31-08-10

Katarina


http://www.deredactie.be/permalink/1.815138

 
1.JPG
IMG_6255.JPG
Volgend jaar gaan de vzw Fireobservers terug naar de Vs, daarbij een stage in New Orleans, je kunt de voorwaarden en inschrijvingen terug vinden op mijn links over de Fire observers

 

29 augustus 2005. Orkaan Katrina raast langs de stad New Orleans in de Verenigde Staten. Ondanks alle voorspellingen is het Biloxi dat het oog van de orkaan moet trotseren. Toch brengt Katrina veel wind en water met zich mee, waardoor er veel water uit de Golf van Mexico langs de Mississippi-rivier naar het Pontchartrain-meer wordt geduwd.

De dijken die de stad moesten beschermen, begeven het. Inwoners vertellen later dat de brekende dijken klonken als luide explosies. Het water overspoelt de stad en stijgt snel. De achterblijvers moeten naar hun zolder vluchten en zich met hamers proberen een weg te banen door het dak om zichzelf daar in veiligheid te brengen.

Een dag voordien heeft de burgemeester van de stad, Ray Nagin (foto), het bevel tot verplichte evacuatie afgekondigd. Iedereen die weg kan, moét vertrekken. Alle banen van de snelweg zijn opengesteld voor uitgaand verkeer, de "contraflow". Honderdduizend mensen trekken naar het noorden en oosten, op de vlucht voor water en wind.

Toch zijn er ook veel inwoners die besluiten te blijven. Sommigen denken dat de storm wel zal koelen zonder blazen, anderen blijven om have en goed te beschermen, en nog anderen beschikken simpelweg niet over vervoersmiddelen om de stad te verlaten.

Vele duizenden zoeken een schuilplaats in de Superdome of het Convention Center. Maar krijgen daar af te rekenen met derdewereldtoestanden. De airconditioning is uitgevallen en de toiletten zijn verstopt, waardoor de stank niet te harden en de hitte ondraaglijk is. Er is geen medicatie voor de zieken, waardoor mensen sterven.

De hulpverlening komt tergend traag op gang. Een dag na de overstroming is de kustwacht als eerste ter plaatse. Die doet wat ze kan met een klein aantal helikopters en boten.

Ook de burgers die gebleven zijn, steken de handen uit de mouwen. Ze zijn heel vindingrijk. Koelkasten worden gebruikt om kinderen en ouderen in te vervoeren. Luchtmatrassen, wc-deuren en autobanden doen dienst. Een ooggetuige vertelt in de documentaire van Spike Lee "When the levees broke" dat het lijkt alsof iedereen plots een kano heeft. "Het leken wel auto's."

Hulpverlening in de stad loopt mank

De organisatie die instaat voor het behandelen van soortgelijke rampen, het Federal Emergency Management Agency (Fema) behandelt het probleem alsof de dijken niet gebroken zijn. Fema snapt de omvang van het probleem niet. De stad staat voor 80 procent blank. Het duurt drie dagen voordat het hoofd van Fema, Michael Brown, beseft dat er nog overlevenden zijn in het Convention Center.

Het leger is pas vier dagen na de ramp ter plaatse. De Canadese ruiterpolitie uit Vancouver, “de mounties”, zijn sneller in New Orleans om hulp te bieden dan het Amerikaanse leger. De soldaten gaan ook heel driest te werk. Ze hebben weinig oor naar de hulpkreten van de overlevenden die in hun huizen zijn achtergebleven. Hun opdracht is vooral het plunderen tegen te gaan.

De overlevenden in de stad zitten zonder eten en drinken. Er wordt massaal voedsel gestolen uit onbeheerde supermarkten. Maar er zijn ook georganiseerde bendes die televisies en elektronica buitmaken. Zelfs politieagenten worden betrapt met dvd’s in hun handen.

De soldaten negeren niet alleen de roep om hulp van de overlevenden. Ook de lichamen van de doden blijven liggen in de straten. Er is niemand om ze op te halen. In de stad is er ongecontroleerd geweld en heerst er wijdverspreide chaos.

Amerikanen verontwaardigd over aanpak van Bush

Het lijkt ondenkbaar dat zoiets kan gebeuren in de Verenigde Staten. De vraag die bij velen rijst, is “Waar is de federale overheid?”. Volgens de Amerikanen schiet de overheid, en meer bepaald president George W. Bush, tekort. Bush is niet geïnteresseerd in de overstromingen. Irak eist al zijn aandacht op. Dick Cheney, de vicepresident, is gaan vissen en Nationaal Veiligheidsadviseur Condoleezza Rice is aan het shoppen.

Ook de uitspraken van president Bush (foto) dat niemand de dijkbreuken had kunnen voorzien, zetten kwaad bloed. Uit verschillende rapporten is immers gebleken dat voor de dijkbreuken op voorhand was gewaarschuwd. Het feit dat de president pas 48 uur na de ramp zijn vakantie onderbreekt, valt niet in goede aarde.

Ook als bij de regering de omvang van het probleem duidelijk wordt, ligt hun prioriteit bij het bestrijden van het terrorisme. Ze zijn er immers van overtuigd dat terroristen van de situatie misbruik zouden maken om de Verenigde Staten opnieuw te treffen. De mensen met vreemdklinkende namen die in de stad zijn achtergebleven, worden opgepakt en in kooien gestoken waar ze soms weken opgesloten zitten. Vaak krijgen ze geen eten of drinken. Het boek “Zeitoun” van Dave Eggers vertelt het waargebeurd verhaal van de Amerikaan van Syrische komaf Abdulrahman Zeitoun, die zo wordt opgepakt en een tijdlang spoorloos is voor zijn gezin.

De kritiek die burgemeester Nagin krijgt, is dat hij meer denkt aan de ondernemers en de bedrijven in de stad dan aan de inwoners zelf.

Er speelt ook een historisch conflict tussen Nagin en Catherine Blanco, de gouverneur van de staat Louisiana. Bij de vorige gouverneursverkiezingen had Nagin de Republikeinse kandidaat Bobby Jindal gesteund. Blanco had de verkiezingen gewonnen, maar zou Nagins steun aan haar tegenkandidaat nooit hebben kunnen verkroppen. Daarom zou ze Nagin een loer hebben gedraaid bij de hulpverlening

Maar de stad heeft geleerd op zichzelf terug te vallen. Op federale overheid, de staat of de stad rekenen ze niet. Ze helpen zichzelf. Daardoor heerst er veel solidariteit en optimisme in New Orleans.

Nu nog zijn veel huizen verwoest en zijn ramen en deuren dichtgetimmerd. Maar stilaan herleven de wijken en worden er nieuwe huizen en winkels gebouwd. Dit mede dankzij gulle weldoeners, zoals de ondernemer Leonard Riggio van de boekenwinkels Barnes & Noble met zijn “Project Home Again” en acteur Brad Pitt met zijn “Make It Right”-bouwproject (foto geel huis). De inwoners van New Orleans noemen zichzelf niet het zuiden van Amerika, maar wel het noorden van de Caraïben. Ze beschikken over een onverwoestbare veerkracht en optimisme. Niet voor niets wordt New Orleans "The Big Easy" genoemd.

IMG_6261.JPG
IMG_6212.JPG
IMG_6254.JPG
IMG_6276.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Veiligheidsadvies

Het veiligheidsadvies van de preventieadviseur

EEN BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMEDEDELING:

Des te ouder u wordt, des te belangrijker is het om uw neus te beschermen tegen de zon...

!cid_1CD3B94E3D414D89AA36E9D84C45F962@RonnyPC.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

hulp bij reanimatie

op auto988.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandstichting

Bron HLN

op auto992.jpg

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Leger verkoopt onderbroeken....

op auto991.jpg

 

Brond HLN

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

30-08-10

Vlamingen

Waarom de Vlamingen eerst op het werk zijn?   

België op zijn best !   

!cid_D2AA14509A7F437A97138BEF77D11A42@VDKPC.gif

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Snelheid brandweer

op auto989.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Amphibious Aircraft

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Slecht weer maakt brandpolis duurder

Slecht weer maakt brandpolis duurder

Door de strenge winter en de vele stormen die ons land teisterden, wordt de brandverzekering alweer duurder. Tegelijk dreigt de risicodekking van de polis te krimpen. Dat schrijven de Coreliokranten.

De verzekeraars zitten stilaan met de handen in het haar. Het toenemend aantal stormen en overstromingen leidt tot steeds meer schadeclaims, waardoor hun winstgevendheid onder druk komt te staan. Sinds 2006 moeten de verzekeraars de schade bij een natuurramp immers verplicht vergoeden aan al wie een brandverzekering heeft. En hoewel de schade vaak lokaal is, tikt de factuur razendsnel aan.
 
Het zware zomeronweer van 14 juli bijvoorbeeld zadelde de sector met ruim 42.000 dossiers en ruim 50 miljoen euro aan schadeclaims op. Tel daarbij de extreme winteromstandigheden - die in het hele land veel gesprongen waterleidingen hebben veroorzaakt - en bij veel verzekeraars dekken de premie-inkomsten al lang niet meer de kosten (schadeclaims en commissielonen). (belga/adb)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Negen doden bij brand in rusthuis in Rusland

Negen doden bij brand in rusthuis in Rusland

Bij een zware brand in een rusthuis in de regio van Tver, ten noordwesten van de Russische hoofdstad Moskou, zijn vandaag zeker negen bejaarden om het leven gekomen. Er viel zeker één zwaargewonde. Dat hebben de ordediensten bekendgemaakt.

De brand ontstond omstreeks 1 uur plaatselijke tijd in een rusthuis in de stad Vychni Volotchiok. De brandweer was naar verluidt snel ter plaatse. Volgens de eerste vaststellingen brak de brand uit in een kamer. Die werd volledig vernield.
 
In het rusthuis vonden de spuitgasten negen gestikte bejaarden. Een tiende slachtoffer was er slecht aan toe en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Meer dan 480 andere mensen werden geëvacueerd.
 
De voorbije jaren werden in Rusland meerdere publieke gebouwen getroffen door een brand, doorgaans met veel dodelijke slachtoffers. In januari 2009 kwamen 23 mensen om het leven bij een brand in een rusthuis in het noorden van Rusland. In een afkickcentrum voor drugsverslaafde vrouwen in Moskou vielen in december 2006 liefst 45 doden. De brand daar werd vermoedelijk aangestoken. (afp/adv)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Drie reddingsacties voor surfers in nood aan de kust

Drie reddingsacties voor surfers in nood aan de kust

Op drie plaatsen aan de kust werd vandaag een reddingsactie op het getouw gezet omdat een surfer in nood was geraakt. Dat bevestigen de plaatselijke brandweerkorpsen.
 
De reddingsdiensten en de Seaking helikopter rukten uit naar De Panne, Oostduinkerke en Knokke. Telkens liep alles gelukkig goed af. In Knokke werd vanavond een meisje uit een catamaran geslingerd. Zij kon gered worden door een boot van de plaatselijke surfclub. (belga/ep)

29/08/10 22u28

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Spoedgevallen van Blankenberge en Knokke de maandag op VT4

Spoedgevallen van Blankenberge en Knokke de maandag op VT4

BLANKENBERGE, KNOKKE-HEIST – De komende zeven maandagen kan op de televisiezender VT4 ‘genoten’ worden van de spoedgevallendiensten in de ziekenhuizen AZ Koningin Fabiola in Blankenberge en AZ Ter Linden in Knokke-Heist. VT4 heeft er de voorbije twee maanden opnames gemaakt voor het programma 'Spoed aan zee'. Dat zal de soms hectische situaties in een spoeddienst tonen tijdens de drukkere zomermaanden. De extreem bloederige situaties of slachtoffers van zware ongevallen komen niet in beeld. Dat kan ook niet, vermits de patiënten hun toestemming moesten geven om gefilmd te worden. De uitzendingen zijn te bekijken op maandagavond om 22.10 uur. |inwest.be|

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

BBQ jeugdbrandweer

Zateravond was het dan de beurt aan de jeugdbrandweer met hun jaarlijkse BBQ.

IMG_8843.JPG
 Vader en dochter achter de bar

Wij en vele anderen hebben alvast een steen(tje) bijgedragen aan de organisatie van de jeugdbrandweer.

IMG_8844.JPG

IMG_8845.JPG

Het was een ouderwets brandweerfeest en ik moet zeggen, ken mo rot geamuseerd....Lachen

En als ge dan wat later op de avond denkt dat een stokladder een gitaar is.....dan moet je wel geloven dat het prettig was....merci organisatie van de jeugdbrandweer t'was tof.

Tine, zus, schoonbroere en vele anderen in topvorm.IMG_8874.JPG

IMG_8877.JPG

IMG_8876.JPG

 

 

101CANON31.jpg

IMG_8875.JPG

IMG_8842.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

29-08-10

Balen stro vallen in het water

 
JVK STEENKERKE strobalen Steengracht-West 01.JPG

Steenkerke

Balen stro vallen in het water

Aan de Steengracht-West in Steenkerke kantelde zaterdag (21/8) een aanhangwagen met balen stro. Zo'n vijftien zware balen stro kwamen terecht in het vaartje naast de Steengracht-West. De brandweer van Veurne bracht de balen stro op het droge. (BDW/JVK)

Klaas Danneel
 
Journalist Het Laatste Nieuws - VRT - Belga
mail: klaas.danneel@janverbeke.be
gsm: 0495 68 48 26
 
foto's Mike Gaytant.
 
 
JVK STEENKERKE strobalen Steengracht-West 03.jpg
 
 JVK STEENKERKE strobalen Steengracht-West 02.jpg
 
 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Paaltje in de weg

Paaltje in de weg - Rally te Staden

http://www.youtube.com/watch?v=enQxebrqb8w

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandstichting in strandhut

Brandstichting in strandhut

Uit http://www.depanneblogt.be

Als ik het goed voor heb, is dit ook niet de eerste maal in De Panne, brandstichting in die mooie strandhutten.

 

dscn2424-1.jpg

In de nacht van zaterdag op zondag werd de brandweer opgeroepen om een brand te blussen op het strand van De Panne ter hoogte van de Walkierstraat. De brand werd hoogstwaarschijnlijk aangestoken via één van de verluchtingsgaten.

 

dscn2425.jpg


foto:R.Collewet

De brandweer van De Panne kreeg om 2 u 18 een brandmelding binnen via Stephaan Buyens dat er op het strand één van de cabines van de stranduitbating MARIA in lichterlaaie stond.

De brandweer snelde ter plaatse en kon voorkomen dat de aanpalende cabines ook in de vlammen opgingen gezien de brand aangewakkerd werd door een felle N-W-wind. De inboedel bestaande uit ligzetels en matrassen ging volledig verloren. Een aanpalende cabine liep schade op aan het dak en de zijwand.

Vermoedelijk gaat het om vandalisme zoals er in de zomer geregeld voor komt in onze gemeente. Hopelijk worden de daders gevat. Voor de stranduitbaters is dit weer een opdoffer in een moeilijke maand augustus. Het zou jammer zijn dat het beeld van de stranduitbatingen in onze gemeente zou verdwijnen omdat het enig is aan onze kust.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De hond uitlaten

Zaterdag hebben we terug eens twee honden blij gemaakt en wij uiteraard ook...

Bijou de kleine vierpooter van mijn tante en Achiel de hond van de Chagall, samen een dagje uit met Tante Tine en Luc de pompier.

IMG_8824.JPG

Een grote duinenwandeling, wat zwemmen en dan naar het natuurreservaat.

IMG_8834.JPG
IMG_8831.JPG

Een dagje in de buitenlucht. 

IMG_8839.JPG

IMG_8829.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Sint Bernardusfeest

Tijdens het Sint Bernardusfeest te Nieuwpoort-bad, was het de jeugdbrandweer die zorgde voor waterbedeling aan de honden....

100822 St bernard.jpg

100822 St bernard1.jpg

100_1810.jpg
100_1800.jpg
100_1812.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

28-08-10

Sportwedstrijd

Zo ...gisteren heb ik nog deelgenomen aan een "sport"wedstrijd...ik was wel de enigste man op het veld, maar ja, dat kon mij echter niets schelen, was al blij dat ik ook een bekertje heb gekregen...zoals je kan zien aan mijn smile Lachen

Nog een prettig weekend aan allen...

!cid_3AC8C134B18441DCBD748F4FF466CAE0@PCmarc.jpg

 

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

wolkbreuk

Wolkbreuk zorgt voor problemen in ziekenhuis Roeselare

media_xl_3845608.jpg

HLN update  De intense regenzone die gisteravond over ons land trok, heeft in West-Vlaanderen problemen veroorzaakt.

Door een wolkbreuk zijn donderdagavond en -nacht in de regio Roeselare tientallen straten onder water gelopen. De brandweer kreeg honderden oproepen te verwerken. Het stedelijk ziekenhuis van Roeselare is zwaar getroffen.

In het ziekenhuis liep de kelder met centrale zekeringenkast volledig onder water. Het ziekenhuis kondigde het interne rampenplan af. Door elektriciteitsproblemen zijn vrijdagvoormiddag nog altijd het operatiekwartier, de keuken en de apotheek buiten gebruik. Patiënten zullen vrijdagmiddag koude maaltijden geserveerd krijgen. De dienst 100 is afgeleid naar het naburig Heilig Hartziekenhuis.
 
Ondergelopen kelders
Ook in de buurt van Beernem viel er heel wat neerslag in een korte tijd. De brandweer van Oostkamp kreeg een 15-tal meldingen. In de Oudezakstraat en de Nieuwenhovestraat in Oedelem en in de Bloemendalestraat in Beernem liepen huizen en kelders van huizen onder. Dat was ook het geval in de Sint-Jansdreef en de Varendreef in Hertsberge. De brandweer kon het water steeds vrij vlug wegpompen.
 
De brandweer van Torhout kreeg een zevental meldingen. In de Kortemarkstraat in Ichtegem liep water, afkomstig van een hoger gelegen akkerland, een huis binnen. In de Dopheidelaan in Loppem en de Koningin Astridlaan in Veldegem sijpelde water via daken naar binnen. Ook de Noordlaan in Torhout stond een tijdlang blank.
 
Ook in Ieper, Zonnebeke en Langemark konden riolen het overtollige water niet meer slikken, maar het water trok even snel weer weg. (belga/ka)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Italië

Hier enkele fotookes genomen door Pascal Schacht uit Italië.

Luc,
 
In bijlage enkele fotokes die ik genomen heb in Italie tijdens mijn reis .
 
Het groene wagentje is een bluswagentje die bij de Vesuvius stond in Pompei (Napels) toen we de Vesuvius beklommen hebben.
 
DSCF7248.JPG
DSCF7249.JPG
Dan een mooie jeep van de brandweer/reddingsdienst aan het Gardameer in Bardolino + de blusboot en reddingssloep.
 
IMG_0896.JPG
IMG_0920.JPG
IMG_0918.JPG
IMG_0924.JPG
IMG_0897.JPG
Dan een foto van een voorbij snellende bluswagen in Rome.
DSCF7430.JPG
 
Groetjes Pascal Schacht.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer moet kleuter ontdoen van toiletbril

Brandweer moet kleuter ontdoen van toiletbril

media_l_3833222.jpg

Een nieuwsgierige kleuter op ontdekkingstocht heeft de inzet gevergd van de brandweer. De knul raakte met zijn hoofdje klem in een toiletbril.

Omdat hij zich ook niet met de hulp van de ouders van de toiletbril kon ontdoen, zat er niets anders op dan de brandweer te bellen. De spuitgasten rukten uit naar de plaats van onheil in Loughton. De platic bril moest doorgezaagd worden. Geen klus zonder risico. Toch gedroeg de jongen zich volgens de brandweer voorbeeldig. "Hij was echt dapper en bleef stilzitten. We hebben hem dan ook van zijn probleem kunnen verlossen", luidt het bij de brandweer. (vsv)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

27-08-10

Handoplegging

Voila...denk dat ik ga veranderen van job....t'is genoeg geweest...

borstvergroting.jpg

Wie weet krijg ik hier of daar wat klanten.... en zo duur is het ook weer niet hé...Knipogen

Zo gaan we na een druk weekend en week de dienst af....Lachen

Dus geef maar een seintje als ge een maatje groter of misschien kleiner wil, want dat kan ook mits aanpassing van de handoplegging...Afgesloten

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Dansende fonteinen

Dansende fonteinen te Nieuwpoort.

op auto981.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Vierdaagse van de Ijzer - defilé 2010

Met deze sluiten we dan het hoofdstuk 4 Daagse van de IJzer 2010 af met het slotdéfilé op de grote markt te Ieper.

Bedankt aan iedereen die fotookes heeft toegestuurd dat maakt de blog altijd maar toffer.

Thanks Knipogen

IMG_8741.JPG

Het was een toffe vierdaagse, proficiat aan de inrichters, de wandelaars en hopelijk gaat Minister De Crem inzien dat dergelijke manifestaties moeten blijven bestaan.....

101CANON24.jpg

101CANON25.jpg
 
101CANON27.jpg
4 daagse van de Ijzer ieper 2010 017.jpg
4 daagse van de Ijzer ieper 2010 018.jpg
4 daagse van de Ijzer ieper 2010 019.jpg
DSC_4508.JPG
DSC_4509.JPG
DSC_4510.JPG
DSC_4511.JPG
 
DSC_4512.JPG
DSC_4513.JPG
DSC08806.JPG
Tot volgend jaar.....

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

26-08-10

initiatieduiken

20100824120555111.jpg
foto 2010.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Gsm of IPhone

Voila ..vandaag  ben ik weer een "gelukkig" mens Onbeslist gezien mijn gsm  (Global System for Mobile Communications: originally from Groupe Spécial Mobile tot op den draad versleten was en nog met wat plakband aan elkaar hing, heb ik vandaag mijn nieuwe gsm mogen ontvangen van het StadsbestuurLachen....Niet minder dan 29 euro heeft dit hoog technisch snufje gekostVerrastkleurenscherm inclusief, je kunt er zelf mee bellen, berichtjes sturen en ontvangen, ook ergonomisch want het is een echt lichtgewichtje en hele grote LETTERS EN CIJFERS, dus wat moet een mens meer hebben.

images.jpg

 Een wegwerp gsmtje zeker had ik al gedacht of misschien besparingen.

 

 

 

 

 

Nu ik ben ook maar adjudant bij de brandweer en preventieadviseur van de Stad, spijtig geen lid van het Bestuur, die elk een prachtig IPhone toestel hanteren.

De iPhone is een mobiele telefoon

Het is een combinatie van een mobiele telefoon, iPod en PDA. Met de iPhone is het onder meer mogelijk te bellen, sms'en, mailen, internetten, muziek te beluisteren, foto's en video's te maken en te bekijken en games te downloaden en te spelen

IPhone_4.jpg

 

Nu dat moet ik precies ook niet bij de hand hebben, want in de omstandigheden dat wij als brandweermannen moeten gaan werken en wroetelen in alle weersomstandigheden en extreme hitte, zou dit duur apparaatje wel eens stuk kunnen gaan, dus houden we het beter op een wegwerp gsmtje, denk dat ze daar hebben aan gedacht tijdens de aankoopprocedure........?Onschuldig

Kortom we zijn terug telefonisch beschikbaar!

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Record reanimeren

op auto982.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Jetski

Gisterenavond laat kreeg ik nogal een rare oproep,

Jetski vast in de haven.Onbeslist

Ik ging eens polshoogte gaan nemen en ja daar zat een jetski met een man erop, in het pikdonker vast op de stenen, want het was laag water juist voor het sluizencomplex de ganzenpoort.

De man wou eens tonen aan klanten van een herberg daar niet ver vandaan, wat hij allemaal kon voor de verkoop van zijn jetski.

Ik heb hem aangemaand eventjes te wachten tot hij genoeg diepgang had om dan al peddelend naar de kant te komen, want ook zijn batterij had het begeven....

Ik denk niet dat hij  zijn jetski die avond heeft verkocht....Lachen

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

foto

02.jpg

 

luc.jpg
Tijdens de vierdaagse hebben we uiteraard heel wat fotookes genomen, maar ook bedankt aan diegene die verschillende "kiekjes" van ons team hebben doorgestuurd voor de blog van Luc de pompier.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |