente grootschalige inzetten, waaronder de Poldercrash in 2009 en de duinbranden in Bergen en Schoorl, tonen aan dat de noodzaak voor dit soort voertuigen wel degelijk aanwezig is. Dit voertuig kan op terrein komen waar de rest van de voertuigen het laat afweten.

De tractor is een 180PK nieuwe Case IH Puma 210 tractor met hydraulische Veenhuis haakarm carrier. Dit voertuig is afgelopen maand voorzien van striping en zal vanaf begin komende maand inzetbaar zijn bij grote calamiteiten.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

50 plussers

T'is ook geen leugen....

img274.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Beaufort 04 uit de startblokken aan onze kust

Beaufort 04 uit de startblokken aan onze kust

woensdag 28 maart 2012 om 15u31

(UPDATE VIDEO) In Koksijde is de vierde editie van Beaufort voorgesteld die zaterdag officieel van start gaat. In alle kustgemeenten, behalve Knokke-Heist, zijn kunstwerken te zien op het strand of in de duinen en soms ook binnen. In tegenstelling tot vorige edities is uitsluitend werk te zien van kunstenaars uit de Europa. De triënnale start zaterdag en loopt tot eind september.

Isaac Cordal Beaufort foto: Jimmy Kets

Isaac Cordal Beaufort foto: Jimmy Kets © Jimmy Kets

Aan de succesformule van de driejaarlijkse happening voor beeldende kunst aan de kust wordt niet geraakt. Ook nu weer brengt Beaufort kunst in de publieke ruimte. Bedoeling is om een breed publiek aan te spreken.

Beetje wringen

“Je kan onmiddelijk en soort van sympathie hebben voor een groot werk op het strand zoals dat van Nick Ervinck in Bredene bijvoorbeeld,” zegt curator Phillip Vandenbossche. “Maar er zijn ook werken die een beetje wringen en kritiek geven. Dat moet ook kunnen vind ik.”

Uitsluitend Europese kunstenaars deze keer en de meeste ontwerpen een nieuw werk. Alle kustgemeenten doen weer mee, alleen Knokke-Heist bedankte voor de eer.

(ND/JV)

 

 

Meer in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00. Gedeputeerde Gunter Pertry is studiogast bij Focus

sized_IMG_0504.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Vervuiling op de Plassendalevaart

img272.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Schoorsteenveger

img273.jpg

Ook een trukje om je (rechte) schoorsteen te controleren bij middel van spiegel en lamp in de schoorsteen houden, dan kan je de wanden controleren. Uiteraard is het belangrijkste de brandstof, verschillende soorten hout zijn niet geschikt voor het verbranden, zoals hout met hars van naald en sparrebomen. Bij dit soort hout krijgt men na enkele weken al problemen. Ook nat hout en bewerkt hout is uit den boze.

Gebruik harde soorten.

Een tip van Luc de pompier.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

CO vergiftiging

Uit HLN deze week...

img269.jpg

img270.jpg

 UIt de Krant van West- Vlaanderen

Schoorsteenvegers verantwoordelijk voor CO-dode in De Panne

donderdag 29 maart 2012 om 10u52

De Panne - Twee schoorsteenvegers uit Gent en Lochristi zijn in Veurne veroordeeld. Ze zijn verantwoordelijk voor de dodelijke CO-intoxicatie van één van hun klanten.

Rechtbank Veurne

Rechtbank Veurne

De eerste beklaagde kreeg opschorting van straf, de tweede werd veroordeeld tot drie maanden cel voor onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Na de CO-dood van een 86-jarige vrouw uit De Panne is haar schoorsteen gereinigd. Op 6 meter hoogte werd een borstel aangetroffen. De schoorsteenvegers hadden die daar achtergelaten. De schoorsteenvegers ontkenden hun rol in het overlijden van de bejaarde dame en vroegen allebei de vrijspraak. De rechter oordeelde dat hun onvoorzichtigheid aan de basis lag van de dood.

(KV/Belga)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

29-03-12

Uitvaartplechtigheid E. Robeyns

BVV FLASH Uitvaart E. Robeyns 29/03/2012
Uitvaartplechtigheid E. Robeyns

BW Willebroek heeft eergisteren een dierbare collega verloren tijdens een interventie.

Vrijwillig brandweerman Ernest Robeyns kwam ongelukkig terecht onder de eigen wagen van de brandweer. Ernest, 57 jaar en 26 jaar lid van Brandweer Willebroek, overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

BVV betuigt haar oprechte medeleven aan de familie, vrienden en brandweercollega's van E. Robeyns. U kan dit ook doen op het online rouwregister.

Wij vragen de korpsen de vlaggen halfstok te hangen tot de dag van de uitvaartplechtigheid en om op zaterdag 31 maart om 11 uur een minuut stilte te houden ter ere van E. Robeyns.

Uitvaartplechtigheid

Hier kan u het officieel overlijdensbericht lezen. De burgerlijke plechtigheid rond de asurne zal plaatshebben in de Brandweerkazerne Brandweerplein 1 te Willebroek, op zaterdag 31 maart 2012 om 11.00 uur, gevolgd door de bijzetting van de asurne in het urnenveld op de gemeentelijke begraafplaats te Willebroek in familiekring.

Praktisch

Er zal een shuttledienst voorzien worden die vertrekt van op de parking van het Fort van Breendonk en de parking De Schalk in de Stadionlaan. Korpsen die met een eigen busje komen, mogen tot aan de kazerne (Gaston Fromontstraat) rijden en zullen van daar begeleid worden naar een parking in de buurt.

Opgelet!Mensen die uit de richting van Mechelen komen, zullen niet via de Willebroekse Ringbrug kunnen komen, want deze zal tijdelijk afgesloten zijn. Tijdens de werken geldt een omleiding via de Brielenbrug in Tisselt. 

 

Mogen wij u vragen aanwezig te zijn in uitgangstenue. Korpsen mogen, indien zij dit wensen, vlaggen meebrengen.

Meer info

Indien u specifieke vragen heeft met betrekking tot de uitvaartplechtigheid kan u terecht Sonja De decker (03-860 60 10) of Lucas Holsters (03-860 60 10)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Ernest Robeyns

Bron Nieuwsblad.be

Weduwe Linda De Roeck: 'Brandweer en familie waren belangrijkste in zijn leven'

 • donderdag 29 maart 2012, 03u00
 • Auteur: (mkm)

 

 • 29/03/12 'Papa is in shock. Hij heeft zijn vriend doodgereden'

 
WILLEBROEK - 'Net voor Ernest de deur uit ging, zei ik nog dat hij voorzichtig moest zijn.' Linda De Roeck (50) kan amper vatten wat er met haar man gebeurd is. 'Ik hoop vooral dat hij geen pijn heeft gehad.'

De hele dag kwamen er gisteren brandweerlui en vrienden over de vloer bij Linda De Roeck om haar te troosten. 'Ik kan echt niet geloven wat er met mijn man gebeurd is. Telkens denk ik dat ik nog wakker moet worden', zegt Linda. 'Toen Ernest dinsdagavond vertrok, zei ik hem nog dat hij voorzichtig moest zijn. 'Jaja, je kent me', antwoordde hij. Amper een paar uur later hoorde ik wat er gebeurd was en ben ik gaan kijken naar de plaats van het ongeval. Vreselijk was dat.'

Linda en Ernest waren dertien jaar getrouwd, en hadden elk twee kinderen uit een vorige relatie. 'Hij was een schitterende vader voor de vier kinderen. Hij deed alles voor ons.'

Ernest was meer dan 27 jaar actief bij de brandweer van Willebroek. Dat hij daar veel vrije tijd doorbracht, nam de familie er graag bij. 'Op ons eerste afspraakje zei hij dat hij graag met mij samen wou zijn, maar ik moest één iets beloven. Nooit mocht ik de brandweer van hem afnemen. De brandweer en zijn familie, het was gewoon het allerbelangrijkste in zijn leven', zegt Linda. 'Vader is geboren als een brandweerman, en hij is ook gestorven als een brandweerman. Dat zou hem trots gemaakt hebben', vult stiefzoon Yoni aan.

Linda en de kinderen brachten gisteren een bezoek aan Edwin, de chauffeur van de brandweerwagen die over Ernest reed. 'Ze gingen vaak samen met de motor rijden. Ook voor hem is dit moeilijk. We willen hem steunen, want we nemen hem zeker niks kwalijk.'

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Man in Nieuwpoort verwond door schroef

Bron: Krand van West-Vlaanderen

Man in Nieuwpoort verwond door schroef

donderdag 29 maart 2012 om 16u38

Nieuwpoort - Een man van 37 jaar uit Lombardsijde is vanochtend in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Veurne na een ernstig arbeidsongeval.

De werknemer van Brusselle Enterprises in Nieuwpoort kreeg de schroef van een boot waar hij aan werkte op zijn borst. De man lag op het moment van het ongeval onder de boot. De verwondingen blijven kritiek, maar het parket zegt dat zijn toestand gestabiliseerd is. Het parket stuurde een arbeidsdeskundige ter plaatse.

KV

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Aan de verdrinkingsdood ontsnapte vrouw dankt haar redders in Nieuwpoort met champagne

Aan de verdrinkingsdood ontsnapte vrouw dankt haar redders in Nieuwpoort met champagne

woensdag 28 maart 2012 om 18u14

Nieuwpoort - An Van De Maele, de 51-jarige vrouw die gisteren na een crash aan het sluizencomplex van de verdrinkingsdood werd gered, keerde deze namiddag terug naar de plaats van het onheil om haar drie ‘reddende engelen’ met een fles champagne te bedanken. Militair Pascal Ronsse, Jan Vanhoucke en Noël Bertier van DAB Vloot, zullen het zware ongeval en de reddingsoperatie niet snel vergeten. “Het ging allemaal zo vlug, ik herinner me niks meer”, zegt de vrouw.

Dinsdagmiddag gebeurde aan het sluizencomplex in Nieuwpoort een bijzonder spectaculair ongeval. Aan hoge snelheid verloor een 51-jarige vrouw uit Vlaams-Brabant de controle over het stuur van haar wagen, vloog over een rotonde en dook het sluizencomplex in.

Geen beweging in voertuig

Pascal Ronsse, lid van de Militaire Politie, zag het ongeval gebeuren en bood onmiddellijk hulp. “Ik deed mijn schoenen uit en trui af en sprong in het water. De voorkant van de wagen zonk, terwijl ik geen beweging in het voertuig zag.” Gelukkig kon de vrouw via de achterbank toch haar zinkende auto verlaten. “Daarna trok ik haar in het ijskoude water naar de kant”, zegt Pascal Ronsse uit Bredene.

Inmiddels waren ook Jan Vanhoucke en Noël Bertier uit Nieuwpoort ter hulp gesneld. “We zagen het ongeval gebeuren en renden ook naar de plaats van het ongeval. We haalden een boei en konden zo het duo naar de trap even verderop loodsen.”

Champagne als beloning voor heldendaad

Deze middag bedankte de vrouw haar drie redders met een fles champagne. “Dit zijn helden voor mij. Ik weet totaal niet meer wat me gisteren overkwam.” De vrouw kon vanmiddag het ziekenhuis van Veurne verlaten. (LVA)

 

 

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws editie Kust. En vanavond in het journaal van FOCUS.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Vuurtje stoken

Vuurtje stoken...?

img271.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweerkazerne Veurne

Zal de nieuwe brandweerkazerne van Veurne binnenkort "GROEN" kleuren...?

img266.jpg

img268.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Ann Van De Maele

img264.jpg

img265.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Veerdienst te Nieuwpoort en Oostende

Al half miljoen bezoekers voor nieuwe veerboten in Nieuwpoort en Oostende

woensdag 28 maart 2012 om 11u33

Oostende - De nieuwe kustveren in Oostende en Nieuwpoort blijken een succes. Al meer dan een half miljoen mensen maakten er sinds de start vorig jaar gebruik van. De veren kregen de kunstzinnige namen Roger Raveel, Het Rode Vierkant op Zee en De Nieuwe Visie mee. Daarvoor is samengewerkt met kunstenaar Roger Raveel.

De veerboot in Oostende vervoert voetgangers en fietsers gratis tussen de Ooster- en Westeroever. In Nieuwpoort kunnen bezoekers van de ene havengeul naar de andere. De veren maken ook deel uit van de Kustfietsroute.

Een half miljoen gebruikers wordt een succes genoemd. In Oostende maakten al 300.000 mensen de overtocht, in Nieuwpoort bijna 200.000.

(JV)

sized_IMG_0357.JPG

P1030864.JPG

102CANON.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Fataal arbeidsongeval brandweer Willebroek

BW Willebroek heeft gisteren een dierbare collega verloren tijdens een interventie.

Vrijwillig brandweerman Ernest Robeyns kwam ongelukkig terecht onder de eigen wagen van de brandweer. Ernest, 57 jaar en 26 jaar lid van Brandweer Willebroek, overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Mogen wij u vragen de vlaggen halfstok te hangen tot de dag van de begrafenis, zijnde zaterdag 31 maart. Later volgt meer informatie over de uitvaartplechtigheid.

BVV betuigt haar oprechte medeleven aan de familie, vrienden en brandweercollega's van E. Robeyns. Op onze homepagina vindt u een link naar het online rouwregister.

Met vriendelijke groeten,

Gloria Ishiekwene
Interne en externe communicatie
BrandweerVereniging Vlaanderen

img263.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (1) |  Facebook |

Mug Heli Brugge

In bijlage enkele foto’s van de persconferentie van gisteren bij New Holland in Zedelgem.

DSC_0477.jpg

DSC_0503.jpg

DSC_0507.jpg

DSC_0513.jpg

DSC_0517.jpg

 

De Brugse mug-helikopter zal blijven vliegen. Eén van de sponsors van de helikopter is afgehaakt, maar nu is er vers geld gevonden. De 2800 werknemers van landbouwmachineproducent New Holland Zedelgem staan hun eindejaarspremie af. Dat is goed voor zo’n 50.000 euro.

Filmpje: http://nieuws.vtm.be/binnenland/201203272426-brugse-mughe...

Groeten

Klaas Danneel

VTM-journalist West-Vlaanderen

 

GSM: 0495 68 48 26 (24/24)

MAIL: klaasdanneel@gmail.com

DSC_0490.jpg

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Bruinvissen voor het staketsel te Nieuwpoort

 

sized_01.JPG

Tijdens rust en bezinning, deze waarneming doorgestuurd naar zeezoogdierennieuws.

Met deze gedachte:

Dingen veranderen voortdurend.
Waardeer het verleden, kijk uit naar de toekomst.
Leef in het nu, maar streef naar een leefbaar milieu, waar ons nageslacht nog kan zien dat de Noordzee leeft.......misschien een tip naar de kustburgemeesters.......

http://www.zeezoogdieren.org/wordpress/?p=9303

28 maart 2012, 20:06

Hoi, Deze morgen, 28 maart 2012,  2 bruinvissen gespot voor het Oosterstaketsel te Nieuwpoort (België).  Ook deze week is er zelfs een bruinvis gespot in de haven van Nieuwpoort na een gesprek vandaag met de schipper van de overzet te Nieuwpoort. Spijtig dat ook nu nog de Belgische kust van Nieuwpoort tot Koksijde vol ligt met strandnetten. Hebben onze zeezoogdieren langs de “Belgische kust” nog een kans van leven…?  Dit verhaal van netten is nog niet ten einde, met voor en tegenstanders.

 

sized_02.JPG

sized_03.JPG

Maar hebben deze zeezoogdieren nog een kans langs de Belgische kust?????

Netten van Nieuwpoort tot Koksijde.

sized_dyn008_original_700_525_pjpeg_2511379_9a154b79899dfa74cf3f1770f0cd1334.JPG

sized_dyn008_original_700_525_pjpeg_2511379_70b5feb7c2cb79d501847df081c68d36.JPG

sized_dyn008_original_700_525_pjpeg_2511379_61128ce482292f3fa48319ea296a5c64.JPG

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Aan de verdrinkingsdood ontsnapte vrouw dankt haar redders in Nieuwpoort met champagne

Schitterend.....een goeie redding en bedanking aan de redders...Lachen

Aan de verdrinkingsdood ontsnapte vrouw dankt haar redders in Nieuwpoort met champagne

woensdag 28 maart 2012 om 18u14

Nieuwpoort - An Van De Maele, de 51-jarige vrouw die gisteren na een crash aan het sluizencomplex van de verdrinkingsdood werd gered, keerde deze namiddag terug naar de plaats van het onheil om haar drie ‘reddende engelen’ met een fles champagne te bedanken. Militair Pascal Ronsse, Jan Vanhoucke en Noël Bertier van DAB Vloot, zullen het zware ongeval en de reddingsoperatie niet snel vergeten. “Het ging allemaal zo vlug, ik herinner me niks meer”, zegt de vrouw.

Dinsdagmiddag gebeurde aan het sluizencomplex in Nieuwpoort een bijzonder spectaculair ongeval. Aan hoge snelheid verloor een 51-jarige vrouw uit Vlaams-Brabant de controle over het stuur van haar wagen, vloog over een rotonde en dook het sluizencomplex in.

Geen beweging in voertuig

Pascal Ronsse, lid van de Militaire Politie, zag het ongeval gebeuren en bood onmiddellijk hulp. “Ik deed mijn schoenen uit en trui af en sprong in het water. De voorkant van de wagen zonk, terwijl ik geen beweging in het voertuig zag.” Gelukkig kon de vrouw via de achterbank toch haar zinkende auto verlaten. “Daarna trok ik haar in het ijskoude water naar de kant”, zegt Pascal Ronsse uit Bredene.

Inmiddels waren ook Jan Vanhoucke en Noël Bertier uit Nieuwpoort ter hulp gesneld. “We zagen het ongeval gebeuren en renden ook naar de plaats van het ongeval. We haalden een boei en konden zo het duo naar de trap even verderop loodsen.”

Champagne als beloning voor heldendaad

Deze middag bedankte de vrouw haar drie redders met een fles champagne. “Dit zijn helden voor mij. Ik weet totaal niet meer wat me gisteren overkwam.” De vrouw kon vanmiddag het ziekenhuis van Veurne verlaten. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws editie Kust

IMG_0492.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

28-03-12

Vrijwilligers redden walvis van wisse dood

Vrijwilligers redden walvis van wisse dood

 

grzw.jpg

 

Voor de kust van Californië doet men aan whale watching. Afgelopen vrijdag werd een negen meter lange grijze walvis ontdekt die verstrikt was geraakt in een enorm visnet. Na toestemming te hebben gekregen van de National Marine Fisheries Services om een boei te bevestigen aan de walvis, gingen vrijwilligers aan de slag om de walvis te redden.

Urenlang sneed en hakte men er op los. Toen de walvis na een duik opnieuw aan de oppervlakte kwam, was het reusachtige zeezoogdier verlost van het net. Om zijn dankbaarheid tot uitdrukking te brengen, zwom de walvis nog een paar rondjes om de boot.

Indrukwekkend filmpje!

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Astrid-Ferranti

Http-to-page: Ferranti levert eerste alarmeringsterminal

 

 

Http to page is de recentste methode voor toegang tot de pagingdienst van ASTRID. Ze biedt heel wat voordelen:

 • snellere en bedrijfszekere toegang tot het pagingnetwerk,
 • berichten komen na een aantal seconden aan op de pagers,
 • 40 verschillende berichten tegelijkertijd versturen.

De firma’s Debocom en SAITZenitel bieden al enkele maanden Http to page aan op hun alarmeringsterminal. Sinds vorige week is er een derde speler op de markt die Http to page aanbiedt. Ferranti gaat binnenkort de brandweer van Gent met deze nieuwe toegangsmethode tot het pagingnetwerk uitrusten.
 

Meer info?

zie ook: 

http://www.astrid.be/uploadedFiles/NEW_07_Mijn_Astrid/Doc...

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweerman op snelweg doodgereden door pompwagen

Innige deelneming aan de familie, collega's en vrienden.....

dyn003_original_140_225_gif_2513925_9996696a71cb5b67bf8a943ba19c370f.gif

Drama met 57-jarige pompier na banaal ongeval op A12

Brandweerman op snelweg doodgereden door pompwagen

 • woensdag 28 maart 2012, 03u00
 • Auteur: Theo Derkinderen, Koen Baumers, kidr
Ernest Robeyns

Ernest Robeyns

 

WILLEBROEK/PUURS - De 57-jarige brandweerman Ernest Robeyns is gisteravond om het leven gekomen toen hij onder de wielen van een brandweerwagen terechtkwam. Het drama vond plaats toen het korps was opgeroepen voor een banaal verkeersongeval.

Het dramatisch ongeval gebeurde op de A12 in Willebroek, in de richting van Antwerpen. Tussen Willebroek-Zuid en de Rupeltunnel was een verkeersongeval gebeurd. De brandweer van Willebroek werd rond 21.30 uur opgeroepen om naar de plaats van het ongeval te gaan. Hun taak bestaat erin de stilstaande ziekenwagen te beschermen tegen het verkeer en om de brokstukken op te ruimen.

Robeyns bevond zich op het ogenblik van het ongeval op de ladder van de brandweerwagen in kwestie. De man zou daar zijn afgeschoven net op het moment dat de wagen achteruitreed. Dat zegt het parket van Mechelen woensdag op basis van de eerste vaststellingen en verklaringen.

'Waarom de man zich op dat ogenblik op de ladder bevond, wordt nog verder onderzocht. Toch kunnen we al besluiten dat het naar alle waarschijnlijkheid om een jammerlijk ongeval gaat", zegt Nele Poelmans van het Mechelse parket.

Chauffeur in shock

De medische diensten waren in groten getale uitgerukt om de man te redden. Ze probeerden nog om hem te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat en de man overleed ter plaatse.

Alle brandweerlui van Willebroek werden binnengeroepen in de kazerne. Daar werden ze op de hoogte gebracht van het ongeval en konden ze een beroep doen op psychologische bijstand. De chauffeur die de pompwagen bestuurde en daarbij zijn collega overreed, is in shock naar het ziekenhuis overgebracht.

De brandweer van Puurs is naar de A12 uitgerukt om de collega's te vervangen. De A12 werd gedeeltelijk afgesloten, met een enorme file richting Antwerpen tot gevolg. ‘De collegialiteit tussen de brandweerkorpsen is zo groot dat het geen probleem was om een beroep te kunnen doen op die hulp', zegt De Laet. ‘Mogelijk vervangen zij ook de komende dagen nog hun collega's uit Willebroek.'

Ernest Robeyns laat een vrouw en kinderen na.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweerman komt om na aanrijding

Brandweerman komt om na aanrijding

 

27/03 Binnenland Een 57-jarige brandweerman is gisteravond tragisch om het leven gekomen op de A12 in Puurs. Tijdens een banale interventie werd hij aangereden door een collega. Hij overleed ter plaatse.

Bij de brandweer van Willebroek liep gisteren iets voor 22u een oproep binnen voor een ongeval op de A12, vlak voor de Rupeltunnel in Willebroek Noord. Het ging om een banaal ongeval, met slechts lichtgewonden en blikschade. De tussenkomst van de brandweer was gevraagd om het wegdek schoon te maken.

Onderweg naar het ongeval sloeg het noodlot keihard toe. Bij een manoeuvre kwam Ernest Robeyns onder de wielen van een van de brandweerwagens van zijn eigen korps terecht. Vermoedelijk merkte de chauffeur het slachtoffer niet op bij het achteruitrijden. De brandweerman liep zeer zware verwondingen op en bezweek even later.

Het parket van Mechelen bevestigt dat bij het ongeval een brandweerwagen was betrokken. “Maar hoe het ongeval is kunnen gebeuren, weten we nog niet”, zegt Nele Poelmans van het parket. “Een collega van mij en een verkeersdeskundige gingen ter plaatse. Het labo van de federale gerechtelijke politie onderzocht het ongeval.”

AK, SVH, DVD

Foto BFM

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

turkse tortel bij Jeanne Panne

Bij het nemen van deze foto, kan je op twee manieren gaan denken...

- Er zijn niet genoeg bomen te Nieuwpoort om broedvogels te gaan aantrekken.

of...

- deze turkse tortel zoekt een goeie broedbescherming bij onze "gevreesde" Jeanne Panne.

Mijn mening...er worden de laatste tijd te veel hoge bomen gekapt, voor een open groen Nieuwpoort.

sized_IMG_0440.JPG

sized_IMG_0433.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende