28-02-10

Skynetblogs in problemen

Er waren dit weekend nogal wat skynetblogs problemen zo te horen, te zien en zelf mee te maken Onbeslist

Terwijl ik hier wat fotookes aan het bekijken ben van het weekend, wat ander blogs aan het lezen ben, wat aandacht schenken aan Tine en uitaard onze ukke....Verrastgaat plots den blog terug open....alé joeng, wie had dat nu gedacht rond 22.56u dat dit in orde zou komen.

Veel te vertellen uiteraard, want de collega's zijn vandaag goed in de weer geweest, brandjes, regen en storm...ben benieuwd of we daar nieuws zullen van krijgen.

Maar uiteraard was één van de hoogtepunten dit weekend de fuif van Wind&Fire voor het goede doel.

Een bezoekje aan Antwerpen met vrienden en dan ...hop met de beentjes naar de fuif.

Fire Fighters on stage...en ja Luc de pompier stond ook op de planken.....Lachen

01 (Custom)

IMG_6086 (Custom)

Dit alles en zoveel meer deze week op den blog .

13

De A van Antwerpen...de markt en den Engel met Carl, Nathalie, Filip, Corin en wieder natuurlijk.

klok%205voor12%20copy-800

P1000152

P1000154

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Mijn restaurant

Wie onlangs heeft gekeken naar de voorstelling van de kandidaten en de Stad waar alles zich afspeelt over" Mijn restaurant" , zijn Tine en ik wel even in beeld gekomen, gezien of niet...

De vraag die ons werd gesteld, was eigenlijk  "wat ze niet mochten klaar maken in hun restaurant"

Zeker dat niet hé Kristof en Silke....

éwel op zien plat vlams...bloeling, vette dermes, zwienemutsen, etc...kzien kontent dat ze de vertaling met onderschriften hebben geprogrameerd op tv....moja je zie den echte niepoortenaere of je ziet het nie hé.

Hopelijk gaan ze  in de richting van de vis, want Nieuwpoort heeft misschien de kleinste vissershaven, maar het is niet de Kwantiteit die telt maar de kwaliteit.

Dat was eigenlijk de bedoeling van miene optreden op VTM....Lachen

op auto814

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwpoort uw Stad

Zo zijn we weer gelukkig de foto op de cover van Nieuwpoort uw stad door luc de pompier.

Een foto genomen vanop mijn geliefkoosde plek, aan de schorre en slikke te Nieuwpoort, met in de achtergrond de haven met wat appertementsgebouwen . Uiteraard een beetje bij geknipt voor de cover, maar onderaan de ware foto.

npt

IMG_8197

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Treinramp

Naar aanleiding van de treinramp, zijn er wat foto's te zien over de werking van de brandweer op het terrein, zonder uiteraard slachtoffers echt in beeld te brengen.

De brandweer en de andere hulpdiensten, hebben daar in uiterste moeilijke omstandigheden moeten werken. Verschillende korpsen in samenwerking met elkaar.

Miene moat Carl was erbij. Met een bezoekje te brengen op zijn blog kan je vanuit de ogen van een hulpverlener enig inzicht krijgen over de hulpverlening aldaar.

http://charlie-farstripes-blog.skynetblogs.be/

dyn009_original_720_480_pjpeg__6b19342ed8f908648141a92814a19752

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

27-02-10

De musselboot te Nieuwpoort

0

IMG_6055 (Custom)

IMG_6056 (Custom)

IMG_6057 (Custom)

 00

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Flanders Queen Mossels

Wist je dat aan zo'n boei al vlug een 4 ton mosselen kan hangen.

IMG_6035 (Custom)

Gaan deze mosselen moeten worden vernietigd of niet...?

IMG_6039 (Custom)

101CANON1

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Dodelijk verkeersongeval te Leffinge

DSCN2855
Vanmorgen, even voor 6 uur (zaterdag), is een 28-jarige bestuurder uit Middelkerke om het leven gekomen langs de Vaartdijk-Zuid te Leffinge bij Middelkerke.
De bestuurder, die alleen in de bestelwagen zat, verloor de controle over zijn voertuig op het natte wegdek en knalde tegen een boom.
Door de klap tolde de wagen enkele keren om zijn as waarbij de bestuurder uit het voertuig werd geslingerd en in het kanaal Nieuwpoort-Oostende terechtkwam.
Duikers van de brandweer van Middelkerke haalden het levenloze lichaam uit het water.
Er werd nog een tijdlang gezocht naar een tweede slachtoffer, omdat schoenen naast de wagen werden aangetroffen die niet van de bestuurder afkomstig waren, maar uiteindelijk bleek de bestuurder alleen in de wagen te zitten.
Door de smak tegen de boom werd het motorblok van de Opel Vivaro uit de wagen geslingerd en kwamen brokstukken meters ver op de baan terecht. 
Een deskundige van het parket kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.
Door het ongeval werd de baan tussen Slijpe en Leffinge urenlang voor alle verkeer afgesloten.
 
José Tyteca
DSCN2850
Uit het Nieuwsblad

Man (29) verongelukt langs vaart

MIDDELKERKE - Langs het kanaal Nieuwpoort-Plassendale kwam zaterdagmorgen de 29-jarige Michaël Castelein bij een zwaar verkeersongeval om het leven.

Het ongeval gebeurde even voor 5.30 uur zaterdagmorgen.

Michaël Castelein reed met zijn bestelwagen van de firma Demoor langs de Vaartdijk Zuid richting Oostende toen hij om een nog onbekende reden op het natte wegdek in een bocht de controle over zijn stuur verloor. De bestelwagen kwam met een zware klap tegen een boom terecht en ging over de kop.

De chauffeur werd uit het voertuig geslingerd en kwam in het kanaal terecht.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar voor Michael Castelein kwam alle hulp te laat.

De man overleed ter plaatse.

Brandweercommandant Marc Dejonghe: 'De klap moet vreselijk geweest zijn, want de motorblok lag meters verder. De bestuurder heeft die klap waarschijnlijk niet overleefd en werd in de vaart gekatapulteerd waar we hem levenloos aantroffen'.

Even was er twijfel over een eventueel tweede slachtoffer maar de ouders van het slachtoffer konden bevestigden dat hij alleen in de wagen zat.

Michael Castelein werkte voor elektrozaak De Moor, waar zijn vader Wilfried zaakvoerder is. Het parket kwam ter plaatse.

De rijweg werd voor alle verkeer afgesloten.

 (vln)

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer Deinze - Hoogwerker

 Unieke Renault Premium hoogwerker voor Brandweer Deinze

Het brandweerkorps Deinze(Belgie), Oost-Vlaanderen, heeft onlangs een nieuwe, unieke hoogwerker te werk gesteld. Met de nieuwe Bronto hoogwerker op een Renault Premium Distribution 6x2 380 pk onderstel beschikt het korps over een van de hoogste hoogwerkers van de provincie Oost-Vlaanderen.
De nieuwe aanwinst werd geleverd door Renault Trucks concessiehouder Ampe Trucks uit Olsene.Het brandweerkorps Deinze maakt deel uit van de zone ‘Centrum’ en is na het korps van Gent het grootste korps in deze regio.

Naast de bescherming van de ongeveer 44.000 inwoners van de gemeenten Deinze en Zulte, is het korps ook actief op een deel van de autosnelweg E17. Het wagen- en materieelpark van het korps werd onlangs uitgebreid met een Bronto F44RLX hoogwerker op een Renault Premium Distribution 380 pk onderstel.

Serge Vander Ougstraete, dienstchef: "Deze hoogwerker heeft een maximale werkhoogte van 44 meter en vervangt daarmee onze oude hoogtewerker van 25 meter hoog. Dit is zeker een van de hoogste brandweerhoogwerkers die je in de provincie Oost-Vlaanderen zult vinden."

Medische interventie
Vander Ougstraete vertelt verder dat het nieuwe hoogwerkervoertuig in beginsel voor twee hoofddoelen zal worden ingezet. "Ten eerste is er de tussenkomst bij branden waarbij we met de hoogwerker zowel bluswerkzaamheden kunnen uitvoeren als zich nog in het gebouw bevindende personen kunnen evacueren."

"Daarnaast, en dat is een taak die meer en meer voorkomt, kunnen we medische interventie verrichten. Sommige situaties schrijven voor dat de patiënt liggend getransporteerd dient te worden. De laatste jaren is de hoogbouw sterk opgerukt en is het met de conventionele middelen lastig om mensen horizontaal uit hun huis te krijgen."

Service belangrijk
Aan de aanschaf van de Renault Premium met Bronto hoogwerker ging een Europees aanbestedingstraject vooraf. Serge Vander Ougstraete over de wensenlijst: "Het voertuig moet voor ons een vermogen hebben van minstens 250 kW. Ook vragen wij steeds om een automatische versnellingsbak en een kleine draaicirkel."
deinze01"We kijken naar de lengte van het chassis en de totale hoogte van het voertuig en vragen om zetels van kunstleer, omdat ons werk niet altijd even proper is. Verder is goed zicht voor ons van belang. Zo schakelt de monitor van de dodehoekcamera automatisch over naar de achteruitrijdcamera als het voertuig in z’n achteruit wordt gezet."

"Verder hadden we onder andere gevraagd om een voertuig met een garage of servicecentrum dicht bij ons in de buurt. Als er iets stukgaat, moeten wij snel weer verder kunnen. Bijvoorbeeld van de hoogwerker hebben we nou eenmaal geen tweede staan. Zeker voor een brandweerdienst is een goede service erg belangrijk."

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Staking Carrefour

Opgelet vandaag staking aan de Carrefour.

!cid_B79E8D161A184D808FC9B76078809C96@PCvanPC

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Mosselen

De Nieuwpoortse Mussel?

Deze had ruim aandacht van de pers.

101CANON2

op auto812

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

26-02-10

Flanders Queen Mossels

2

Het einde van  "Flanders Queen Mossels" of het begin van de Nieuwpoortse Mussels. Wie zal het zeggen?

Deze week kwam een einde aan de kweek van de Flanders Queen Mussel, spijtig want ze waren heel lekker.

3

Toevallig was ik op wandel langs de kaai en maakte een reportage, goed voor enkele postjes op de blog.

op auto811

IMG_6041 (Custom)

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Dienstweek brandweer

Zo vandaag is het vrijdag, het einde van de dienstweek.

Een kleine opsomming van de interventies gedurende deze week.

JVK_4908 (Small)

Een automatische brandoproep bij Belgacom, een brandgeur in de bank van de KBC, een brand in een keuken - dampkap, een adequate hulpverlening - rookontwikkeling te Lombardsijde- Zuidstraat, waterleveringen, gasreuk, wateroverlast vismijnplein, reinigen openbare weg, vallende stenen van een gevel gebouw langestraat en uiteraard ambulance oproepen en oefeningen.

IMG_6022 (Small)

IMG_6024 (Small)

IMG_6025 (Small)

IMG_6027 (Small)

IMG_6026 (Small)

JVK_4909 (Small)

Met een gerust hart, dat we verschillende mensen hebben kunnen helpen gaan we een weekje time - out.

Maar ook onze collega's van Veurne waren in de weer.

Hier een milieuvervuiling kanaal Veurne -Nieuwpoort.

Dit werd tegen gehouden met vlottende dammen en daarna geneutraliseerd met detergenten...anders was het....uiteraard voor Nieuwpoort, want al het water loopt naar de zee...of niet soms?

Thanks brothers

JVK_4920 (Small)
 

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Schoorsteendief

Komt da nu tegen.....

Een 19-jarige inbreker is in een Braziliaans restaurant in de schoorsteen gestrand. Hij probeerde via het dak en de schoorsteen binnen te komen, maar bleef net boven de grill van de zaak hangen.

1355336962

De eigenaars van een restaurant in de buurt van Sao Paulo hoorden 's nacht pijnlijke kreten en zagen even later tot hun grote verbazing voeten uit de oven bengelen.

Het duurde een tijdje voor de 19-jarige inbreker uit zijn benarde positie kon worden gehaald, want de brandweer moest de schoorsteenmantel met een voorhamer openbreken om hem te kunnen bevrijden.

De met roet besmeurde dief werd na zijn bevrijding naar het ziekenhuis gebracht en mocht het daarna gaan uitleggen op het politiebureau.

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrij als een vogel

Ze zeggen wel eens...zo vrij als een vogel.

12 (Custom)

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-10

Actie brandweer: Een open brief naar de Burgemeesters

BRUSSEL 25/02 (BELGA) = Het gemeenschappelijk vakbondsfront van de 
brandweermannen (VSOA-ACOD-ACV) heeft donderdag in een open brief alle 
burgemeesters van België opgeroepen om hun acties te ondersteunen. Ze 
vragen hen vooral om te blijven investeren in het brandweerkorps.
    De brandweermannen eisen al enige tijd een harmonisering van de 
regelingen rond de eindejaarspremies, de arbeidstijd en het vervroegd 
pensioen. Een aangekondigd stappenplan van minister van Binnenlandse 
Zaken Annemie Turtelboom, dat voor deze hervormingen moet zorgen, 
laat volgens de bonden te lang op zich wachten.
    Bovendien zou het uitblijven van deze hervorming ervoor zorgen dat 
er op lokaal niveau onvoldoende in de brandweer geïnvesteerd wordt. 
"De gemeenten wachten immers het stappenplan van minister Turtelboom 
af", verklaart vakbondssecretaris Ilse Heylen van het ACV. Gevreesd 
wordt dat het gebrek aan investeringen ten koste van de veiligheid 
zal gaan.
    Daarom vragen de vakbonden nu in een open brief aan de 
burgemeesters om te blijven investeren in het brandweerkorps. "Wij vroegen ons 
af: de veiligheid van de burger, uw burgers, is toch ook uw 
bezorgdheid? Deze situatie laat u toch niet onberoerd? Het groeiend aantal 
punctuele problemen en de situatie van het personeel moeten toch ook u 
enige zorgen baren?", luidt het in de brief.
    Ilse Heylen benadrukt dat "ieder op zijn eigen niveau zijn 
verantwoordelijkheid nemen om de veiligheid te garanderen."

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

De ooievaar

Een gedachte:

 Wat we zien, hangt vooral af van wat we zoeken.

10 (Custom)

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

brandweer zoekt steun bij de bevolking

BRUSSEL 22/02 (BELGA) = Brandweerlui uit het hele land zullen vanaf dinsdag 
een reeks acties ondernemen aan verschillende treinstations. Zij 
zullen er aan de bevolking vragen om hen te steunen in hun vraag naar 
een gelijkwaardig statuut en oplossingen voor een aantal specifieke 
problemen. 
    Ook richt het gemeenschappelijk vakbondsfront van brandweermannen 
zich naar de bevoegde politieke autoriteiten (minister van 
Binnenlandse Zaken, gouverneurs en burgemeesters) door hen een bezoek te 
brengen en een reeks open brieven te verspreiden. 
    Het brandweerpersoneel wil concrete maatregelen. In geval van 
'misprijzen' door politici zal verdere actie ondernomen worden, zegt het 
vakbondsfront VSOA-ACOD-ACV. 
    Volgens de brandweermannen is nog steeds niets concreet ondernomen 
omtrent de harmonie van de eindejaarspremies, de arbeidstijd en 
vervroegde pensioenen, desondanks de aankondigingen van de opeenvolgende 
ministers van Binnenlandse Zaken na de gasramp in Gellingen.
    De actie van de brandweerlui zal dinsdag van 11.00 tot 13.00 uur 
plaatsvinden aan het station Brussel-Noord. De bevolking zal er 
uitgenodigd worden om postkaarten te ondertekenen die in de namiddag aan 
minister van Binnenlandse Zaken Turtelboom zullen worden overhandigd. 
    Tot 18 mei zullen telkens op dinsdag vergelijkbare acties 
plaatsvinden in Gent, Namen, Leuven, Aarlen, Antwerpen, Luik, Brugge, Waver, 

Hasselt en Bergen.

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Matras blijft maar branden

OOSTDUINKERKE - Toen de bewoners van een flat aan de Leopold-II-laan 255 in Oostduinkerke dinsdagavond merkten dat hun matras in brand en hun appartement vol rook stond, gooiden ze de matras buiten. Maar woensdag bleek het vuur in de matras nog altijd te smeulen. De brandweer maakte er een eind aan 'met enkele emmers water'. Oorzaak van de 'brand' was een omgevallen nachtlampje.

 (mma)

DSC_0008

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

De brandweer zoekt steun bij de bevolking

We zijn een tijdje op de blog op nonactief gezet geweest, maar schijnbaar is alles nu onder controle en kunnen we weer gaan posten.

BRANDWEERMANNEN/VROUWEN ZOEKEN STEUN BIJ DE BEVOLKING.

Met deze actie willen we postkaarten laten aftekenen door de burgers en deze massaal gaan opsturen naar de Minister Annemie Turtelboom ....

op auto809

op auto810

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Ooievaars in het zwin

De ooievaars in het natuurgebied Het Zwin.

05 (Custom)

06 (Custom)

07 (Custom)

Het reservaat is het meest gekend voor zijn ooievaars .  Deze mooie vogel was in deze regio uitgestorven, maar dankzij een heel succesvol herinplantingsprogramma, zijn deze vogels weer regelmatig te zien. 

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

24-02-10

Het zwin

Onlangs gingen we wat gaan wandelen in het Zwin en daar is altijd wel wat te zien....

02

09 (Custom)

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Michelangelo's David

Michelangelo's "David" terug naar Italië!

!cid_C0AC4B1CDA8A4702B6993C0FC97D1714@PCvanEddy

Nadat hij 2 jaar uitgeleend is geweest aan de Verenigde Staten, keert Michelangelo's "David" weer terug naar Italië. Lachen

!cid_091EE8D5539A413BB425C37B873E2D7E@PCvanEddy

Met dank aan de sponsers

!cid_F27B8FD191DF423989A92E6951E465FA@PCvanEddy!cid_0E7215829CFE4264B30E94F1241D8DAB@PCvanEddy

 

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Wind and Fire fuif

r

Voor diegene die even willen fuifen met wat brandweermannen/vrouwen voor het goede doel.

éwel kom dan maar af naar Edegem.....Lachen

...en  om een beetje in de Antwerpse sfeer te geraken deze mop ....

Een Antwerpenaar vrijt een Engels meisje op.

Na een tijdje belanden ze tussen de lakens.

Hij doet goed zijn best en in extase roept zij:

"oh sweetheart! oh sweetheart!

"Ja schatteke, ik weet het " zegt de Antwerpenaar " ik zwiet oek aard"

 

WF blog

 

 


 

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

23-02-10

brandweer en carnaval

Met deze laatste foto sluiten we de fotoshoot af over het carnavalgebeuren te Oostduinkerke.

Wat is het carnaval te Oostduinkerke zonder de brandweer....

Prins Ronny I (ambulancier bij Koksijde)

18

We hadden verschillende wagens wo. Johan Maesen met zijn groep Sas en Co, Ronny Dolfen met de wagen van de Postboys, Karel Ghysel zoon van Ronny Ghysel met zijn carnavalgroep De Blekker, De groep De Buck met de moulin Rouge met Peter Dalle, Edwig Dolfen, Eddy Derieuw en nog zoveel anderen.

We hebben ervan genoten.Lachen

20

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Poker

Poker face van de Breughelvrienden.

17

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

22-02-10

Stadsambtenaar botst tegen brandweerwagen

 Stadsambtenaar botst tegen brandweerwagen

TIELT

Stadsambtenaar botst tegen brandweerwagen

Net voor het brandweerarsenaal in de Felix D'Hoopstraat werd een tankwagen van de Tieltse brandweer in de nacht van vrijdag op zaterdag aangereden door een personenwagen. De bestuurder geraakte zwaar gewond.

‘Rond 3 uur rukten we uit naar de Sint-Amandstraat, maar het bleek om een loos alarm te gaan. Bij de terugkeer naar het arsenaal wilde een van onze mensen de tankwagen achterwaarts het arsenaal inrijden, zodat de wagen klaarstond voor een eventuele volgende oproep', zegt de brandweercommandant Roland Devos.

Maar tijdens dat manoeuvre werd de tankwagen in de flank aangereden door de wagen bestuurd door Steven Debie uit de Mevrouwmolenstraat in Tielt. De auto van Debie reed tegen de brandstoftank van de vrachtwagen. Zowat 200liter diesel belandde op het wegdek.

Debie zat gekneld in zijn wagen en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Het 32-jarige slachtoffer werkt voor de jeugddienst van de stad Tielt.

De bestuurder van de tankwagen geraakte licht gewond.

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Hemels genot

Hemels genot Sas en Co

16

15

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Hemels genot

Ook wat bekenden met het Hemels genot uit Oostduinkerke.

10

13

11

12

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Plane crash into North Austin building

Onze eerste stage met de fireobservers was in Austin Texas.  Hier ziet u nog onze stadsvlag aan één van hun ladders hangen.

stadsvlag

01

DSC00131


Verleden week kregen ze te maken met een vliegtuigje die doelbewust in een gebouw is ingevlogen.

HLN update  Een vliegtuigje is doelbewust een gebouw van zeven verdiepingen ingevlogen in de Amerikaanse stad Austin (Texas). Het gaat om een zelfmoordactie van de piloot. Na de klap volgde een explosie, het kantorenpand vloog in brand en mensen hingen uit de ramen om aan de vlammen te ontkomen, aldus CNN. Er waren zo'n 200 werknemers aanwezig op het moment van de crash. Er is één vermiste en slechts een handvol zwaargewonden. Dat lijkt miraculeus weinig bij het zien van de beelden.

slideshow_1475802_firensmokeplane12

"Het gebouw trilde op zijn grondvesten. Het leek wel een aardbeving", zei een getuige die zich in een aanpalend pand bevond. Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een persoon wordt vermist. Aanvankelijk bestond de angst dat het een terroristische aanslag betrof. De autoriteiten stuurden er uit voorzorg twee F16's op af. Ook werd president Barack Obama ingelicht over het voorval.

slideshow_1475785_Plane_Crash_Texas-1


Eigen huis in vlammen
De piloot, Joseph Andrew Stack geheten, had voor vertrek zijn eigen huis in brand gestoken. Op internet is een zelfmoordbriefje van Stack aangetroffen waarin hij de regering de schuld geeft van een oneerlijk belastingsysteem. In het getroffen kantorenpand bevindt zich een kantoor van de belastingdienst.

slideshow_1475817_aam_plane_crash_1


Waanzin
In die uitgebreide afscheidsbrief rekent de dader af met de belangdienst die al jaren een conflict met hem had door onbetaalde belastingen van zijn softwarebedrijfjes. "Als je dit leest, zal je jezelf ongetwijfeld afvragen waarom dit moest gebeuren. De simpele waarheid is dat het complex is en al een tijdje in de lucht hing. Ik heb ooit gelezen dat waanzin betekent dat je hetzelfde proces telkens weer herhaalt en blijft hopen op een andere afloop. Ik ben eindelijk klaar om deze waanzin te stoppen. Welnu, meneer Big Brother De Fiscus, laat ons eens iets anders proberen; neem mijn stuk vlees en slaapwel!" (anp/dea/sps/kh)

slideshow_1475842_rgz_plane_crash_10

slideshow_1475840_rgz_plane_crash_01

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) | Tags: austin fire departement |  Facebook |

21-02-10

Overstroming te Madeira - bombeiros Funchal

dyn009_original_372_422_pjpeg_2511379_3fd2506c03235d5ff86eff41f1c0b439

In het jaar 2007 waren we op het Eiland Madeira, uiteraard zoals gewoonlijk als we een reisje ondernemen, brachten we een bezoek aan de brandweerkazerne aldaar.

Vandaag heb ik zeker moeten terug denken aan onze bombeiros en het werk dat die brandweermannen en vrouwen nu moeten gaan presteren tijdens de zware overstroming .

 dyn009_original_543_461_pjpeg_2511379_4eb9c94153195dddc9f95af196204679

dyn009_original_389_507_pjpeg_2511379_962d6c90cb91dbc1cdee4f62cc2a4b6b

dyn009_original_632_375_pjpeg_2511379_b87e0b83c099912063af862accd088a7

 

Zeker 32 doden door overstromingen Madeira

Overstromingen in Madeira 
Foto: Reuters

Madeira ligt in de Atlantische Oceaan op 900 kilometer van het vasteland van Portugal. Of er ook toeristen zijn onder de slachtoffers is nog onbekend.

Vooral het zuiden van het Portugese eiland is zwaar getroffen door het noodweer. Het vliegveld van Madeira is gesloten en de burgemeester van de hoofdstad Funchal heeft de inwoners opgeroepen binnen te blijven.

De Portugese premier José Sócrates is "diep geschokt". Zijn regering overweegt de noodtoestand uit te roepen.

Een fregat van het Portugese leger met voornamelijk helikopters, is samen met een medisch team en hulpmateriaal vanuit Lissabon naar Madeira vertrokken. De zware onweersbuien op Madeira hebben al minstens 32 mensen het leven gekost.

media_xl_3594320

"Het fregat 'Corte-Real' heeft de marinebasis van Lissabon verlaten in de richting van Funchal", de hoofdstad van het Portugese eiland dat zich in de Atlantische Oceaan bevindt, meldt het leger.
 
Hulpverleners onderweg
Het leger deelde voorts mee dat het meerdere teams met hulpverleners gemobiliseerd heeft, naast twee helikopters en twee C-130's, die moeten zorgen voor het transport van de brandweerlui.

Bovendien zal vanochtend ook nog een reddingsteam van de Portugese politie en de brandweer van Lissabon koers zetten richting Madeira.

media_xl_3594321

 
32 doden
Het eiland, 900 kilometer ten zuidwesten van Portugal, werd zaterdag getroffen door hevige regenbuien en windvlagen met een snelheid tot 100 km/uur. Dit veroorzaakte overstromingen en grondverschuivingen, waardoor volgens een voorlopige balans minstens 32 mensen omkwamen en 68 anderen gewond raakten. (belga/vsv)

media_xl_3594322

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) | Tags: overstroming madeira |  Facebook |