30-06-09

Schotse hooglanders

Wie regelmatig de baan neemt tussen Oostduinkerke en Nieuwpoort heeft ze al zien grazen.

01

De schotse hooglanders, prachtige dieren die ook hier en daar in natuurgebieden worden ingezet om de begroeiing onder controle te houden.

05

02

De roodbruine Schotse Hooglander is kleiner dan de ons overbekende zwartbonte koe. De kleur varieert soms naar meer zwart of crèmekleurig ('toffee-kleur'). Enigszins gedrongen, korte poten en ruig behaard. De vacht bestaat uit twee lagen. In de zomer hebben ze alleen een niet zo dikke onderlaag. In de herfst groeit een dikkere laag aan voor de winter. De soort is bij uitstek geschikt voor het klimaat en de ruige omstandigheden in de West-Highlands: veel regen, sterke wind en weinig om te grazen. Daar worden ze ‘Highland Cow’ genoemd.

03

04

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

29-06-09

GPS

Ik verkoop mijn navigatiesysteem met alle beschikbare kaarten voor de gehele wereld !
Groot display (360° draaibaar)
Voor auto, boot of motorfiets mogelijk met universele bevestiging !
Full color !
Prijs : 75 euro (nog bespreekbaar voor vrienden)
Een foto van dit prachtexemplaar in bijlage .


!cid_184D8A006EE844199877AB91EB3B1789@foubke

Ik vraag het eerst aan jullie vooraleer ik deze advertentie op 2é hands zet !!!!!

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

27-06-09

Brand te OOstduinkerke

Dakbrand te Oostduinkerke....

01

Oostduinkerke

02

Appartement onbewoonbaar door achteloos weggesmeten sigaret


03

In dakappartement in de residentie boven het pizzarestaurant Basilico in de AlbertI-laan 96 in Oostduinkerke is gisterenmiddag omstreeks 14.15 uur brand uitgebroken.

04

 Een 14-tal personen moesten uit het gebouw worden ontzet. Niemand raakte gewond, maar het appartement waar de zoon van de eigenaar met enkele vrienden verbleef, is onbewoonbaar.

06

Oorzaak van de hevig brand was een sigaret die achteloos werd weggesmeten in een bloembak die er op het terras stond. De droge planten vatten vuur. Aangewakkerd door de felle wind sloegen de vlammen tegen het houten afdak dat met plastic planchetten was afgezet. Van dan af ging het snel. De vlammen maakten zich meester van het dak. De brandweer kon voorkomen dat het vuur verder uitbreiding nam, maar de schade aan het appartement is aanzienlijk.


09

 

Om 14.28 uur liep bij de brandweer de melding binnen dat er brand was uitgebroken in de Albert I-laan 96. Ambulanciers Edwig Dolfen en Robby Sparks waren als eerste ter plaatse. “Al van ver zagen we de dichte zwarte rook. Dat voorspelde niet veel goeds. We zijn onmiddellijk het appartementsgebouw binnengestormd. Gelukkig hing er nog geen rook in in de traphal en de gangen. Op elke verdieping hebben we op de deuren geklopt en geroepen dat iedereen het gebouw moest verlaten. In totaal werden een 14-tal personen geëvacueerd waaronder een koppel met een babytje”, doen ambulanciers Robby en Edwig hun verhaal.


05

 

Ook op de bovenste verdieping waar de brand was uitgebroken, was er volk aanwezig. Vier jonge gasten waaronder de zoon van de eigenaars van het appartement. Zij waren na de examens naar de zee gekomen om er het einde van de examens te vieren.


07

Volgens ze eerst verklaarden, stond die bloembak plots in brand. Hoe dat is kunnen gebeuren, wisten ze hoegenaamd niet. “Volgens de eerste vaststellingen houdt de politie het er evenwel op dat er een sigaret in het spel is”, verklaarde burgemeester Marc Vanden Bussche die zich ter plaatse van de situatie kwam vergewissen.

 08

“De brandweerkorpsen van Oostduinkerke en Koksijde hadden het vuur snel onder controle. Het appartement liep wel aanzienlijke schade op, maar het is schade die nog betrekkelijk snel zal kunnen herstelt worden. De overige appartement liepen op het eerste gezicht geen schade op”, weet de burgemeester.

Eerste vakantie met 8 weken oude baby is al direct spannend

ZELE

Stefaan Bontinck en zijn vrouw Katrien Van Eetvelde  ook in het appartementsgebouw. “We zijn hier voor een viertal dagen met onze Lena die pas 8 weken oud is. Het is onze eerste uitstap en die is al direct spannend. Tot de brandweer bij ons op de deur is komen kloppen, wisten we niet dat er iets aan de hand was. We hebben onmiddellijk Lena opgenomen en zijn van de tweede verdieping naar buiten gegaan. We zagen de mensen op straat allemaal naar ons gebouw kijken, maar pas toen we de dichte rookwolken zagen, wisten we wat er aan de hand was. Gepanikeerd hebben we zeker niet, maar we gaan toch eerst een terrasje doen kwestie van het gebeuren even door te spoelen”, lachen Stefaan en Katrien.

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer bevrijdt blote man uit droogkast

In Nieuw-Zeeland heeft een dronken man zich in nesten gewerkt. Zodanig, dat de brandweer er aan te pas kwam om hem te bevrijden uit... een droogkast.

brandweer-bevrijdt-blote-man-uit-droogkast_5_460x0

Dave Chapman was dronken toen hij naar een wassalon trok. Op zoek naar een onderbroek, keek hij in de droogkast. Hij zegt geen idee te hebben waarom hij er vervolgens inkroop.

Dat bleek hoe dan ook geen goed idee, want dronken Dave kwam klem te zitten. In paniek zorgde de man er vervolgens voor dat de droger, die op een andere droger stond, naar beneden viel.

Andermans kleren

Vrienden kwamen op Dave's geroep af en konden niet anders dan de hulpdiensten verwittigen. Het slachtoffer kon bevrijd worden en zegt zich te schamen. Anderzijds kan hij er achteraf wel om lachen; de kleren in de droger waren achteraf gezien niet eens de zijne.

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

26-06-09

Thor ijsstokjesboot

Voorlopig ligt de Thor nog in de haven van Oostende juist naast de Mercator. De bedoeling is dat ze met hun spullen tot in England geraken. Doch buiten de kapitein Robert Mc Donald en Stefan Denys zoeken ze eigenlijk nog wat waardige zeelui om de overtocht te maken.

06

Voor verdere info kunt ge terecht op het nummer 0498/84.93.89.

05

Wie weet zit er wel een zeeman onder de bloglezers.

08

Ik zou wel willen meegaan, maar de planning zit net niet goed. Ik hoop dat ze met hun 30.000 knuffel over het kanaal geraken en die te kunnen uitdelen aan de weeskinderen aldaar.

All the best my friends.

09

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Ijsstokjesboot Thor

Kan je voorstellen dat een vikingboot gemaakt is van  duizenden ijsstokjes.

01

02

04

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

THOR

Wie heeft er al gehoord van THOR....de viking of Thor de beroemde ijsstokjesboot van de Amerikaan Robert McDonald.

03

Stefan brandweerman uit De Panne helpt mee  om meer dan 30.000 knuffels en cadeautjes over te brengen naar England voor weeskinderen.

op auto559

Mijn salmonellabacterië ben ik reeds de baas, gelukkig want...ooit heeft iemand mij gezegd ...positief denken en je niet laten gaan.... dus met de fiets op de baan, om terug wat energie op te doen Nieuwpoort-Oostende naar den THOR....

07

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

4x4 terreinwagen

Zouden we dan toch nog aan een terreinwagen geraken....?

Maar waarom in Veurne plaatsen?

Het strand ligt toch langs de kust De Panne - Koksijde - Nieuwpoort!

op auto560

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Koolmeesjes

Ti's druk in de tuin, 5 jonge koolmeesjes dienen te worden gevoed....je veren zou voor minder glad en effen gaan liggen.

01 blog

meesje worm blog

 Een gedachte:

Als je de juiste toon vindt, is heel je leven muziek.

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

25-06-09

Militaire oefening

Af en toe is het een klein beetje oorlog hier bij ons, alé oefening natuurlijk aan het militair kwartier Lombardsijde.

01

Verleden week nam ik deze fotookes, onze militairen of kenners van vliegtuigen gaan al gauw weten welk type dit is.

02

03

Wat mij opviel, is die mooie beschildering van de indiaan achteraan zijn staart.

04

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

24-06-09

Woningbrand te Zevekote - Gistel

 

Zevekote

Woning brandt volledig uit

23.06.09 ZEVEKOTE BRAND 1

In de Pastoriestraat in Zevekote (Gistel) is dinsdagavond om iets voor 23 uur brand uitgebroken in de kleine arbeiderswoning op het nummer 4.

23.06.09 ZEVEKOTE BRAND 3

De woning die binnenin afgewerkt was met veel houten panelen brandde nagenoeg volledig uit. De bewoner de 29-jarige Thierry L. raakte bevangen door de rook en werd ter verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

23.06.09 ZEVEKOTE BRAND 4

23.06.09 ZEVEKOTE BRAND 5

De woning is onbewoonbaar. Burgemeester Bart Halewyck kwam zich ter plaatse van de toestand vergewissen. Er zal voor opvang van de man gezorgd worden.


23.06.09 ZEVEKOTE BRAND 7

“Het was even zoeken naar de woning in de wirwar van kleine straatjes achter de kerk. Op aanwijzen van de buurtbewoners hadden we de woning evenwel snel gevonden.

23.06.09 ZEVEKOTE BRAND 8

De vlammen sloegen al uit de woning. Naast het huis troffen we de bewoner aan. De man had nog zelf zijn huis kunnen verlaten. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De woning viel niet meer te redden. Wat het vuur veroorzaakte is nog niet geweten. (PJ)

23.06.09 ZEVEKOTE BRAND 10

23.06.09 ZEVEKOTE BRAND 12

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Salmonella

Wat de zaterdagavond de topavond moest worden zonder zorgen..."no worries", liep anders uit...

10

één of andere salmonella bacterie velde mij, hoge koorts en de rest volgde....Roepen

Gelukkig kon ik zondagmorgen redelijk vroeg vertrekken richting kust met verstand op nul en blik op oneindig om alles uit  te zieken.

De rest van de week rust te bed of in de zetel en hopen dat we dit zeker niet meer tegenkomen, want  t'is ver van gezellig.

De laatste foto op het treffen, daaraan kon je ook al zien dat er iets scheelde....een bekertje gevuld met "plat water"...

Kort nadien was het prijs....

07

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Paardekar

Wie van al dat motorgeronk even af wou, kon plaats nemen op de Paardetram.

08

Even een ritje naar de stad, wat inkopen, een  aperitief en terug via kleine paden naar de campsite.

09

In de avond werd dan ook nog eens de vuren aangestoken om het gezellig warm te houden.

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

23-06-09

Mooi

Mooi...

op auto557

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

De Laermolen

Op het programma van dit Harley weekend, verschillende bands, een ride out in de streek, een toerke met de paardekar naar de stad, wat silly games en onze cultuur een beetje bijschaven.

Zoals bijvoorbeeld de Laermolen van Hoogstraten. Bekijk  tevens de website van deze molen...

http://www.laermolen.be

f2216

04

03

02

05

06

 

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer Hawaii blust brand in eigen kazerne

Brandweer Hawaii blust brand in eigen kazerne

HONOLULU - Brandweermannen op Hawaii hebben aan den lijve ondervonden hoe makkelijk een brand kan uitbreken. Toen het team moest uitrukken, vergaten ze het eten van het vuur te halen.

Na het afhandelen van het auto-ongeluk, moesten de spuitgasten dus hun eigen kazerne blussen.

De commandant van de brandweer heeft zijn mannen maandag schriftelijk gewaarschuwd voortaan voorzichtiger te zijn tijdens het koken, meldden Amerikaanse media. Door het vuur brandde de keuken uit. Volgens de commandant is de schade ongeveer 25.000 dollar (ruim 18.000 euro).

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Fire Technics

Fire Technics verhuist naar Oostende

Het brandweerwagenbedrijf Fire Technics in Bredene verhuist dit najaar naar Oostende. De huidige vestiging is te klein geworden en daarom worden nieuwe loodsen gebouwd. Die kosten 3,5 miljoen euro.

 Fire Technics verkoopt vooral brandweerwagens aan de West-Vlaamse   brandweerkorpsen, maar wil zich nu ook op de Noord-Franse markt toeleggen.   
                                       
Er werken 29 mensen in het bedrijf. De uitbreiding zal voor enkele extra arbeidsplaatsen zorgen. 

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Zomerrally in Hoogstraten

Tijdens het voorbije weekend ben ik eens gaan toeren in en rond Hoogstraten. Daar was er een Harley Davidson treffen ingericht door de Nederlandse Club van Breda.

Een tof en gezellig feest.

01

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Oude koeien uit de gracht halen

Vrijdag deed zich alweer een opmerkelijke interventie bij de brandweer van De Panne

Het week- end was nog maar pas begonnen, of onze brandweerdienst kon al de baan op voor een toch wel niet alledaagse interventie.

Langs de Veurnekeiweg te Adinkerke waren 5 dorstige koeien in de gracht gesukkeld en ze konden er onmogelijk op eigen kracht terug uitraken.

Wie anders dan de brandweer belt men op voor dergelijke, op het eerste zicht onoverkomelijke, problemen.

Gezien brandweer Veurne al enige expertise heeft met het redden van dieren en zij oorspronkelijk werden opgeroepen voor deze interventie was een samenwerking tussen de korpsen van Veurne en De Panne de best mogelijke optie.

 Lt Philippe Delacauw van brw De Panne.

normal-img-2037

normal-img-2039

normal-img-2070

normal-img-2077

normal-img-2090

normal-img-2114


Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

22-06-09

Het houden van reptielen

De laatste tijd is er nogal wat te doen in Nieuwpoort over ontsnapte slangen . Bijna  alle kranten hadden het erover.

Daarom ook dit postje over het wel of niet houden van slangen, zonder daarover mijn mening te uiten en het neutraal te behandelen.

Op het houden van slangen zijn verscheidene wetten van toepassing, die verschillen van land tot land. Het is dus best vooraleer je slangen gaat houden even info te gaan nemen.

Men gaat bv een auto gaan kopen, daar gaat de  autoverdeler niet vragen of je al een rijbewijs hebt....dat is dan ook het geval bij handelaars in exotische dieren die wel af en toe nalaten  om je wegwijs te maken , in wat mag ik houden, wat niet en hoe moet ik mij nu in regel gaan stellen met de overheid.

Eigenlijk is er niets mis met het houden van slangen of andere reptielen, amfibieën of insecten maar uiteraard heeft iedereen daar een mening over.

Eerst en vooral zou er toezicht moeten zijn over het welzijn van die dieren, hebben ze een goed onderkomen, ruim genoeg, een goede verzorging, eten op tijd, etc.

Hier in België is het houden van reptielen vastgelegd in VLAREM, een milieuvergunning.

bijvoorbeeld Klasse 3 gaat van 1 niet giftige slang tot 30 niet giftige slangen dat je mag houden, mits de meldingsplicht.

Vanaf meer dan 30 niet giftige slangen komt ge al in categorie Klasse 2

Je moet dus een formulier gaan invullen met alle gegevens van uw slangen en dit moet je overmaken aan je gemeentebestuur.

Klasse 2 gaat dan al over meer dan 30 niet gifslangen of vanaf 1 gifslang, krokodiel of dier waarvan geweten is dat ze giftig of agressief zijn , bv schorpioenen, ratelslangen, etc.

Daar is dan ook zeker een Klasse 2 vergunning van Vlarem voor nodig.

Klasse 1 vergunning gaat dan meer gericht naar dierentuinen en safariparken.

Zo deze info wilde ik nog eens kwijt naar aanleiding van onze slangen te Nieuwpoort.

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Kasteel in West-Vlaanderen

Een kasteel in West-Vlaanderen...waar?

kasteel

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Pad

Even voorstellen...onze "huis"pad die al vele jaren deel uit maakt van onze bescheiden vijver.

Ik had haar gevraagd eventjes te willen poseren, zonder de belofte van een kus te geven, want je weet maar nooit, dat ook daaruit een prinses zou verschijnen....Schamen

01 pad blog

De gewone pad (Bufo bufo) is een kikker uit de familie padden (Bufonidae). De pad heeft van alle amfibieën in Europa het grootste verspreidingsgebied en is naast de bruine kikker en de boomkikker een van de bekendste soorten kikvorsachtigen van Europa.

pad

En eigenlijk als ik over die kus begon.....

Dan ging ze onmiddellijk al redelijk te keer onze trouwe "huis"pad.Lachen

test

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

21-06-09

Speelslang is plots echt serpent

Speelslang is plots echt serpent

NBN_A21slang02_MM

NIEUWPOORT - De slangenhysterie in Nieuwpoort houdt aan. Een vrouw werd gisteren thuis aangevallen door een korenslang.

De Gasstraat in Nieuwpoort is nog lang niet van haar slangenprobleem af. Sinds er enkele weken geleden enkele Amerikaanse korenslangen uit een terrarium ontsnapten, dook er gisteren opnieuw een agressief exemplaar op. Dit keer in de woning van Kathy Bourgeois.

'Ik ben er nog altijd niet goed van,' zucht de 32-jarige moeder van twee zoontjes, Damon (6) en Arno (10). 'Toen ik Damon kwam halen om hem in bad te stoppen, was hij in de berging aan het spelen met - geloof het of niet - een nepslang. Een kwartiertje later wou ik in diezelfde berging de was in de machine doen toen ik plotseling op de grond iets wits zag uithalen naar mijn voet. Ik schrok me een ongeluk, want het bleek een echte slang, en nog niet zo'n kleintje ook: zeker 40 centimeter lang en op zijn minst een duim dik.'

'Dat beest probeerde me te bijten en ik zette het op een lopen. De kinderen kropen in paniek op tafel. Ik ben dan maar meteen naar de brandweerkazerne hier recht tegenover gerend en de brandweermannen kwamen het serpent vangen.'

'Ik ben er trouwens nog altijd niet gerust op, want onze kat gedroeg zich al twee dagen heel vreemd en dat is er niet op verbeterd, integendeel. Wie weet zit hier nog zo'n reptiel', zegt Kathy.

De brandweer kon eerder al twee exemplaren strikken. Als de rekening klopt, zou er volgens de eigenaar nog één exemplaar zoek zijn, maar daar twijfelen sommigen in de straat aan. 'Het gerucht doet de ronde dat hij er wel een stuk of tien had', luidt het.

(vln)

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Terug een korensla ng gevangen

Donderdagavond hebben we onze derde korenslang gevangen, hier een artikel uit Het Nieuwsblad

Dat beest probeerde me zelfs te bijten'
Ontsnapte slangen blijven Nieuwpoortse stadswijk in hun greep houden


B1_GM52BJ47A_1+slangetje

NIEUWPOORT - Amper een kwartier nadat haar zesjarige zoontje Damon er nog met nepexemplaar had gespeeld, werd Kathleen Bourgeois in de berging van haar woning aangevallen door de zoveelste ontsnapte korenslang.

De inwoners van de Gasstraat in Nieuwpoort zijn er echt niet meer gerust in. Enkele weken geleden ontsnapten daar uit een terrarium een resem Amerikaanse korenslangen en die blijven nu met de regelmaat van een klok opduiken, de één al wat agressiever dan de andere. Dat mocht ook Kathleen Bourgeois donderdagavond tot haar ontsteltenis ondervinden.

'Ik ben er nog altijd niet goed van', zucht de 32-jarige moeder van twee zoontjes, Damon (6) en Arno (10). 'Damon was in de berging aan het spelen met - geloof het of niet - een nepslang toen ik hem kwam halen voor zijn bad. Een kwartiertje later wou ik in diezelfde berging de was in de machine laten draaien toen ik plotseling op de grond iets wits zag uithalen naar mijn voet. Ik schrok me een ongeluk, want het bleek een echte slang zijn, en nog niet zo'n kleintje ook: zeker veertig centimeter lang en op zijn minst een duim dik.'

'Dat beest probeerde me te bijten en ik zette het op een lopen. Ook de kinderen panikeerden en kropen op tafel, want wie verwacht in godsnaam nu zoiets? Hoewel, de kat gedroeg zich al enkele dagen zeer onrustig, keek voortdurend rond en was constant aan het zoeken en snuffelen. Ze moet dus iets gemerkt hebben. Wie weet hoelang dat reptiel al in ons huis zat?', vertelt een ontdane Kathleen.

Samen met haar man Geert Coopman woont Kathleen recht tegenover de brandweerkazerne waar ze hulp ging zoeken. Adjudant Luc David begint langzaam een deskundige te worden in het vangen van de slangen.

'Kathleen kwam hier binnenlopen en ik ben onmiddellijk met haar meegegaan om het beest te pakken. Daar gaan we weer dacht ik. Ik zag in de berging ook de speelgoedslang liggen en gooide daar voor de grap eerst een doek over. Daarna heb ik de echte bij de lurven gevat. Een agressief ding, ik denk een albino was, want ze was inderdaad wit met rode ogen. En blijkbaar hongerig op de koop toe, want het beet achteraf nog in mijn vinger ook, het kreng', getuigt de brandweerman.

Als de rekening klopt, zou er volgens de eigenaar nog één exemplaar zoek zijn, maar daar twijfelen sommigen in de straat aan.

'Het gerucht doet de ronde dat hij er wel een stuk of tien had', luidt het bij zenuwachtige bewoners. Kathleen Bourgeois is er in elk geval nog lang niet gerust in. 'Absoluut niet. Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als Damon dat reptiel had opgemerkt toen hij in de berging aan het spelen was. Ik heb aan den lijve ondervonden dat die korenslangen niet zo rustig en ongevaarlijk zijn zoals sommigen durven te beweren. Wat mij bovendien ten zeerste verontrust, is dat de kat nog steeds overal rondsnuffelt en heel voorzichtig haar pootjes neerzet. De schrik zit er bij ons allemaal in dat we nog niet van het slangenprobleem verlost zijn. Het is trouwens een schande dat iemand zonder het te laten weten zoveel van die reptielen in huis heeft en er zo achteloos mee omgaat. Die mens heeft blijkbaar ook een kindje, hij zou beter moeten weten,' besluit Kathleen verontwaardigd.

 Dany Van Loo

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Reigersnest

In en rond het havengebied te Nieuwpoort kwam ik tot de volgende fotoreeks...."

04

opgelet alle fotookes genomen met de lens van grote afstand, dus zou ik zeggen laat de dieren en vogels met rust en sta op redelijk afstand met uw verrekijker of fototoestel zonder hen te storen."

05

Ik heb al verschillende reigernesten gezien in bomen, maar hier uitzonderlijk of niet, op een steiger...

03 BLOG

01 BLOG

02 BLOG

Hopelijk een mooi vervolg aan deze broedperiode.

Een gedachte:

Alle dingen zijn eerst moeilijk voordat ze gemakkelijk worden.

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

20-06-09

Blije Bloggers Bijeenkomst

Voor de Bloggers onder ons....

Wist je dat...

dyn007_original_406_406_pjpeg__f2e82b58f533638333c238b9d4064785

 • er nog heel veel volk bij kan
 • je nog kan inschrijven tot 1 juli (blijebloggers@gmail.com)
 • we er niks tegen hebben dat jullie zoveel mogelijk reclame maken op jullie eigen blog en/of bij je blogvrienden
 • deze bijeenkomst openstaat voor bloggers van eender welke provider
 • Domein Puyenbroeck een tof domein is waar heel wat te beleven valt
 • we de horecazaak "De vier seizoenen" als trefpunt hebben
 • een gedeelte van de zaak speciaal voor ons vanaf 11u een hele middag gereserveerd blijft
 • er een koud en warm buffet aanwezig is voor de mensen die graag iets willen eten tijdens de dag
 • er geen enkele verplichting is wat betreft eten, drank, tijdsbesteding,...
 • het grapje van de gele sokken bijna een eigen leven is gaan leiden en je ze écht niet aanhoeft ter herkenning
 • we je toch binnenlaten mocht je er aantrekken :-)
 • we voor iedereen een naamsticker voorzien zodat jij en je blog herkenbaar zijn bij de blogvrienden
 • de horecazaak ons verzekerd heeft dat er een internetverbinding aanwezig zal zijn voor de "die hard fans"

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

De steenuil op post

04 blog

Op één van mijn natuurwandelingen, de steenuil op post en alert...verdekt opgesteld kon ik toch deze foto maken, alhoewel ik denk....dat ik gezien was....Knipogen 

05 blog

Een gedachte:

Het is de kunst dezelfde weg te lopen
en toch telkens iets anders te zien.

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

19-06-09

motortreffen

Zo beste bloglezers, mijn dienst als brandbestrijder zit deze week op....

Tijd voor ontspanning en deze keer gaat het in de richting van een Harley treffentje...

Aan allen een prettig weekend en geniet met volle teugen

Tot on the road.....

samen met pensioen

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Batjesdag te Veurne op 20 juni

Batjesdag te Veurne op 20juni, waarom ik dit eigenlijk op mijn blog zet, wel omdat regelmatige bloglezers die een draaiorgel hebben daar ook staan....daarom Knipogen

20juni de 6de Internationaal draaiorgelfestival.

Dirk Senesael en Hilde Moortgat aan de orgel.

orgel

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer Houthulst

Twee brandweermannen uit Houthulst knutselen een pomp op aanhangwagen en dito slangen in elkaar.

Nico en Jorger in hun vrije uurtjes.

Proficiat gasten, daarmee  deze  ook op den blog van Luc de pompier.

P1010447

P1010448

P1010449

P1010452

 

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |