Het brandweerkorps van Geldenaken probeerde met man en macht het vuur in een huis in de Rue de Sart in Mélin te blussen, toen één van de muren instortte en op Nicolas Tordoir terechtkwam. De jonge brandweerman was in het gezelschap van verschillende collega's, onder wie zijn vader. Ze probeerden de zwaargewonde Nicolas Tordoir nog te reanimeren, zonder resultaat. Twee andere brandweerlieden raakten gewond, maar konden het ziekenhuis ondertussen al verlaten.

De verslagenheid is groot bij het korps. Nicolas had nog maar pas zijn opleiding afgerond. ‘We kennen hem al van toen hij klein was, want zijn vader is één van onze collega's. Ik heb hem zijn opleiding gegeven en heb enkel goede herinneringen aan Nicolas', zegt luitenant Daniel Demeester.

Nicolas wordt zaterdag om 10.30 uur begraven in de Sint-Menarduskerk. Hij krijgt dan wellicht het burgerlijk kruis eerste klas voor moed en zelfopoffering. In het gemeentehuis van Geldenaken is een rouwregister geopend.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Brandweerman komt om bij woningbrand in Geldenaken

HLN update   Bij de woningbrand in het Waals-Brabantse Mélin (Geldenaken) is de 23-jarige vrijwillige brandweerman Nicolas Tordoir om het leven gekomen. Het slachtoffer wordt zaterdag begraven en ontvangt wellicht dan postuum het burgerlijk kruis eerste klas voor moed en zelfopoffering.

De brandweerman kwam maandagavond om het leven toen een muur van een brandend huis in de rue de Sart in Mélin instortte. Nicolas Tordoir was in het gezelschap van meerdere collega's, onder meer zijn vader die ook brandweerman is in Geldenaken. Reanimatiepogingen bleven zonder resultaat.

Twee collega's raakten gewond. Na verzorging wegens kneuzingen en spierproblemen konden zij het ziekenhuis verlaten. De uitvaart van Nicolas Tordoir heeft zaterdag om 10.30 uur plaats in de Sint-Medarduskerk van Geldenaken. In het gemeentehuis is een rouwregister geopend. (belga/lpb/sps/tma)

 
 
29/08/11 23u05