31-12-09

Interventies

Het jaar loopt stilaan teneinde.

Het is bijna zover 2009 laten we bijna achter ons 2010 staat voor de deur.

Tijdens het voorbije jaar zijn zo een 1.123 keer buiten gereden met onze ambulancedienst.

Met de brandweer hebben we zo'n 522 interventies tot een goed eind gebracht.

Daarbij blusten we nog eens 68 branden.

Dus echt stilstaan doen we eigenlijk niet als je de som maakt over een geheel jaar met zo'n 1702 oproepen.

We hopen op een rustig jaarovergang alhoewel je dat natuurlijk nooit op voorhand weet.....

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer Nieuwpoort - historiek

Brandweer Nieuwpoort historiek.

Op winterse dagen gaat men al vlug eens een boek ter hand nemen om zijn zinnen te gaan verzetten.

Ik was zowat de vroegere speechen van mijn overleden vader Kpt.Kdt Victor David aan het lezen, die lang bevelvoerder is geweest van het koprs, om mij nog wat meer te gaan verdiepen in de geschiedenis van de Nieuwpoortse brandweer.

Wist je eigelijk dat toen al sprake was van hervormingen, men noemde het dan "de reorganisatie van de brandweer" wordt werkelijkheid, we schrijven 09/12/1967.

1967

Na (terug) jaren onderzoek, commissie's, subcomissie's en nog veel meer, zijn onze eminente ministers wakker geworden, niet vooraleer er eerst een drama was zoals dit van het rustoord voor bejaarden te Itterbeek en een ramp zoals de Innovation, men geloofde in die tijd niet aan brand (veel is er nu ook al niet veranderd), men wilde er niet in geloven, het meer geruststellend en minder kostelijk.

Reeds in 1963 sprak wijlen Commandant Provoost Pierre in de Belgische brandweerfederatie en richtte tevens een brief aan het stadsbestuur (wanneer hebben we dat nog eens gehad), ik citeer hier enkele zinnen.

1963

"We leven in een tijdperk dat de brandweer onmisbaar wordt. Het moderne leven eist meer en meer slachtoffers, de branden zijn talrijker en de brandweer moet steeds paraat staan en optreden in de kortst mogelijke tijd. Bij een ongeval of ramp is geen enkele verontschuldiging in te roepen, wanneer men te laat komt en zich beroept op de woorden: we zijn slechts vrijwilligers, de gemeenschap rekent onverwijld op deze hulp en wanneer men faalt wordt men zonder meedogen getroffen door de felste kritieke" einde van het citaat

Terug naar 1967, waar men al durfde spreken over beroepspersoneel, ik citeer nog een stukje uit de speech van kommandant David Victor

Hoever de toestand nu staat voor het korps van Nieuwpoort weten we officieeël niet( en nu eigenlijk ook nog altijd niet), maar indien de kans bestaat, om te kunnen beschikken over enkele beroepsbrandweermannen, dan hoop ik, Mijnheer de Burgemeester dat deze zullen gerecruteerd worden uit de bestaande vrijwilligers, die reeds voldoende bewezen hebben voor hun taak opgewassen te zijn.

éwel ik heb met veel aandacht deze speech een paar maal gelezen met de gedachte, hoe ver zijn we nu al op het einde van 2009.!!!! enkele generaties verder.

De geschiedenis herhaalt zich blijkbaar.

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Sint Barbarafeest

Nog een pracht artikel uit "Nieuwpoort uw stad",  waarop brandweerlieden genomineerd zijn en sommige nu wel vernoemd, alhoewel ze er niet bij waren op het feest door"omstandigheden".

op auto703

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Prettige feesten

achterpagina

Met deze de laatste foto van onze kalender over de jeugdbrandweer, verlaten we het jaar 2009, op naar een nieuw 2010. Beter zal het zeker worden want slechter kon het niet meer zijn....zoals we de laatste tijd hebben meegemaakt her en der.

Prettige feesten en hou het veilig.

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Mug Heli Brugge

Zeker ook een bezoek waard de website van Chris.

Beste bezoek(st)er van de MUG-Heli website,
 
Eerst en vooral de beste wensen voor een gelukkig en gezond 2010 !
 
Bij deze kan ik melden dat er terug een grotere update is van mijn website.  De laatste serieuze update was ondertussen zo'n 2 jaar geleden.  De reden dat het zo lang geduurd heeft : gebrek aan webruimte en gebrek aan tijd.  Het gebrek aan webruimte is opgelost door over te gaan naar een andere hosting-firma.  Tijdsgebrek is opgelost door....terug wat tijd vrij te maken voor mijn website.
 
In deze 2 jaar is er natuurlijk veel gebeurd.  Waarbij 1 gebeurtenis er uit springt, namelijk de jammerlijke noodlanding van de OO-HSB, waarna het toestel uit de vlucht moest worden genomen.  De opvolger van de OO-HSB werd de OO-HSN (de huidige MUG-Heli).
 
Deze update draait dan ook rond de OO-HSN en voornamelijk dan de fotogalerij van dit toestel.  20 fotoreeksen werden toegevoegd.  Vrij uniek zijn een aantal foto's genomen tijdens het spuiten en van de revisie van de OO-HSN.  Alle foto's zijn terug te vinden onder de rubriek "Helikopters" en dan vervolgens klikken op de knop "OO-HSN info" onder dit toestel (ook te bereiken via "Updates" linksboven op het openingsscherm).
 
Nog even opmerken dat klikken op een foto in de fotogalerij van de OO-HSN, nu een grotere foto zal tonen dan vroeger.  Normaal zal nu een foto getoond worden van 800 x 600 pixels (natuurlijk afhankelijk van het originele formaat van de foto).  Dit omdat de meeste schermen nu op een hogere resolutie ingesteld staan.
Ik ben er mij ook van bewust dat tientallen personen nog steeds wachten totdat misschien wel honderden van hun foto's op mijn website komen.  Graag nog wat geduld uitoefenen....het toevoegen van deze foto's probeer ik op tijd en stond in orde te brengen.....
 
Vele groeten, veel kijkgenot en tot een volgende update,
 
Chris Defour.
 
Niet-officiële website MUG-Helikopter West-Vlaanderen : www.mug-heli.be
 

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

30-12-09

Nieuwpoort uw Stad

Wat dat je allemaal niet doet om aan een nieuwe commandowagen te geraken, een fotoooke genomen door Luc de pompier om op de cover te zetten van Nieuwpoort uw Stad. Lachen

Alé ik denk dat 2010 een beter jaar zal worden dan 2009, of zou ik het toch verkeerd voor hebben...

02

 

nus 1

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Kerstmarkt

Nog enkele bezoekjes op de kerstmarkt aan de stand van de jeugdbrandweer.

Het fire achouffe house

collage

collage 2

collage

01

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

29-12-09

Nestvervuilers

Nestvervuilers....

Zoals mijn collega adjudant uit Antwerpen ooit tegen mij zij ...luc t'is spijtig op onze leeftijd dat we dat allemaal moeten meemaken, hervormingen, die er niet zijn of komen, nieuwe winden van voor of van achteren (of orkanen), diegene die het nu allemaal gaan veranderen of maken met al hun theorie, kennis  terecht of onterecht,  etc .......etc en we kunnen natuurlijk blijven doorgaan.. goed of niet , daarmee ga ik  éénmaal nog een tekening gaan plaatsen ...niet  speciaal bedoeld..., want ik sta daar ook maar ongeveer der tussen...of nie, maar ik heb mijn bedenkingen...

Het is te hopen dat er toch eens verandering komt in de organisatie van de hulpdiensten.

We zijn er toch om de medemens te helpen zo snel mogelijk (adequaat) noemen ze dat...

dyn001_original_413_604_pjpeg_2531150_e00be6203bc716ea21711999e4b99bfc

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Zeehond

Dat is nogal een straffe gast...Lachen

op auto684

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Kerstdagen

op auto378

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Inbrekers te Nieuwpoort

t'zien toch geen geweune hé die nieuwpoortenaars...

NIEUWPOORT - In de Emiel Coppietersstraat raakte een 28-jarige bewoner tot twee keer toe slaags met inbrekers. Toen de man vrijdagnacht verdachte geluiden aan de voordeur hoorde, opende hij de deur en zag hij twee mannen vluchten. Hij zette de achtervolging in en kon één van hen bij de kraag vatten, waarop een regelrechte vechtpartij ontstond. De dief kon evenwel ontsnappen. Even later passeerde datzelfde duo voorbij dezelfde woning en de man raakte opnieuw slaags met één van hen die ook weer kon ontsnappen. De bewoner liep bij de twee vechtpartijen lichte verwondingen op. Van de inbrekers geen spoor

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

winter

 

02

Deze foto genomen langsheen de promenade te Nieuwpoort na de sneeuwval...met de gedachte:

Het beste van de tijd zijn de ogenblikken waarin hij stilstaat.

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

28-12-09

Woning gestut na ongeval te Esen

 

Esen

Een 42-jarige bestuurder ramde gisterochtend (27/12) iets voor 2 uur de woning van de 79-jarige Gabrielle Bonvarlé in de Roeselaarsestraat in Esen bij Diksmuide. De vrouw kwam er met de schrik van af, maar het huis liep zware averij op. De brandweer moest de gevel stutten. De bestuurder raakte lichtgewond.
 
Tommy Huyghebaert

"Ik lag op het moment van de botsing in mijn bed. Ik was diep aan het slapen, toen ik plots een luide knal hoorde. Ik dacht dat er twee auto's met elkaar gebotst waren, hier voor de deur", vertelt bewoonster Gabrielle Bonvarlé. "Dat er iemand tegen mijn huis was gereden, kwam nooit in me op. Tot ik de politie hoorde roepen dat ik naar beneden moest komen. Het huis staat hier al bijna 100 jaar. Zelf woon ik hier al een twintigtal jaar."

Geschrokken

 
"Er is hier nooit eerder iets gebeurd. Tenzij die ene keer dat ik in mijn voortuintje zat te werken en een auto uitweek en langs me scheerde. Ik ben nu toch wel enorm geschrokken, ik heb nog amper een oog dicht gedaan. Ik voel me vandaag echt niet in mijn sas. Op zoiets is een mens natuurlijk nooit voorbereid. Wat als die auto in het woongedeelte van mijn huis terecht was gekomen?" De bestuurder van de auto week om nog onduidelijke reden van zijn rijbaan af. Hij ramde eerst twee boompjes, raakte het gedeelte van de woning waar de garage van Gabrielle zich bevond en vloog nog tegen de muur langs de voordeur. Daarna werd de wagen naar de overkant geslingerd om uiteindelijk op enkele meters van de woning tot stilstand te komen.

Tweede ongeval

 
"Ik ben blij dat er geen zwaargewonden bij zijn. Zoiets zou zich toch voor je ogen blijven afspelen. Maar natuurlijk is er heel wat schade. In feite zag ik er al lang tegen op om nog verbouwingen te doen aan mijn huis. Nu ga ik niet anders kunnen. De hele voorste muur zal herbouwd moeten worden. De brandweer heeft voorlopig alles gestut en de gaten in de gevel dichtgemaakt met houten platen. Ik ben hen enorm dankbaar voor het werk", vertelt de dame nog.

Ook in de Nieuwpoortstraat in Pervijze bij Diksmuide raakte diezelfde nacht een bestuurder met een auto de gevel van een woning. De schade bij dat ongeval bleef wel relatief beperkt.

JVK Esen vko Roeselaarsestraat001

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Maanvis aangespoeld te Middelkerke

Uit Het Nieuwsblad

MIDDELKERKE - Op het strand voor het casino van Middelkerke is maandagnamiddag een maanvis aangespoeld. Het was een strandhengelaar die de vis opmerkte. Wellicht is het dier onderkoeld geraakt.

De vis is intussen overleden. Hij is ter beschikking gesteld van de Beheerseenheid van het Mathematisch Model van de Noordzee (BMM) voor wetenschappelijk onderzoek.

Maanvissen zijn platvissen die leven in water van 20 graden Celsius en meer. Het grootste exemplaar ooit gevangen was 3,1 meter lang en 4,26 meter hoog, en woog 2,3 ton. Het exemplaar dat maandag aanspoelde, was zestig centimeter lang. Het was van 2003 geleden dat er aan de Vlaamse kust nog een maanvis aanspoelde. Ook toen was dat in Middelkerke.

'Vermoedelijk is de vis in de koude golfstroom terechtgekomen', zegt Steve Vervaecke van het Sea Life Centre in Blankenberge dat de vis ophaalde. 'Door het koudere water gaan de maanvissen dan meer aan de oppervlakte zwemmen om zich op te warmen. Gezien de winterperiode is dat wellicht niet gelukt. Maanvissen komen voor vanaf de Spaanse kust. De periode waarin deze vis aanspoelde, is niet abnormaal.'

De vis zal nu wetenschappelijk worden onderzocht. 'Er zaten veel parasieten op', weet Steve Vervaecke. 'Dat is ook typisch voor deze vissen.'
dvl
Een goed jaar geleden, was er ook zo een maanvis aangespoeld te Nieuwpoort aan het militair kwartier Lombarsijde, zie foto archief "Luc de pompier"-18/12/2008.
Dus de tekst "Het was van 2003 geleden dat er aan de Vlaamse kust nog een maanvis aanspoelde. Ook toen was dat in Middelkerke. is eigenlijk niet zo correct kwa data....maar alé dat speelt niet zo een grote rol, doch zo komen hier en daar wel meer voor als men denkt.
2

luc

Zwemmende kop

De maanvis is een van de merkwaardigste vissen. 'Zwemmende kop' is een veelgebruikte bijnaam, omdat de kop een groot deel van het lichaam uitmaakt. Maanvissen kunnen tot 400 cm groot worden, met inbegrip van de rechtopstaande vinnen. Het grootste exemplaar in bezit van Naturalis meet 230 cm.

De Maanvis is een zuinige zwemmer

De Maanvis is geen snelle zwemmer. Dat is aan zijn vorm te zien. De Maanvis leeft van kwallen en andere kleine dieren. Die komen vaak in enorme hoeveelheden voor en zijn dan voor het ophappen.

Kwallen bevatten zeer weinig voedingsstoffen. Maar de Maanvis verbruikt ook niet veel energie. Hij laat zich veelal met de stroom meedrijven.

Door zijn omvang en zijn taaie, leerachtige huid heeft een volwassen maanvis weinig last van roofdieren.

Eén van de merkwaardigste vissen is de maanvis. Zijn lichaam ziet eruit als een ronde, platte schijf met twee hoge, puntige vinnen achteraan. De staartvin is veranderd in een lange, smalle zoom.

Een 'zwemmende kop'

Vissers die ooit maanvissen probeerden te schieten, merkten dat de kogels afketsten op de huid. Onder de huid zit namelijk een dikke, kraakbenige laag. De huid is leerachtig en erg ruw: vandaar de naam Mola, wat molensteen betekent. Een maanvis is log en stijf. Hij kan alleen zijn vinnen bewegen.

Er is geen overgang te zien tussen kop en lichaam. Daarom wordt de maanvis wel 'zwemmende kop' genoemd. Hij zwemt door golvende bewegingen van zijn lange vinnen. Die hebben een behoorlijke kracht: er wordt vermeld dat een geharpoeneerde maanvis van twee meter lang de boot van de harpoenier bijna onder water trok. De staartzoom dient als roer, de borstvinnen om van hoogte te veranderen.

Maanvissen kunnen heel groot worden. Er is er één gemeld van vier meter lang en 1500 kilo zwaar.

 

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

De avond voor kerst

Uit het archief van Luc de pompier

Ooit vierden we in het brandweerkorps van Nieuwpoort een geheel ander kerstfeest.

Het noodlot sloeg toe op 24 december 1986. (zo een 23 jaar geleden)

Woensdag  24 december omstreeks 9 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brand uitgebroken op een boerderij  " De kleine Hemme". Het korps rukte met groot materieel uit. De zware autopomp in die tijd, de eerste uitruk reed langs de brugsesteenweg richting Ijzer, bij de afslag van de weg op de unibrug gebeurde het ongeval.

De afslag lag spiegelglad en het voertuig gleed van de baan en kwam enkele meters diep in het veld terecht.

Vier brandweermannen werden gekwetst.

Ik kwam in die tijd achter met de tankwagen, gelukkig zag ik Gerard nog op de berm klimmen en zwaaien met zijn armen, net op tijd kon ik remmen en met veel moeite achteruit rijden of een tweede voertuig lag erbij.

We hielpen zo vlug mogelijk de gekwetste brandweermannen uit het wrak, want deze lagen op elkaar in de grote kabine.

Intussen was een ander brandweerwagen via een alternatieve weg tot bij de brand geraakt, daar zat Tine en Didier nog bij . De brand kon gelukkig snel geblust worden.

Twee takelwagens moesten worden ingezet, om de zware wagen  uit het veld te trekken, het duurde tot laat in de namiddag vooraleer deze kon worden overgebracht naar de kazerne.

Op de avond van 24 december was het stil, zeer stil in de kazerne en thuis. Gelukkig vielen er hier geen doden, maar het is toch een incident waar ik op kerstavond toch eens bij stilsta...

01 blog

02 blog

Hier "luc de pompier" van boven op het voertuig.

03 blog

04 blog

05 blog

06

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Nederlandse brandweerwensen

 
Hier wat wensen uit Nederland...Lachen
Wij wensen al onze naaste Belgische collega's
een voorspoedig en vooral gezond en veilig
2010.
 
John de Groot, brandwacht der 1e klasse
Regionale Brandweer Zuid-Oost Brabant
!cid_47C0E72D-EA76-40B4-8413-C900162A7CEB

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Sneeuw in de Stad

Nieuwpoort

Sneeuw in de Stad

op auto700

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

27-12-09

Dixie Dansercoer

Nieuwpoort telt heel wat ereburgers, maar één van de meest gekende is toch wel Dixie Dansercoer, die als ervaren poolreiziger de internationale pers haalt.

IMG_5571_bewerkt-1

Dixie Dansercoer (Nieuwpoort, 196) is een Vlaams poolreiziger. Hij ondernam reeds meerdere expedities naar Antarctica en het Hoge Noorden.

Samen met Alain Hubert trok hij in 1997-1998 over de Zuidpool. Zij legden in 99 dagen bijna 3.932 km af (een record). In 2005 zou hij de Beringstraat oversteken vanuit Alaska tot in Siberië al zwemmend, lopend, peddelend en skiënd. Door klimatologische omstandigheden hebben ze deze expeditie niet kunnen afronden.

In 2007 heeft hij - in navolging van de beroemde Belgica-expeditie onder leiding van Adrien de Gerlache- een zeiltocht naar de Zuidpool gemaakt.

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Kerstfeest

Binnenkort op de blog..."ooit vierden we kerst anders in onze brandweerdienst".

Een stukje uit het archief van luc de pompier deze week te lezen op de blog.

 

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Sectie 1 Brandweer Nieuwpoort

De ploeg 1 met weekdienst tijdens kerst.

01

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweerkazerne

Na een stevig onbijt waren we allen klaar voor het reinigen van de kazerne en de voertuigen, menig huisvrouwen zouden er jaloers op zijn als ze hun  mannen aan het werk zien...Lachen

091226 Verjaardag Wim3

Bij deze gelegenheid had ik dan ook de straalpijp vast, want het gaf me weer dat echte "pompiersgevoel"....

16

091226 Verjaardag Wim4

Bedankt Wim voor het stevig onbijt.

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

26-12-09

Verjaardag

Omdat het deze week Sergeant Wim zijn verjaardag is, werd de sectie 1 getrakteerd op een onbijt in de kazerne.

04

Voor de gelegenheid, het is trouwens kerst, hadden we allen de "muts" op.

00

Een tof en gezellig initiatief .

091226 Verjaardag Wim1

091226 Verjaardag Wim2

091226 Verjaardag Wim


Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Winter

Winter....

03

05

04

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Wintertaferelen

Met deze gedachte, enkele wintertaferelen:

Sneeuwvlokken zijn van nature kwetsbaar, maar kijk eens wat ze kunnen als ze zich aan elkaar hechten.

01

02

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

25-12-09

Sledehonden

snow 060

Nog wat mooie foto's van de Mushing te Nieuwpoort-bad.

Foto's genomen door Fiona.

De Malle meute in het plat Brugs

De Alaskan-malamute is een oud hondenras. Deze sledehond is vernoemd naar een eskimostam in Alaska, de Mahlemuts. Het ras wordt al generaties lang gebruikt voor het trekken van sleden met zware vrachten. De Alaskan-malamute behoort tot de rasgroep keeshonden en oertypen en de sectie sledehonden.

De malamute is aanhankelijk, vriendelijk, lief voor kinderen, intelligent en eigenzinnig. De malamute is echter voornamelijk gefokt om te overleven en is een eigenzinnige hond die moeilijk kan worden afgericht. Zijn karakter is ingesteld om te overleven, ofwel: eerst ik, dan jij. Andere dieren worden als prooi gezien, de malamute heeft zijn overlevingsdrang nog diep in zich zitten net als zijn jachtinstinct. Veel jagende honden rennen hooguit achter een vogeltje of kat aan, maar malamutes en husky's staan qua instinct dichter bij de wolven. Voor sommige van hen geldt dat ze dieren bejagen, doden en opeten zodra de kans zich voordoet. Als de malamute eenmaal wild ruikt of ziet heeft hij de neiging om er achteraan te gaan. Doch, als je deze hond op jonge leeftijd laat kennismaken met andere huisdieren zullen er zich geen problemen voordoen.

1 uur intensief bewegen per dag is noodzakelijk, een eigenaar die weinig tijd en energie kan steken in de opvoeding en de behoefte aan veel beweging niet heeft is daarom niet geschikt voor dit ras. De malamute kan ook moeilijk alleen thuis blijven, of het moet van jongs af aan zijn aangeleerd. Als hij los in huis loopt zal de hond dingen slopen om zich te vermaken. Indien opgesloten in een kamerkennel zal hij een huilconcert voor de buren geven.

Wanneer puppy's van jongs af aan mee naar het bos worden genomen, kan men hen leren dat ze hun eigenaar in de gaten moeten houden, en niet andersom. Puppy's van de Alaskan-malamute zijn, net als pups van alle honden, afhankelijk van de eigenaar en zullen niet snel weglopen.

snow 024

snow 012

snow 014

snow 027

snow 028

snow 041

snow 046

snow 054

 

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

BOB

Uit de Morgen

Het loopt mis met de BOB-wedstrijden om een wagen te winnen. Politiekorpsen her en der hebben te weinig flyers gekregen om deel te nemen. Het gevolg is klachten van bestuurders die zo geen kans meer hebben om een wagen te winnen. Verschillende bronnen stellen dat agenten de flyers uitdelen aan vrienden en familie. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
 
Elke bestuurder heeft na een goede ademtest het recht op een flyer met daarop een code om deel te nemen aan een tombola met hoofdprijzen zoals onder andere een Volvo C30 van 17.500 euro. Alleen loopt de wedstrijd mank.
 
Vrienden en familie
Bij het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV), dat de BOB-campagne en bijhorende wedstrijd beheert, zijn ze zich daarvan bewust. Dat blijkt uit een interne mail van de politie die via de vaste commissie van de lokale politie verstuurd is naar de korpsen. "Reeds meerdere negatief gecontroleerde bestuurders beklagen zich over het feit niet in het bezit te worden gesteld van een flyer. Voorlopig heeft deze negatieve berichtgeving de pers nog niet bereikt", meldt de mail in kwestie.
 
Daarnaast zouden agenten in bepaalde korpsen flyers uitdelen aan vrienden, familie en kennissen. Zo'n flyer, met toegangscode tot de wedstrijd, is tenslotte anoniem. "Wij hebben nog geen signaal ontvangen van dergelijke praktijken", aldus Werner De Dobbeleer van het BIVV. "Maar het is uiteraard de bedoeling niet. De hoofdwinnaars zullen waar mogelijk ook gecontroleerd worden, zodat het toch absoluut mensen zijn die wel degelijk een negatieve ademtest hebben afgelegd." (belga/adv)

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

winter

5

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwpoort in de sneeuw

Ook de winter heeft zijn charmes.

03

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Nederland

Kerstwensen uit Nederland....

kerst

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Prettig kerstffeest


!cid_00a401c84614$827bc9a0$7d69c254@pcbertrand


Een prettige kerst aan allen.

 

kerst

 En hou het vooral veilig.

luc

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |