30-09-11

Vrachtwagen met 8 nieuwe Peugeots rijdt zich vast op betonnen stootband in Veurne

Vrachtwagen met 8 nieuwe Peugeots rijdt zich vast op betonnen stootband in Veurne

vrijdag 30 september 2011 om 14u21

Veurne - Vrijdagmiddag is een vrachtwagen met acht nieuwe Peugeot personenwagens, bestemd voor de Engelse markt, vastgeraakt op een betonnen stootband.

Op deze plaats, net over de afrit van Veurne op de E40 richting Frankrijk, zijn er werken bezig. De vrachtwagenbestuurder voegde wellicht te laat in op de voorziene rijstrook en botste daarbij op de betonnen blokken die het ene rijvak van het andere scheidt. De vrachtwagen reed nog een heel eind door en kwam een honderdtal meter verder vast te zitten met zijn vooras op de betonnen blokken. Daarbij maaide hij ook nog wat verkeersborden en paaltjes weg. Bij het ongeval werden twee auto licht beschadigd, de bestuurder kwam er met de schrik vanaf. Omdat de vrachtwagen het ene overgebleven rijvak volledig blokkeerde, werd de afrit Veurne, richting Frankrijk volledig afgesloten. Het zal waarschijnlijk nog een poos duren vooraleer de vrachtwagen van de betonnen blokken kan getakeld worden.

José Tyteca

Veurne

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

DSC_0559.JPG

DSC_0564.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Geboorte

Voila we zijn terug eentje rijker in de familie...

dyn007_original_355_517_pjpeg__7c9f6b0680b2016ed33a02849966d755.jpg

Een dikke proficiat van Tante Tine en Ome Luc

Proficiat aan brandwacht Gunst Koen en Evy voor de geboorte van

op auto400.jpg

2.JPG

op auto401.jpg

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Belgian Coast Run

Belgian Coast Run - 2011 "Venice of the North" dat is zowat het thema van de Coast Run, waarbij onze brandweervrienden HD riders op zijn af gekomen.

Wind&Fire Coast Run.

100CANON74.jpg

100CANON77.jpg

100CANON75.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Takelfirma's krijgen sirenes en zwaailicht

Hola wat krijgen we nu...?????

en de  brandweermannen die de kazerne dringend moeten vervoegen om de uitruktijd zo klein mogelijk te houden....?

Opmerkelijke maatregel om rijbaan nog sneller vrij te krijgen

Takelfirma's krijgen sirenes en zwaailicht

  • vrijdag 30 september 2011, 03u00
  • Auteur: WernerRommers

 

  •  
 
Gespecialiseerde takelfirma's die door de politie worden opgevorderd om de rijbaan vrij te maken, krijgen een zwaailicht om sneller ter plaatse te geraken.

'We hebben weliswaar nog het advies van enkele experts verkeersveiligheid gevraagd en de concrete details worden nog uitgewerkt. Maar in principe gaan we ermee akkoord dat takelfirma's, wanneer ze door de politie worden opgeroepen, zich in het verkeer prioritair mogen gedragen', zo bevestigt het kabinet van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V). 'Dat betekent in de praktijk bijvoorbeeld dat de takelwagens op de pechstrook mogen rijden en dat ze geluidssignalen en een zwaailicht kunnen gebruiken, met als doel sneller ter plekke te geraken.'

Het gaat voor alle duidelijkheid enkel om de gespecialiseerde, veelal grotere takelbedrijven waarmee de overheid via het Fast-project samenwerkt om na een ongeval de rijbaan snel weer vrij te krijgen.

De opmerkelijke maatregel komt er na een overleg dat de Vlaamse minister van Mobiliteit, Hilde Crevits (CD&V), de afgelopen dagen hield, nadat begin deze maand enkele zware ongevallen op onze wegen gigantisch fileleed hadden veroorzaakt. Onder andere de automobilistenvereniging Touring hekelde toen het feit dat takelfirma's vaak moeilijk ter plaatse geraken met hun materiaal, onder andere omdat ze de pechstrook niet mogen gebruiken en zelf ook vast komen te zitten in de file.

Crevits hoopt met onder meer deze maatregel de rijbaan nog sneller vrij te krijgen na een ongeval. 'Wanneer zich in de toekomst zware, complexe ongevallen voordoen, gaan we onze aanpak om de weg vrij te krijgen voortaan ook achteraf evalueren, kwestie van daar telkens lessen uit te trekken. Tot nog toe gebeurde dat niet.'

De minister verklaarde zich gisteren in de commissie Mobiliteit ook voorstander van het aanschaffen van zogenaamde fileschermen, waar Open VLD en later ook LDD ophebben aangedrongen. Met die schermen worden spectaculaire ongevallen aan het gezicht van automobilisten onttrokken, om kijkfiles te voorkomen.

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

'Brandweer schendt wet uitruktijden'

Uit Limburger.nl
 
'Brandweer schendt wet uitruktijden'

De Veiligheidsregio Limburg-Noord houdt zich niet aan de wet door de uitruktijden voor de brandweer op het platteland te verruimen van acht minuten naar een kwartier. Er ligt nog steeds geen dekkingsplan dat nodig is om af te mogen wijken van de wettelijke norm.

 

Venlo/Venray
Door Gertie Driessen

 

Dat schrijft de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) in een brief aan alle burgemeesters van de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Die vergaderen vandaag over het beleidsplan 2011-2015. Belangrijkste onderdeel is de nieuwe werkwijze van de brandweer.

De Inspectie Openbare Orde en Veiligheid onderzoekt in opdracht van minister Opstelten (Veiligheid) hoe veiligheidsregio's omgaan met de gewijzigde wetgeving over uitruktijden. Dat gebeurt op aandrang van de Tweede Kamer, die verontruste signalen heeft ontvangen dat veel veiligheidsregio's worstelen met de nieuwe wet. Die komt erop neer dat de uitruktijd van acht minuten geen richtlijn meer is, maar een wettelijke verplichting.

De VBV wijst er in haar brief op dat afwijken van de wettelijke norm alleen mag in uitzonderingsgevallen, voor afgelegen locaties. Basis vormt het dekkingsplan dat overzichtelijk maakt binnen hoeveel minuten de brandweer vanuit welke kazerne ter plaatse is.

De Brandwondenstichting maakte gisteren bekend dat mensen bij een woningbrand gemiddeld drie minuten de tijd hebben om het huis te ontvluchten. Dertig jaar geleden duurde het nog zeventien minuten voordat een brand zich door een huis kon verspreiden. Doordat bouwmaterialen en meubels steeds meer brandbare stoffen bevatten, is die tijd drastisch ingekort.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Carlsberg

Een goeie stunt hahaha....

Romantisch met je schatje naar de bioscoop

Gezellig met je schatje naar de film… samen met 148 ruige bikers. Zie hoe verschillende stelletjes verschillend met deze situatie omgaan in deze grappige viral van Carlsberg.

http://www.froot.nl/posttype/froot/video/romantisch-met-j...

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Algenbloei

Er is een overdadig wierbloei of (blauwe) algenbloei opgemerkt in enkele kanalen te Nieuwpoort.

De blauwe algen zijn poteniëel toxisch, dus laat zeker uwen hond bij dit warme weer er niet in zwemmen.

Algenbloei hoofdzakelijk in de Oude Veurnevaart-Langgeleed, Koolhofput, Veurneambacht.

Meestal krijgen we bij dergelijke algenbloei een tijd nadien ook een fatale vissterfte.

DSCN0019.JPG

DSCN0021.JPG

DSCN0022.JPG

DSCN0023.JPG

DSCN0024.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

ladders

Waarom autoladders en een elevator nuttig kan zijn....

24_17118971.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

29-09-11

Wagen belandt in gracht aan Vaartdijk in Leffinge

Wagen belandt in gracht aan Vaartdijk in Leffinge

donderdag 29 september 2011 om 08u51

Leffinge - Woensdagavond is een personenwagen in de gracht beland langs de Vaartdijk-Zuid, ter hoogte van Leffinge bij Middelkerke. De personenwagen, die richting Leffinge reed, ramde eerst enkele kleine boompjes vooraleer in de gracht naast de weg tot stilstand te komen.

De brandweer van Middelkerke kwam ter plaatse om de licht gewonde bestuurster uit haar wagen te bevrijden en weggeslingerde brokstukken op te ruimen. De bestuurster werd naar een ziekenhuis in Oostende overgebracht. Ook heel wat inhoud uit de koffer van de wagen werd door de klap in de gracht geslingerd en moest door de brandweer worden verzameld. Door het ongeval was één baanvak een tijdlang afgesloten.

(JT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Steeds minder duikteams brandweer

http://nos.nl/artikel/276832-steeds-minder-duikteams-bran...

Steeds minder duikteams brandweer

Duikteam van de brandweer» Duikteam van de brandweer nico1959 / Flickr creative commons by-nc-sa

Door Henrik-Willem Hofs en Hugo van der Parre

Als je met je auto te water raakt, is de kans steeds kleiner dat je er levend uitkomt. Dat zeggen brandweerduikers en de vakbond van brandweervrijwilligers in reactie op het opheffen van steeds meer duikteams. Volgens de commandanten is een andere manier van werken noodzakelijk.

In hoog tempo worden in het hele land steeds meer duikteams van de brandweer opgeheven. Een jaar geleden waren er verspreid over Nederland nog 95. Volgens een telling van de NOS zijn het er binnenkort nog maar 64. En dat terwijl uit de actuele registratie van brandweerorganisatie NVBR blijkt dat er de afgelopen twaalf maanden 52 mensen gered zijn bij waterongevallen, van wie 31 door duikers.

Bezuiniging

Het einde is nog niet in zicht. Overal in het land zijn de veiligheidsregio's bezig het aantal duikteams terug te brengen. Het is namelijk ook een mooie bezuiniging. In een veiligheidsregio werken de brandweer, de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR), de politie en gemeenten samen voor een effectieve voorbereiding op en bestrijding van crises en rampen.

Zo hebben de burgemeesters van Friesland juist vandaag besloten dat in hun provincie kan worden volstaan met twee duikposten in plaats van zeven. De veiligheidsregio's baseren zich daarbij op een nieuwe visie op waterongevallen (.pdf) die de NVBR vorig jaar heeft aangenomen.

Ongelukken

Na drie fatale duikongelukken in acht jaar tijd vond de brandweer het nodig zich te bezinnen op het gebruik van duikers. Bij reddingsacties in Utrecht (2001) en Terneuzen (2008) kwamen duikers om het leven. In Urk (2007) gebeurde dat tijdens een oefening.

Onderzoek van de Arbeidsinspectie wees uit dat niet alle duikteams even goed voorbereid waren op hun taak. Daarop zijn alle duikers extra getraind. In het visiedocument zegt de NVBR dat het verantwoord is om een aantal teams op te heffen.

Een deel van de taken kan worden ondergebracht bij de reguliere brandweer, omdat niet altijd duikers nodig zijn om drenkelingen te redden. Als het water niet dieper is dan anderhalve meter kan worden volstaan met een 'grijpredding'. Voor het redden van bijvoorbeeld een overboord geslagen zeiler binnen 200 meter van de kust kan een gewone brandweerman het met reddend zwemmen. Dat heet een 'oppervlakteredding'.

Kosten

De veiligheidsregio's zien in deze visie een argument om de kosten terug te dringen, want het in de lucht houden van een duikteam kost geld. Volgens berekeningen komt dat neer op ruim 80.000 euro per team.

In de regio Haaglanden verdwijnen de komende maanden vijf van de zeven duikteams. In Zuid-Holland Zuid is er van de drie teams slechts één over. De regio West- en Midden Brabant handhaaft alleen de post Breda; de teams uit Tilburg, Willemstad en Bergen op Zoom verdwijnen. Gelderland-Zuid heeft na het opheffen van de duikteams Culemborg en Maasbommel geen enkel duikteam meer paraat. Andere regio's moeten nog beslissen over de duikers.

Friesland

Zelfs de waterrijkste provincie van ons land, Friesland, gaat fors inkrimpen. Van de zeven parate posten verdwijnen er vijf. Harlingen, Heerenveen, Jubbega, Damwoude en Zwaagwesteinde worden opgeheven. De provincie wordt voortaan alleen nog bediend door Leeuwarden en Sneek.

Uit een Fries beleidsstuk (.pdf) blijkt dat de totale kosten op 234.174 euro per jaar worden geraamd. De rekensom leert dat zeven teams minimaal 800.000 euro zouden kosten, een besparing van ruim 550.000 euro.

Veiligheid

De bezuiniging heeft ook gevolgen voor de veiligheid. In het visiedocument voor Friesland wordt erkend dat met twee duikteams slechts 61 procent van Friesland gedekt is met een opkomsttijd van dertig minuten. Bij drie teams is dat overigens ook nog maar 74 procent. Friese duikers zijn dan ook bang dat van levens redden geen sprake meer zal zijn met zo'n lange aanrijtijd. Ze zullen vaker lichamen bergen.

Brandweerduikers in het hele land zijn teleurgesteld over de gang van zaken. Ze voelen zich miskend: ze zijn goed opgeleid, trainen elke veertien dagen en staan altijd klaar om mensen te redden. Ook zijn ze verontwaardigd over de redenering dat het onderhouden van de deskundigheid te veel zou vergen van de brandweerduikers en dat het te stressvol zou zijn.

'Onaanvaardbaar'

De Vereniging voor Brandweer Vrijwilligers snapt niets van het beleid. Voorzitter Cees van Beek: "Ik verwacht eigenlijk dat er over een paar jaar helemaal geen duikteams meer over zijn. Als je dan te water raakt en je gaat kopje onder, word je niet meer gered. Dat vind ik onaanvaardbaar."

Van Beek hoopt dat de minister zich bewust is van deze gevolgen en dat hij ingrijpt. "De duikteams zijn een paar jaar geleden uit de wet op de veiligheidsregio's gehouden, dus is het nu geen wettelijk taak meer. Dat moet snel veranderen. De minister moet ingrijpen en de wet aanpassen."

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Dodenbocht

Eindelijk na het laatst tragisch ongeval eerder deze week.

op auto398.jpg

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Blusvliegtuig

Blusvliegtuig met een andere doel dan bosbranden...

28_17350297.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

28-09-11

Kluis

Komt dat tegen...

op auto397.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

50 jaar brandweer Ruddervoorde

Foto's Philip Sansen

50 jaar brandweer Ruddervoorde en wat oldtimer brandweervoertuigen

sized_IMG_3079.JPG

sized_ruddervoorde2.JPG

sized_ruddervoorde3.JPG

sized_ruddervoorde4.JPG

sized_IMG_3041.JPG

sized_IMG_3043.JPG

sized_IMG_3033.JPG

sized_IMG_3047.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Dodelijk ongeval in de Oostendestraat

Dodelijk ongeval in de Oostendestraat

Bjorn De Lodder (19) uit Merkem is gisteren om 18.30 uur gestorven bij een zwaar verkeersongeval in de Oostendestraat op de grens tussen Keiem en Leke. De jongeman reed richting Sint-Pieters-Kapelle en verloor de controle over zijn stuur in de flauwe bocht naar links, waar al vele dodelijke ongevallen gebeurden. Een tegenligger die het ongeval zag gebeuren verklaarde dat de blauwe Fiesta van de tiener op het verkeerde rijvak de bocht uitkwam. “Volgens de verklaring van die getuige was daar geen reden toe”, aldus de politie. “Hij was niemand aan het inhalen en er was ook geen dier op de weg. Hij trok zijn stuur hard naar rechts, schampte nog een betonnen plaat in de grasberm en ramde een boom. De bestuurder was op slag dood.” Sinds 1976 is dit het veertigste dodelijke ongeval op de weg tussen Diksmuide en Sint-Pieterskapelle. De Oostendestraat, een gewestweg, zal komende winter dan ook een grondige metamorfose ondergaan. De grote populieren worden er geveld en vervangen door kleinere essen tussen de rijbaan en de fietsstrook, zoals tussen Diksmuide en Beerst al het geval is. Ook zal er nagedacht worden hoe de dodenbochten kunnen aangepakt worden. (BBZ)


Björn Bryon
Correspondent HLN - VRT - Belga
Jan Verbeke Producties
Tel: 0477/39.97.53
Standby: 0486/37.93.80

Kopie van IMG_8546.JPG

Kopie van IMG_8541.JPG

Kopie van IMG_8517.JPG

Kopie van IMG_8553.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

27-09-11

Oostendestraat in Leke

 

IMG_0864.jpg

 

 

Een 19-jarige jongeman uit Merkem (Houthulst) is vanavond (27/9) om het leven gekomen bij een ongeval in de Oostendestraat in Leke, bij Diksmuide. De bestuurder reed met zijn Ford in de richting van Sint-Pieterskapelle en begon na een bocht plots te slingeren. Hij raakte van de weg af en knalde tegen een boom. De brandweer van Leke en Diksmuide haalden de man uit het wrak, maar alle hulp kwam te laat. Het is het zoveelste dodelijk ongeval in de Oostendestraat. De laatste vijf jaar vielen al meer dan tien doden.

IMG_0869.jpg

IMG_0872.jpg

IMG_0865.jpg

IMG_0876.jpg

IMG_0880.jpg

 

Klaas Danneel

VTM-journalist West-Vlaanderen

 

GSM: 0495 68 48 26 (24/24)

MAIL: klaasdanneel@gmail.com

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Open dag bij Brandweer Schiphol

GISTEREN 26|09

Uit: http://www.112vallei.nl/page/Voorpagina

Open dag bij Brandweer Schiphol

 

SCHIPHOL - Zondag was het zover de lang verwachte open dag bij de brandweer van Schiphol.

 

De open dag was groots opgezet voor families en belangstellenden. Zo konden kinderen in de draaimolen of op de springkussen en met de hoogwerker de lucht in maar ook een rondje mee met een brandweerwagen. Ook werd er op het BOCAS terrein een demonstratie gehouden met een vliegtuig brand hierbij werden 3 eenheden ingezet. Er werd ook een hulpverlening demonstratie gegeven. Tijdens de open dag kreeg de brandweer nog 2 keer een melding voor een automatische brandalarm en een nacontrole na een buitenbrand. Tevens werden de bezoekers voorzien van gratis hotdogs, soep en drinken. Al met al een geslaagde dag.

Auteur: Kevin Zuijdendorp

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer neemt bluswater vanaf 2014 zelf mee

Brandweer neemt bluswater vanaf 2014 zelf mee
maandag 26 september 16:07
Zuidoost-Drenthe - De brandweer van Coevorden, Emmen en Borger-Odoorn neemt vanaf 2014 zelf het bluswater mee in uitruk- en tankwagens. In het kader van duurzaamheid is onderzoek verricht naar
alternatieve bluswatervoorzieningen in plaats van gebruik te maken van brandkranen op het leidingnet van Waterleidingmaatschappij Drenthe.

Een alternatieve oplossing is om het water met een tankwagen aan te voeren. Het water kan dan direct naar de juiste plek gebracht worden. De meeste kleine branden kunnen afdoende worden bestreden met water dat de brandweer zelf meeneemt in een standaard uitrukvoertuig. Indien dit standaardvoertuig bluswater tekort komt, zullen in de toekomst tankwagens in combinatie met vulpunten in extra bluswater gaan voorzien. Bij de bouw van nieuwe wijken wordt rekening gehouden met de beschikbaarheid van oppervlaktewater.
Tot nu toe betrekt de brandweer het bluswater uit het leidingnet van WMD. Het water dat via de brandkranen onttrokken wordt, is drinkwater. Voor het bestrijden van branden kan evengoed kwalitatief minder water gebruikt worden. Ook in natuurgebieden en op andere plekken waar geen brandkranen aanwezig zijn, kunnen branden veilig geblust worden met de alternatieve oplossing.
In overleg met WMD is besloten de nieuwe werkwijze met ingang van 2014 in te voeren. WMD gaat het grootste deel van de brandkranen in Zuidoost-Drenthe de komende jaren geleidelijk verwijderen. De brandweer en WMD onderzoeken nieuwe vormen van samenwerking, zoals het inzetten van een
watertransportsysteem (WTS) van de brandweer om bij eventuele uitval van een drinkwaterproductiebedrijf voldoende drinkwater in Drenthe te kunnen blijven leveren.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Zwaar verkeersongeval oostendestraat te Leke

Terug een zwaar verkeersongeval in de Oostendestraat te Leke.

foto's Philip

sized_IMG_3125.JPG

sized_IMG_3126.JPG

sized_IMG_3144.JPG

sized_IMG_3147.JPG

sized_IMG_3150.JPG

sized_IMG_3152.JPG

sized_IMG_3153.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Open deur Brandweer Torhout

Fotookes Philip Sansen

Open deur brandweer Torhout

 

sized_IMG_3121.JPG

 

 

 

sized_IMG_3105.JPG

 

sized_tijdelijke foto's1.JPG

sized_tijdelijke foto's2.JPG

sized_tijdelijke foto's.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

101 centrales

op auto396.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

interventies

op auto395.jpg

op auto394.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

26-09-11

Komen eten

 
 
Miene moat Steve van het Sealife center in komen eten....

Steve (38) uit De Haan maakt dagelijks eten klaar voor een bont gezelschap: zeehonden, otters, haaien, zeeleeuwen,... Als hoofd dierenverzorging in Sea Life laat hij de dieren zelfs letterlijk uit zijn handen eten. Benieuwd of die ervaring hem in Komen Eten ook van pas komt.
"Koken doe ik alleen met echte producten", aldus Steve. "Geen light of soja voor mij." En dat hij het meent, moge duidelijk zijn. In zijn hoofdgerecht alleen zitten er veertien verschillende groentesoorten verwerkt. Dat zal zijn Komen Eten-gast Carl, een notoire groentehater, graag horen...
Een goede vriend van Steve is de kok van de Rode Duivels. Van hem kreeg hij heel wat handige tips, zodat hij weet hoe hij in Komen Eten moet emonderen, concasseren en ciseleren...

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Ere-onderluitenant Johnny MAHIEU

Ik heb de droevige plicht u het plotse overlijden te melden van

 

                                                        Ere-onderluitenant Johnny MAHIEU

 

Overleden te Benidorm (Spanje) na een fietsongeval.

 

De plechtige uitvaartdienst, waartoe u vriendelijk wordt uitgenodigd in uniform, vindt plaats in de Sint-Niklaaskerk te Oostduinkerke op zaterdag 1 oktober 2011 om 11.00 uur.

 

Samenkomst aan de kerk om 10.30 uur.

 

Een laatste groet kan gebracht worden in het funerarium Dezutter bvba, Zeelaan 147 in Koksijde, dit op woensdag, donderdag en vrijdag van 14u tot 18u.

 

Met bijzondere hoogachting,

 

 

 

Kapt. Kristof DORNE

Officier dienstchef

 

 

 

Johnny Mahieu

 

Geboren te Oostduinkerke op 10 maart 1943

Overleden op 19 september 2011

Lid van de brandweer op 1 januari 1965

Eervol ontslag op 1 april 2003

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Bejaarde Ier van 76 sterft aan "spontane zelfontbranding"

Bejaarde Ier van 76 sterft aan "spontane zelfontbranding"

Een verbijsterde lijkschouwer kon naar eigen zeggen niet anders dan tot de conclusie komen dan dat de Ier Michael Faherty stierf aan zogenaamde "spontane menselijke zelfontbranding". Dat meldt de Daily Mail.

Michael Faherty, een 76-jarige bejaarde uit het Ierse Ballybane, werd dood aangetroffen dicht bij een open haard. Forensisch onderzoek wees echter uit dat het vuur van de haard niet de doodsoorzaak was. Er werd geen enkel spoor van een brandversneller (zoals brandstof of alcohol) gevonden en er was ook geen enkele aanwijzing dat er kwaad opzet in het spel was.

Het lichaam van de gepensioneerde was wel helemaal verbrand, maar het vuur had zich niet verspreid en er werd alleen lichte brandschade vastgesteld in de kamer aan het plafond recht boven het slachtoffer en aan de vloer onder hem.

Lijkschouwer Ciaran McLoughlin sloeg er zijn medische boeken op na en ging op onderzoek uit. Hij kwam tot een merkwaardige verklaring voor de dood van Faherty: spontane zelfontbranding.

Er zijn nog gevallen beschreven van menselijke lichamen die uit zichzelf zouden ontbrand zijn, zonder dat er een externe vuurhaard aan te pas kwam. Jaarlijks worden er zo wereldwijd verscheidene voorvallen gemeld, maar experten zijn erg verdeeld over het feit dat het menselijk lichaam al dan niet uit zichzelf vuur kan vatten. (jv)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Medische vorderingen

Medische vorderingen....Knipogen

 

2.JPG

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

vat

Een rustig plaatje...

IMG_1292.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

25-09-11

Park Hotel in de Koning Albertstraat.

In Kortrijk heeft het vanmiddag (25/9) gebrand in een bijgebouw van het Park Hotel in de Koning Albertstraat. Dat staat momenteel leeg, maar er zouden binnenkort ook kamers komen. De schade is bijzonder groot. Het appartementsgebouw ernaast werd volledig ontruimd. De 25 mensen werden opgevangen in het Park Hotel. Niemand raakte gewond. De oorzaak is momenteel nog niet bekend. Niemand mag in het gebouw, want er is een groot gevaar op instorting.

IMG_0834.jpg

 

Klaas Danneel

VTM-journalist West-Vlaanderen

 

GSM: 0495 68 48 26 (24/24)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Acht everzwijnen sukkelen in het Albertkanaal

Acht everzwijnen sukkelen in het Albertkanaal

Brandweer vist hele familie evers uit water

  • zaterdag 24 september 2011, 03u00
  • Auteur: Phillip Pergens

De brandweer haalde de everzwijnen uit het water. ppn

ZUTENDAAL/BILZEN -Een groep van acht everzwijnen sukkelde vrijdagochtend in het Albertkanaal op de grens van het Limburgse Zutendaal en Bilzen. De brandweer en het Natuurhulpcentrum moesten vijf evers uit het water redden. De hele familie stelt het goed.

 
Een familie van acht everzwijnen, groot en klein, sukkelde vrijdagochtend in het Albertkanaal, op de grens van Bilzen met Zutendaal. Het waren voorbijrijdende fietsers en enkele arbeiders van een nabijgelegen bedrijf die de wilde dieren in het water opmerkten. 'We kregen rond 7.30uur de melding binnen dat er acht everzwijnen in kanaal zaten dichtbij het bedrijf Ebema', zegt Bart Hilven, medewerker van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.

Meteen werd duidelijk dat het een hele grote groep was. Zowel volwassen dieren als jongen zwommen in het water. 'Met de hulp van de brandweermannen van Genk konden we de everzwijnen uit het kanaal vissen. Het gebeurde met een bootje en een groot schepnet. Dat ging vrij vlot. Je kan zeggen dat we ervaringsdeskundigen zijn geworden', zegt de dierenvriend al lachend. 'De jongste tijd kampen we wel vaker met wild dat in het kanaal belandt. We moesten ook maar vijf van de acht evers uit het water halen. De andere drie waren spoorloos verdwenen. Vermoedelijk konden ze op eigen houtje terug op het droge raken via de speciaal daarvoor geplaatste wildtrappen.'

Het Natuurhulpcentrum moest dit jaar al verscheidene keren uitrukken voor soortgelijke acties, maar acht everzwijnen die allemaal gelijktijdig in het Albertkanaal sukkelen is zeer uitzonderlijk. 'We moesten dit jaar meermaals dieren redden van de verdrinkingsdood, maar het ging daarbij telkens om een enkel exemplaar. Nu zijn het in een klap acht everzwijnen. Ik kan je verzekeren, dit maakten we nog niet eerder mee. Het is wel een bosrijke omgeving en we weten dat veel wild zich hier schuilhoudt. De everzwijnen zaten op het grondgebied van Zutendaal en wilden aan de overkant in de bossen van Bilzen geraken. Daarbij werden ze mogelijk opgeschrikt door een toevallige voorbijganger of auto. Dat veroorzaakte een paniekreactie en zo sukkelden ze allemaal in het kanaal. Maar we waren er snel bij.'

De everzwijnen stellen het goed en de medewerkers van het Natuurhulpcentrum lieten hen even verderop vrij in de bossen van Bilzen.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Ophef in VS omdat pornoactrice op brandweerwagen 'zit'

Ophef in VS omdat pornoactrice op brandweerwagen 'zit'

  • donderdag 22 september 2011, 21u34
  • Bron: afp
  • Auteur: mtm
De brandweer van Los Angeles (LAFD) gaat na hoe een pornoactrice er in een op het internet circulerend filmpje in geslaagd is zich langs al haar betere kanten te tonen, gezeten op brandweerwagens van de LAFD. De deontologische brandweercode verbiedt zulke praktijken.
 

Mocht uit het onderzoek blijken dat sommige brandweerlui aan het filmpje hebben meegewerkt of de opname ervan hebben toegestaan, dreigt hen een zware straf wegens overtreding van hun gedragscode. Volgens de krant Los Angeles Times komen de euveldaden uit twee kazernes: Venice Beach en Hollywood.

Los Angeles, in het bijzonder de San Fernando Valley ten noorden van de stad, is de Amerikaanse hoofdstad van de - lucratieve - pornosector.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |