30-11-09

Wateroverlast


Nog wat beelden uit de streek van Stavele en de ijzer buiten zijn oevers.

DSC05331

DSC05332

DSC05334

DSC_0597

DSC05338

DSC05346

DSC05347

DSC05339

 

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Zarren onder water

Gegijzeld door wateroverlast


IMG_0408

IMG_0428

Een twintigtal bewoners van de Legestraat in Zarren kon zaterdag (28/11) een hele dag hun straat niet in of uit door de wateroverlast. De ene kant van de straat stond blank doordat de Zarrenbeek buiten zijn oevers was getreden. Aan het andere uiteinde zijn wegenwerken aan de gang. “We worden gegijzeld in onze eigen straat”, klonk het bij de bewoners.

Vrijdagavond was er nog niets aan de hand, maar toen de inwoners van de Legestraat zaterdagmorgen opstonden, stond er bijna een halve meter water op de weg. Er was geen doorkomen aan. Een bestuurder die het toch probeerde, reed zich vast. Vanuit zijn auto belde hij naar de brandweer die de auto uit het water kwam trekken. Ook langs de andere kant kun je de straat niet uitrijden omdat de Stadenstraat momenteel heraangelegd wordt. Een twintigtal bewoners van een tiental huizen kon hun straat niet in of uit. Ook de postbode kon de kranten niet bussen.  

“We zitten gegijzeld in onze eigen straat”, zegt bewoonster Nathalie Deprest. “Ik ben zelfstandig kapster aan huis. Ik ben met mijn auto tot aan het water gereden, maar ik ben teruggekeerd. Het was toch niet te doen. Ik heb al mijn klanten moeten afzeggen. Ook mijn man moest vandaag (zaterdag, red.) werken. Hopelijk trekt het water vlug weg.” Ook andere bewoners waren slachtoffer van de overvloedige regenval van de afgelopen dagen. “Ik woon in de Stadenstraat vlak achter de hoek”, zegt Wendy Wulfaert. “Omdat ze in onze straat aan het werken zijn, hebben we onze twee auto’s in de Legestraat geparkeerd. We waren compleet verrast toen we het water zagen. Mijn dochter zou normaal gaan paardrijden. Dit gaat nu niet door.” 

Tegen de avond trok het water weg en konden de inwoners van de Legestraat opnieuw naar de ‘bewoonde wereld’. De ploeg van wacht van de brandweer van Kortemark had zaterdagmiddag nog niet geslapen. De hele avond en nacht waren ze in de weer geweest met het leegpompen van kelders. Dat was onder meer het geval in de Gitsstraat en de Nieuwstraat in Kortemark, op de Staatbaan in Handzame en in de Roeselarestraat in Zarren. Ook aan het Aarsgat in Handzame trad de beek buiten zijn oevers. Gelukkig liep het water nergens de huizen binnen.

Klaas Danneel

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobile - Alabama

In 2007 zijn we met een groep van de vzw Fireobservers naar Mobile in de staat Alabama geweest.

6

7

10

Daar hadden ze voor ons een vervallen houten huis in brand gestoken, waar we eerst onder perslucht binnenbrandbestrijding hebben gedaan, ventilatie en daarna gecontroleerd laten afbranden.

21

Uiteraard aan de lans - Luc de pompier

IMG_5925

IMG_5915

Volgend jaar vertrek ik terug met de Fireobservers naar de states. Deze keer gaat het naar Colorado Springs van 31 mei tot 15 juni. Dus terug iets om naar uit te kijken.

Daarbij is ook een nieuwe blog in het leven geroepen waar de deelnemende leden worden voorgesteld en uiteraard de reis natuurlijk.

http://csfd2010.skynetblogs.be

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Sinterklaasfeest in de brandweerkazerne

Bij de aankomst van Sinterklaas, kon natuurlijk het feest beginnen...

08

09

10

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Zwarte piet

Ook de zwarte pieten waren van de partij.

02

06

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Het paard van Sinterklaas

01

Gisteren was het de beurt aan de kinderen van de brandweer Nieuwpoort om Sinterklaas te vieren.

04

Die kwam te paard naar de kazerne en werd vriendelijk onthaalt.

05

07

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

29-11-09

Wateroverlast te Stavele

Brandweer Veurne in actie te Stavele.

06

Te Stavele moesten masaal zandzakjes worden aangebracht voor de woningen die dreigden onder te lopen.

08

Tevens moesten af en toe wat mensen worden getransporteerd door de boot van de brandweer Veurne.

07

Stavele onder water.

Foto inzending José Tyteca

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Wateroverlast in de Westhoek

Nog eventjes een bijdrage van Mike Gaytant uit Veurne over de wateroverlast in de Westhoek.

Meerdere foto's zijn terug te vinden op de site

http://gallery.vergapor.be/thumbnails.php?album=28

normal_mini-041

normal_mini-007

normal_mini-024

normal_mini-023

normal_mini-015

normal_mini-070

normal_mini-073

normal_mini-105

normal_mini-155

normal_mini-157

 

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Artistiek

Dit is een fotooke wat artistiek veranderd...de ene gaan het graag zien, anderen dan wel niet , maar daar gaat het eigenlijk niet over...

Wie zou daar eigenlijk artistiek aan het blussen zijn...

01

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Westhoek onder water

"De Westhoek onder water".

Een foto inzending van Philip Sansen brandweer Diksmuide.

De ijzer ter hoogte van de knokkebrug

sized_IMAG0002

sized_IMAG0003

sized_IMAG0008

sized_IMAG0011

sized_IMAG0013

 

Vandaag werd ook de brandweerdienst van Middelkerke opgeroepen voor een appartementsbrand op de Koning Ridderdijk te Westende-bad.

Het voltallig korps was er aanwezig en twee ambulances van de brandweerdienst Nieuwpoort voor het overbrengen van twee lichtgekwetsten naar het ziekenhuis van Oostende.

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Noodpompen te Nieuwpoort

De noodpompen te Nieuwpoort die werden geplaatst in 2007 aan het sluizencomplex bewijzen hun dienst, althans voor een gedeelte van De Kreek van Nieuwendamme en het Nieuw bedelf, dus de regio Middelkerke en Koekelare.

Voor het achterland van de IJzer is dat een paar andere mouwen, daar is de waterloop buiten zijn oever getreden.

05

Na de hevige regenval van de laatste weken zijn de vier pompen actief in werking.

02

Ze zorgen voor de ontwatering van zo'n 12.000 hectare aan het kanaal van De Kreek van Nieuwendamme en het Nieuw bedelf.

03

Daarmee kan dus ook het overtollige water worden weggepomp bij hoogwater.

04

Informatie over deze werking kunt ge vinden in de volgende folder:

http://www.wenz.be/downloads/folder_noodpompen_Nieuwpoort...


Noodpompen moeten wateroverlast vermijden

Uit "Het Laatste Nieuws"


11-12-2007

 

1,25 miljoen euro om overstromingen in Westhoek te voorkomenNet tijdens een felle regenvlaag zette Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur Hilde Crevits de noodpompen aan het sluizencomplex De Ganzenpoot in Nieuwpoort in werking. De pompen moeten het piekpeil in het Nieuw Bedelf en de Kreek van Nieuwedamme, twee waterlopen, doen zakken en zo overstromingen voorkomen in de regio van Middelkerke en Koekelare en daarmee samenhangend de Westhoek. De kostprijs bedraagt 660.000 euro. Minister Crevits trekt daarnaast 1,25 miljoen euro uit om overstromingen in de Westhoek te helpen voorkomen. Zo zullen de sluizen in Boezinge aangepast worden.


«De beveiliging tegen overstromingen in het hinterland van de kust wordt in belangrijke mate bepaald door het tijdig kunnen lozen in zee. Het Nieuw Bedelf en de Kreek van Nieuwendamme zijn twee waterlopen die via het Ganzenpootcomplex in verbinding staan met de achterhaven van Nieuwpoort. De beide waterlopen staan in voor de waterafvloeiing van een groot gebied. Het afwateringsgebied van het Nieuw Bedelf omvat 4.620 hectare tussen kanaal Plassendale-Nieuwpoort en de kust. Het afwateringsgebied van de Kreek van Nieuwendamme is 7.850 hectare groot en beslaat het gebied Vladslo-Ambacht en een deel van de Groote West Polder», zegt Eric Van den Eede, algemeen directeur Waterwegen en Zeekanaal.


pompstation

Overtollig water uit beide waterlopen lozen kon maximum 3 uur per dag omdat het waterpeil in deze waterlopen lager is dan het gemiddelde zeepeil. In bepaalde gevallen, zoals bij sterke zeewind, kon er zelfs niet worden geloosd. De nieuwe noodpompen moeten dit verhelpen.

«Voor beide waterlopen is er nu een pompstation dat een kubieke meter water per seconde wegpompt. Beide stations hebben ook een noodpomp, waardoor twee kubieke meter water per seconde weg kan», legt Van den Eede uit. «Ik ben ervan overtuigd dat deze noodpompen in belangrijke mate zullen bijdragen tot een beter waterpeilbeheer in deze regio.»


sluizen aangepast

Minister Crevits kondigde gisteren nog meer maatregelen aan: «Naar aanleiding van de overstromingen in de omgeving van Poperinge is er voor volgend jaar een extra budget van 1,25 miljoen euro voorzien. Daarmee zullen de sluizen in Boezinge aangepast worden en worden stuwconstructies gebouwd bij de twee sluizen op het kanaal Ieper-IJzer. Hierdoor moet het water snel en gecontroleerd afgevoerd worden. Er zijn ook baggerwerken voorzien op de IJzer en op het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke komen ook twee noodpompen in Veurne om het water dat uit Frankrijk komt de baas te kunnen.»

Paul Bruneel en Gudrun Steen

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Wateroverlast in de Westhoek

De aanhoudende regen zorgt voor wateroverlast in de Westhoek.

Wateroverlast in de Westhoek

In de Westhoek hebben ze te kampen met wateroverlast. Door de aanhoudende regen is het waterpijl van de IJzer fel gestegen en de rivier is buiten haar oevers getreden.

Vooral Stavele overvindt veel last. Het water is binnengedrongen in enkele huizen.

De brandweer heeft de kritieke punten bevoorraad met zandzakjes. Zo willen ze erger voorkomen.

zandzakjes


Westhoek getroffen door wateroverlast, tiental gezinnen vast in woning

In de Westhoek heeft de aanhoudende regen voor wateroverlast gezorgd. In Alveringem trad de IJzer buiten haar oevers. Enkele weilanden kwamen daardoor blank te staan.

beek

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Verkeersongeval te Adinkerke

038

Gisteren zijn de hulpdiensten van  De Panne en Veurne moeten uitrukken voor een verkeersongeval op de N39 Veurnekeiweg te Adinkerke. Een voertuig raakte van de baan en is terecht gekomen in een lager gelegen gracht.

035

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Tussen 2 feesten loop - Knokke-Heist

Gekregen via de brandweercollega's van Knokke-Heist, misschien een idee om wat kilootjes af te lopen tussen de twee feesten in....

voor meer info

www.tussen2feestenloop.be.

 

Affiche tss 2 feesten 2009

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

28-11-09

Promowagen AA drink in de gracht te Oostkamp

Afbeelding 1269

Oostkamp

Promowagen belandt in de gracht

Afbeelding 1261

Op de E40 in Oostkamp richting kust is een jonge bestuurster gisteren omstreeks 11.30 uur met haar promowagen van AA Drink uit de bocht gevlogen. Vermoedelijk verloor de vrouw de controle over haar stuur door het gladde wegdek op de afrit naar Brugge. De wagen begon te tollen en kwam enkele meters lager in de gracht terecht. De lading frisdrank lag over de benedenberm verspreid. De jonge bestuurster kon zelf nog uit het wrak stappen en hield lichte verwondingen aan het ongeval over. Ze werd voor verzorging naar het AZ Sint-Jansziekenhuis in Brugge overgebracht. De wagen moest worden getakeld en de flesjes frisdrank werden opgeruimd. (MKG)

Afbeelding 1264

Afbeelding 1278

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Varkenspest

Dat is eigenlijk ook een goeie....Lachen

Een oproep voor de meetploeg van de brandweerdienst...

Info voor meetploeg: gasalarm

media_xl_2790704

Winderig varken laat brandweer uitrukken voor gasalarm.....

brandweer ru(i)kt uit

De plannen voor een belasting op 'winden latende' koeien vanwege de vermeende CO2-uitstoot zijn misschien toch niet zo belachelijk als ze op het eerste gezicht lijken.

Een winderig varken heeft in Australië 15 brandweerlieden laten opdraven. Een landbouwer had de brandweer gealarmeerd omdat hij wegens de stank een lek in de gasleiding vermoedde. "Het werd al snel duidelijk wat er aan de hand was", zei brandweerman Peter Harkins in een radio-interview.
 
De 120 kilogram zware zeug werd door de boerenfamilie uit Axedop op slechts een twintigtal meter van huis gehouden. "Ik heb geen weet van wat dat varken gegeten heeft, maar we hebben het duidelijk gehoord", zei de brandweerman.
 
Voor de landbouwer was de hele affaire hoogst onaangenaam. Hij heeft zich herhaaldelijk verontschuldigd. "Het duurde een tijdje vooraleer we terug onszelf waren en we met hem konden praten", zei Harkins. "Maar we hebben het zeer professioneel aangepakt. Maar eens terug in de brandweerkazerne, hebben we heel wat afgelachen." (afp/adv)


   

  Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

  De brandweer kampt met problemen

  Het is al een tijd geweten dat de brandweer met problemen kampt. De bal wordt van hier naar daar geschopt maar er gebeurd echter niks. Nu de federale overheid het laat afweten zitten we in de slop. De hervormingen waar alles is mee begonnen zit vast  en nu?

  Ook bij mijn vriend Carl in Lennik is het niet veel beter....Daar trekt de kommandant aan de alarmbel en komt er mee naar buiten.

  Het verder relaas kunt ge lezen op

  http://charlie-farstripes-blog.skynetblogs.be

  26-11-2009

  Hulpverlening komt in het gedrang

  Gemeente is te arm om brandweerkorps effectief te houden

  De Lennikse brandweer beschikt over te weinig brandweerlui om de hulpverlening doeltreffend te organiseren. Een deel van het wagenpark is hopeloos verouderd en de kazerne is tijdens verschillende inspecties afgekeurd. Meerdere interventies verliepen door de beperkte middelen al mank. Brandweercommandant Koen Roesems probeerde de gemeenteraad warm te maken voor de problemen van zijn korps, maar Lennik heeft geen geld om deze op te lossen. 

  Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

  Stephan Vanfleteren

  Voor wie  aan fotografie doet moet eigenlijk de tentoonstelling gaan bezoeken van Stephan Vanfleteren met PORTRET 1989-2009.

  Alles in zwart-wit.

  DSC_4130ss_jpg_250

  Een must voor iedere fotograaf (hobby of beroeps), dit in het wintercircus te Gent tot 03/12

  3893477999_e91635971c

  3894268572_ae9a4f0686

  Hier een voorbeeld: Roland, Belgisch best gekend bluesmuzikant.

  roland-sv

  Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

  27-11-09

  Uit de regio

  Wat nieuws uit de regio. Koksijde

  Uit de Krant van West-Vlaanderen

  op auto653

  Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

  Regen

  De laatste tijd zijn we niet gespaard gebleven van druppels uit de lucht, met alle gevolgen dat nu ook de beken en waterlopen beginnen te zwellen.

  Bij een nadeel heb je ook een voordeel, dat de waterschaarste van deze zomer wordt opgelost en de kikkerpoelen terug hun normaal peil zullen hebben bereikt.

  Hier de "Piete" aan de schorre en slikke.

  01

  Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

  Crisis

  De crisis slaat in alle hevigheid toe.

  Je moet maar de krant openslaan....32.000 ontslagen dit jaar, 54.000 werklozen erbij in 2010. Gisteren sneuvelden er op één dag 1.000 jobs.

  Waar gaan we naartoe?

   

  Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

  Scania

  De brandweer (scaniavoertuigen) vroeger en nu.

  Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

  26-11-09

  Magerius autopomp

  Onlangs kon je een oude foto zien op mijn blog van de Magerius autopomp, wel in Maaseik hebben ze er nog eentje lopen.

  Een oldtimer voor opendeur, manifestaties en hier op de viering van 200 jaar brandweer Gent.

  Bedankt Lars Nieskens uit Maaseik.

  magirus

  Maaseik.

  De magerius autopomp is geleverd in december 1958. Het was het eerste brandweervoertuig dat in eigen beheer door de stad Maaseik gekocht is. Men kon kiezen tussen een ford Bigjob met voorbouw pomp of Magirus.Er werd de keuze gemaakt voor een degelijk voertuig met 4x4, de ombouw is gedaan bij de firma Landuyt te Brugge. Men heeft dit voertuig in dienst gehad tot 1992 hierna is het altijd in het korps gebleven als oldtimer. Het wordt nu vaak gebruikt voor naar opendeurdagen van andere korpsen te gaan. Er zijn waarschijnlijk maar 8 voertuigen van dit type gebouwd en na veel zoekwerk zou de Magirus van Maaseik de enigste overgebleven zijn. Zelfs ons buurkorps Bree had dezelde als ons maar is ook naar het oud ijzer gegaan.

  m

  mm

  Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

  emailverkeer

  Het zal vrijdag rustig zijn in het emailverkeer....

  op auto652

  Misschien terug naar de rooksignialen van de indianen

  300px-Ognisko_ubt_0126

  De rook wordt gemaakt door een vuur te bedekken met een deken, en die vervolgens snel te verwijderen, zodat er met tussenpozen een korte of lange rookpluim kan ontsnappen. Door nat gras te gebruiken wordt veel rook geproduceerd. Ook door te zwaaien met rokende takken kan een rooksignaal worden gemaakt. Met voldoende oefening kan men de omvang, de vorm en tijdsinterval tussen de rookpluimen onder controle krijgen. Zo kunnen spiralen, losse puffen, of parallelle lijnen gemaakt worden.

  rook

  Bij de Apache-indianen betekende een enkele rookpuf dat er een vreemde in aantocht was. Als er veel snel achter elkaar komende rookpuffen werden getoond, betekende dat dat er veel gewapende personen in aantocht waren.

  Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

  Thanksgiving Day

  Voor wie een beetje de Amerikaanse geschiedenis kent is het vandaag Thanksgiving day.

  Thanksgiving Day is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada. In de Verenigde Staten wordt deze dag gevierd op de donderdag in de derde volle week van november.

  Thanksgiving wordt gevierd met de hele familie en men legt grote afstanden af om bij elkaar te kunnen zijn. Omdat het in de VS op een donderdag valt is het meestal zo dat werknemers ook vrijdags vrij krijgen, waardoor er een familiereünie van vier dagen wordt gevierd.

  Het eten speelt een grote rol: het is traditie om op Thanksgiving Day kalkoen te eten en er wordt dan ook aan deze dag gerefereerd als Turkey Day (Kalkoendag).

  De Amerikaanse traditie associeert de feestdag met een feest dat door de Pilgrim Fathers zou zijn gevierd in 1621 toen zij in Plymouth in Massachusetts een nederzetting hadden gesticht (zie Plymouth Colony).

  Veel van de verhalen omtrent de Amerikaanse Thanksgiving zijn mythes die zijn ontstaan aan het eind van de 19de en begin van de 20ste eeuw in een poging een algemene nationale identiteit te scheppen in de naweeën van de Amerikaanse Burgeroorlog en in de smeltkroes van nieuwe immigranten.


  thanksgiving


  Schilderij van Jean Louis Gerome Ferris over het eerste Thanksgiving feest in 1621.

  Feest maar niet voor iedereen....

  Vooral de oorspronkelijke bevolking, de verschillende Indianenstammen, ziet deze feestdag tegenwoordig niet als een dag waarop men dankbaar moet zijn, maar beschouwt het als het begin van een tragisch proces waardoor zij hun land kwijtraakten, en hun populatie werd gedecimeerd. Ieder jaar op Thanksgiving Day komen Wampanoags en andere indianen samen in Plymouth voor het herdenken van hun "nationale rouwdag".

  Tepees

  Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

  Strand

  Soms kan men dromen van prachtige wit goudgele stranden...

  Doch hier en daar op Sal is dit niet zo...

  Het strand bij het dorp Palmera ...een groot contrast

  IMG_5588

  Het strand voor de dorpelingen aan de shell terminal

  IMG_5584

  Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

  25-11-09

  golven

  Tijdens onze laatste dagen van het verblijf op Sal, kregen we te maken met grote golven.

  130

  133

  Goed voor golfsurfers natuurlijk

  135

  134

  Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

  Voorpost Reningelst

  Dat is nogal een Jeep de (JEP 3) van de brandweer Poperinge, voorpost Reningelst.

  Bedankt Jimtje voor de inzending.

  2009_11_brandweer_004

  2009_11_brandweer_003

  Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

  Kaapverdische eilanden

  Kaapverdische eilanden in greep van Dengue-uitbraak

  De Kaapverdische eilanden gaan momenteel gebukt onder een grote Dengue uitbraak.
  De Denguemug heeft tot nu toe al meer dan 10.000 mensen besmet en is het dodental al opgelopen naar 8 personen.

  De denquemug is drager van het knokkelkoortsvirus. Ongeveer drie dagen na een prik van de geïnfecteerde mug treden de infectieverschijnselen pas op bij de mens. Dit gaat gepaard met zeer hoge koorts, hevige hoofdpijn en misselijkheid. Vooral de hoge koorts kan dodelijk zijn voor de zwakkere onder de bevolking, zoals jongeren, ouderen en zieken. De ziekteverschijnselen houden in eerste instantie meer dan 1 week aan en kunnen d.m.v. een zogenaamde flashback meerdere malen terugkeren, gelukkig wel in mindere mate. Dengue, oftewel knokkelkoorts, heeft veel weg van op malaria. Een verschil hierin is dat de malariamug voornamelijk prikt gedurende de ochtend en avondval, de denguemug gedurende de dag.

  De minster president van Kaapverdië. Jose Maria Neves, valt ook onder de besmette personen. Gelukkig gaat het inmiddels beter met hem en heeft hij deze week zijn werkzaamheden weer voort kunnen zetten. Hij is overigens de eerste Minister President ooit die het virus tijdens zijn functieperiode heeft opgelopen.

  Momenteel is de denguemug alleen nog op de benedenwindse eilanden Santiago de Praia, Fogo en Brava gesignaleerd. Er is een grote vrees dat ook de andere eilanden getroffen worden door de mug. Dit kan een grote ramp zijn voor het toeristeneilanden Sal, Boa Vista en Sao Antao.

  Met alle macht probeert men de mug te bestrijden. Met desinfectiesprays in vliegtuigen tot grote schoonmaakacties op de eilanden. Via folders, posters en straatcampagnes probeert de regering de bevolking op te roepen om te strijd tegen de mug aan te gaan. In dorpshuizen en tijdens concerten wordt ook informatie verspreidt over hoe men de mug kan bestrijden. Voornamelijk door afval op te ruimen en zoveel mogelijk stilstaand water te beperken hoopt men de mug een halt toe te roepen.

  Nederland, die grote bevolkingsgroep Kaapverdianen kent met name in de regio Rotterdam, heeft desinfectiemiddelen gestuurd naar het getroffen gebied.

  Helaas bestaat er nog geen vaccin tegen de knokkelkoorts. Een afdoende vaccin wordt pas in 2012 verwacht.

  Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

  Eiland Sal

  Het gaat misschien niet al te goed op de Kaapverdische eilanden, maar hier toch nog enkele fotookes...

  Na het vissen de boot op het droge

  118

  en het transporteren van de vis...

  met de kruiwagen

  98

  op het hoofd

  97

  of in de laadbak....

  101

  100

  100

  Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |