28-02-09

Het stoffelijk overschot van Jan Adams gevonden

Het stoffelijk overschot van Jan Adams gevonden in Brugse Vaart in Nieuwpoort

28.02.09 NWP BRUGSE VAART JAN ADAMS 02

NIEUWPOORT - In de Brugse Vaart in Nieuwpoort-Stad is zaterdagmiddag een lijk aangetroffen. Het parket van Veurne bevestigt dat het gaat om het stoffelijk overschot van de 25-jarige Jan Adams uit Kontich. Adams verdween in de nacht van 24 op 25 januari spoorloos tijdens de vrijgezellenfuif van zijn broer. Die werd zowat een kilometer verderop gehouden in een surfclub langs het Spaarbekken.

28.02.09 NWP BRUGSE VAART JAN ADAMS 13

Voorbijgangers zagen in de Brugse Vaart een lijk drijven en verwittigden de hulpdiensten. Duikers van de Nieuwpoortse brandweer haalden het stoffelijk overschot uit het water. 'Naar alle waarschijnlijkheid is het Jan Adams', bevestigt het parket van Veurne. 'Op het eerste gezicht zijn er geen tekenen van uiterlijk geweld. Er is een wetsdokter aangesteld die uitsluitsel zal moeten geven omtrent de doodsoorzaak', lichtte substituut Vandenbussche toe.

28.02.09 NWP BRUGSE VAART JAN ADAMS 19


Jan Adams verdween tijdens het vrijgezellenfeest van zijn broer dat plaats had in de Surfclub Koko Loco, op de oevers van het Spaarbekken in Nieuwpoort. De surfclub ligt op een kleine kilometer van de plaats waar het stoffelijk overschot werd aangetroffen.

Er was altijd gedacht dat Jan Adams in het Spaarbekken zelf was terechtgekomen. Dat hij in de Brugse Vaart werd aangetroffen, kan er op wijzen dat de man te voet op weg was naar de villa die de feestvierders samen hadden gehuurd in Nieuwpoort.

Alles wijst er volgens het parket op dat de man per ongeluk in het water is gesukkeld. Hij had nog zijn persoonlijke bezittingen zoals zijn portefeuille en gsm bij zich.

 jns (belga)

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Jan Adams

Het stoffelijk overschot van Jan Adams is terug gevonden.

Innige deelneming aan de familie, nu kan eindelijk afscheid worden genomen van Jan na een lange tijd van onzekerheid.

Nieuwpoort - Het parket van Veurne bevestigt bij monde van substituut Vandenbussche dat het stoffelijk overschot dat vanmiddag werd aangetroffen in de Brugse Vaart in Nieuwpoort wel degelijk dat van de vermiste Jan Adams uit Kontich is.

28.02.09 NWP BRUGSE VAART JAN ADAMS 20

Alles wijst er volgens het parket op dat de man accidenteel in het water is gesukkeld. Hij had nog zijn persoonlijke bezittingen zoals zijn portefeuille en gsm bij zich.

28.02.09 NWP BRUGSE VAART JAN ADAMS 22

De 25-jarige Jan Adams verdween in de nacht van 25 op 26 januari laatstleden tijdens het vrijgezellenfeest van zijn broer in Surfclub Koko Loco, op de oevers van het Spaarbekken in Nieuwpoort, op een kleine kilometer van de plaats waar het stoffelijk overschot vandaag werd aangetroffen. (BEL)

28.02.09 NWP BRUGSE VAART JAN ADAMS 23

http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/westvlaanderen/09...

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Vliegtuigcrash enorme test voor hulpdiensten

Vliegtuigcrash enorme test voor hulpdiensten

AMSTERDAM -  De vliegtuigcrash bij Schiphol is een zwaardere beproeving dan de veiligheidsregio Kennemerland had gehoopt ooit mee te maken. En dat terwijl de hulpdiensten in dat gebied nog maar sinds 1 januari 2008 volledig verantwoordelijk zijn voor de rampenbestrijding op de luchthaven.

Door die versnippering moest het wel fout gaan als er echt iets aan de hand was, concludeerde het kabinet. De oplossing: Schiphol moest helemaal onder Kennemerland komen te vallen. Bij ongevallen zouden politie, brandweer en ambulances uit dat gebied komen.

Zo geschiedde. De eerste signalen over de nieuwe organisatie waren positief. Terwijl eind 2006 bleek dat de regio zelfs een kleinschalige ramp niet aankon, ging het tijdens een rampenoefening in maart vorig jaar al stukken beter. Dat concludeerde de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid.

Verbeterpunten waren er wel: zo was de uitwisseling van informatie tussen de verschillende instanties nog niet goed genoeg. Of Kennemerland de zaken inmiddels helemaal op orde heeft, is nog onbekend. Dat blijkt de komende tijd, als duidelijk wordt hoe de hulpdiensten het woensdag hebben gedaan.

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Oldtimers in Thailand

Hier enkele oldtimers in thailand...

IMG_0591

IMG_0597

IMG_0596

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Verkeersongeval met geknelden

Deze morgen omstreeks 05.00u werden onze diensten opgeroepen voor een verkeersongeval met geknelden in de Canadalaan te Nieuwpoort.

De verwondingen van het slachtoffer vielen gelukkig nogal mee.

28.02.09 NWP VKO CANADALAAN 01

28.02.09 NWP VKO CANADALAAN 02

28.02.09 NWP VKO CANADALAAN 03

28.02.09 NWP VKO CANADALAAN 04

28.02.09 NWP VKO CANADALAAN 05

28.02.09 NWP VKO CANADALAAN 06

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer Thailand

Onlangs was een collega brandweerman en tevens bloglezer op bezoek naar Thailand, chonbury pattaya city.

Daar nam hij enkele toffe fotookes voor de blog waarvoor dank Andro.

IMG_0566

IMG_0564

IMG_0565

IMG_0568

IMG_0572

IMG_0579

IMG_0598

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

27-02-09

Opleiding Flash-over voor brandweer

Guido De Padt, minister van Binnenlandse Zaken, investeert in 2009 meer dan 900.000 euro in twee speciale opleidingen voor de brandweer. Het gaat om de opleidingen Vuur- en hittegewenning en Flash-over. Flash-over is een gevaarlijk fenomeen, waarbij een lokaal plots volledig in vuur komt te staan. Zonder een gedegen opleiding, brengt het levens in gevaar. In augustus vorig jaar heeft een flash-over nog geleid de dood van twee Brusselse brandweerlieden. De interventieteams worden steeds vaker geconfronteerd met het fenomeen, door de evolutie van de bouwmaterialen en een voortdurende optimalisering van isolatie.


1

Minister Guido De Padt: “Er staat geen prijs op het leven van een mens. En dus moet, voor de veiligheid van ons brandweerpersoneel, geïnvesteerd worden in kwaliteitsopleidingen die zo dicht mogelijk aanleunen bij de werkelijkheid”. Door de opleidingen moeten brandweerlieden in staat zijn snel de eerste tekenen van een flash-over te identificeren zodat ze op een passende manier kunnen handelen. De FOD Binnenlandse Zaken maakt sinds 2007 kredieten vrij voor de organisatie van de praktijkopleidingen. De gemeenten kunnen het personeel van hun brandweerdienst inschrijven voor deze opleidingen die georganiseerd worden in de provinciale opleidingscentra. Na het succes van de afgelopen twee jaren, heeft de Minister besloten deze opleidingen opnieuw aan te bieden in 2009.

De opleiding Vuur- en hittegewenning staat open voor 948 Nederlandstalige en 596 Franstalige brandweerlieden. Ze zal georganiseerd worden in de provinciale opleidingscentra van Antwerpen, Vlaams-Brabant, Brussel, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Henegouwen, Luik en Limburg. Deze opleiding leert de deelnemers de effecten van de warmte op het menselijk lichaam kennen, leert hen het temperatuurniveau van een omgeving te herkennen door de effecten op de meest voorkomende materialen te observeren en leert hen hoe te reageren in een noodsituatie tengevolge van een temperatuursstijging.


2

De opleiding Flash-over wordt aangeboden aan 1.032 Nederlandstalige en 542 Franstalige brandweerlieden. Ze zal georganiseerd worden in de provinciale opleidingscentra van Antwerpen, Vlaams-Brabant, Brussel, Oost-Vlaanderen, Henegouwen, Luik en Limburg. Deze opleiding is gewijd aan de kennismaking met het fenomeen flash-over en de nodige kennis om het te herkennen, om te voorkomen dat het zich voordoet en om zich te beschermen wanneer het niet meer vermeden kan worden. De FOD Binnenlandse Zaken - Algemene Directie van de Civiele Veiligheid neemt alle kosten van deze opleidingen op zich, uitgezonderd het loon en de verplaatsingskosten van de brandweerlieden die eraan deelnemen.

Guido Van Peeterssen.

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweerspelletje

Gezien dat we nog altijd in de krokusvakantie zitten, een spelletje voor de kinderen, alé de ouderen onder ons mogen daar ook aan meedoen zulle, probeer het maar eens, je gaat je misschien een echte brandweerman/vrouw voelen.

Klik op de tekening...en ga er maar voor

cartoon (7)

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Australiƫrs op de vlucht voor nieuwe hevige bosbranden

large_826006

Zuid-Australië bereidt zich voor op nieuwe grote bosbranden. Na een paar zachtere dagen zal de temperatuur in de streek morgen weer fel stijgen. In combinatie met harde wind en onweer zou de hel er een tweede keer in een maand tijd kunnen uitbreken. Scholen sluiten en inwoners staan klaar om te vluchten. In het begin van februari kostten bosbranden aan meer dan 200 mensen het leven.

39 graden
De staat Victoria wil een nieuw drama vermijden en heeft besloten bijna 200 scholen te sluiten. Ook meer dan honderd kinderdagverblijven moeten morgen dicht blijven. Weerdiensten verwachten opnieuw temperaturen die tot 39 graden kunnen stijgen. Bovendien is het in Victoria nog steeds kurkdroog waardoor bosbranden vrij spel krijgen. Enerzijds vecht de brandweer nog altijd tegen de branden die sinds begin februari woeden en anderzijds dreigen morgen nieuwe haarden te ontstaan.

Melbourne
Met een leger van 3.000 brandweermannen probeert Melbourne, de grootste stad van de staat, de bosbranden weg te houden. De branden bevinden zich akelig dicht bij de stad. De overheid roept mensen op om op tijd te beslissen of ze vluchten voor de branden of hun huis willen beschermen. "Wie lichamelijk of mentaal niet in staat is om het vuur te bestrijden, kan best zo snel mogelijk vertrekken", klinkt het in een mededeling. Als de vlammen zichtbaar zijn, is waarschijnlijk al te laat.

Brandweermannen zijn al weken in de weer tegen het vuur en dus slaat de vermoeidheid toe. Officieel werden al 210 doden geteld, maar dat aantal zal vrijwel zeker nog stijgen. De politie zei gisteren nog op zoek te zijn naar tientallen vermisten. (gb)

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

26-02-09

Straaljagers veroorzaken schade

Twee F-16's gingen tot ongenoegen van velen door de geluidmuur.

Hier en daar viel er wat schade.

Brugge

In het decoratiebedrijf Kwantum op het winkelcentrum B-Park aan de Blauwe Toren in Brugge is gisternammidag een lichtconstructie naar beneden gekomen nadat twee F-16’s  er door de geluidsmuur waren gevlogen. Er vielen geen gewonden. De winkel bleef de rest van de dag gesloten.

IMG_2010

 
De straaljagers veroorzaakten een enorme luchtverplaatsing, die gepaard ging met een hevige knal. De knal was tot ver buiten Brugge te horen. “We dachten eerst dat er iets op het dak gevallen was”, zegt Nathalie Van Belle van Kwantum. “De schade aan de winkel valt mee. De lichtconstructie, die een tweetal meter onder het plafond hangt, is achterin de winkel naar beneden gekomen. Op het moment van de knal was er niet veel volk in de winkel. Iedereen heeft rustig de winkel kunnen verlaten.” Kwantum bleef de rest van de dag gesloten. “De elektriciteitsdraden liggen op de grond”, zegt Van Belle. “We hebben de elektriciteit uitgeschakeld omdat er brandgevaar is. Een elektricien kom alles herstellen.” Ook in Bredene en Oostende kwamen enkele oproepen binnen van ongeruste mensen. De F16’s van defensie kwamen uit Florennes. “Met een burgervliegtuig, dat boven België vloog, was de communicatie weggevallen”, zegt Ingrid De Baeck. “Dat wordt altijd beschouwd als een mogelijke dreiging. Twee F16’s werden uitgestuurd om het vliegtuig te begeleiden. Boven de Noordzee werd de communicatie vlug hersteld. Een verkeerde frequentie lag aan de basis van het communicatieprobleem.” Defensie wijst erop dat de F16’s boven de 12 kilometer vlogen. Daar is het toegelaten om sneller te vliegen dan het geluid.(KLDZ)

IMG_2016

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

CRASH TE SCHIPHOL

phpUf7t9b_Brandweer_948111h

T'is raar, onlangs stond de brandweer van de luchthaven van schiphol nog in de spotlights op mijn blog, de week is nog niet om en dan gebeurd er dit....

Bij de crash van het toestel van Turkish Airlines in de buurt van Schiphol zijn 9 doden (3 bemanningsleden en 6 passagiers) en 80 gewonden gevallen. Zes gewonden verkeren nog in levensgevaar. Over de identiteit van de slachtoffers worden nog geen mededelingen gedaan. Vermoedelijk gebeurt dat pas morgen.

large_823801


Onderzoek

Turkish Airlines-vlucht 1951, een Boeing 737-800 met 127 passagiers en 7 bemanningsleden aan boord, was op weg van Istanboel naar Amsterdam toen het op enkele honderden meters van de landingsbaan neerstortte en in drie stukken brak. Over het aantal doden rees direct na de crash onduidelijkheid, omdat Turkish Airlines ten onrechte meldde dat iedereen de ramp had overleefd. Wat er precies gebeurd is, is nog altijd niet duidelijk. De zwarte dozen van het vliegtuig zijn gevonden en er is een onderzoek gestart. Een team heeft op de plek van het ongeluk enkele sporen veilig gesteld. Het onderzoeksteam vraagt getuigen zich te melden om een beter beeld te krijgen van wat er precies is gebeurd.

art_large_823834

Te laag
Een getuige zag vanuit zijn auto hoe het vliegtuig aan kwam vliegen richting landingsbaan. Volgens hem vloog het toestel echter veel te laag en probeerde het weer hoogte te maken om niet op de snelweg terecht te komen. "Maar het toestel had te weinig vaart, waarop het naar beneden plofte." De neus brak volgens de getuige direct af. De motoren braken af en schoten door, het volgende weiland in. Intussen gaan de geruchten de ronde dat het vliegtuig te weinig kerosine aan boord zou gehad hebben. Een andere mogelijke oorzaak die is genoemd is het uitvallen van beide motoren. Dat zou verklaren waarom het vliegtuig uit de lucht viel.

art_large_823827


Modderig weiland
Volgens een woordvoerder van de pilotenbond International Federation of Airline Pilots Association zijn er geen aanwijzingen dat het vliegtuig niet genoeg brandstof aan boord had. Het feit dat het in een modderig weiland terechtkwam, heeft volgens hem het aantal slachtoffers flink beperkt doordat de klap deels werd opgevangen en geen brand uitbrak nadat de brandstoftanks waren gescheurd. De piloot heeft volgens de onderzoekers geprobeerd zo lang mogelijk in de lucht te blijven, heeft uiteindelijk alle snelheid verloren en is letterlijk uit de lucht gevallen. Het toestel heeft ook geen lang spoor in het weiland getrokken.

art_large_823830


Mortuarium in luchthaven
De gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen in de buurt gebracht. Voor de nabestaanden is op de luchthaven een mortuarium ingericht. In het gewone mortuarium van de luchthaven is immers slechts plaats voor twee lichamen.

large_823643


Passagierslijst
De Turkse nieuwszenders CNN Türk en NTV hebben de passagierslijst van het gecrashte toestel op hun websites gepubliceerd. Op de lijst staan ook Nederlandse namen. Buitenlandse Zaken gaat nog na of er Belgische passagiers op het vliegtuig zaten. "We moeten nagaan of sommige passagiers geen dubbele nationaliteit hebben. De lijsten die gepubliceerd werden, zijn niet compleet. Dat maakt het zoekwerk moeilijker."

large_823804


Geen luchtverkeer
Op Schiphol was kort na de crash nog maar beperkt vliegverkeer mogelijk. Een achttal vliegtuigen werd omgeleid via Brussels Airport in Zaventem. Schiphol was niet lang dicht. Na een korte tussenstop vlogen de toestellen door naar Nederland. Slechts 18 vluchten moesten geannuleerd worden. Ongeveer 35 vluchten moesten uitwijken naar andere luchthavens. Hoeveel vluchten vertraging hebben opgelopen, kon een woordvoerster niet zeggen. Er is inmiddels weer voldoende capaciteit om alle vliegtuigen die moeten binnenkomen en vertrekken, te verwerken.

large_823821


Informatienummers
Voor mensen buiten Nederland die vragen hebben over de crash is een speciaal infonummer geopend: 0031/23/567 63 78. Voor Turks sprekende mensen: 0031/23/567 63 75. De Nederlandse ambassade in Turkije heeft intussen in nauwe samenwerking met de lokale autoriteiten een speciale visumregeling uitgewerkt, zodat familieleden van slachtoffers zo snel mogelijk kunnen afreizen naar Nederland.

Niet onbesproken
Turkish Airlines is geen onbesproken vliegtuigmaatschappij. Sinds 1973 verloor de maatschappij tien vliegtuigen bij ongelukken, waarbij in totaal 844 mensenlevens verloren gingen. De directeur van Turkish Airlines liet weten dat de piloot van het toestel, Hasan Tahsin, een voormalig piloot bij de luchtmacht was, en zeer ervaren. (belga/novum/mvl/ka/bf)

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

De velduil

Dat is nu niet het spreekwoord "ken een ul geschoten" in het vlaams dialect, maar wel " de uil in de vlucht".

Een foto van een velduil, jawel hier genomen "ergens" te Nieuwpoort.

002

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-09

Australische bosbranden zwaar voor brandweer

Australische bosbranden zwaar voor brandweer

2_1b2dcf9670b1a3ed31d4bde89a52f81a4dece389

Brandweermannen wachten op het vuur dat komen gaat bij een verdedigingslinie ten oosten van Melbourne, Australië op 23 februari 2009. |foto EPA/Joe Castro

CANBERRA - Al wekenlang vechten Australische brandweerlieden tegen verwoestende branden. Wat ze daarbij meemaken, betekent een zware psychische belasting.

Gelukkig loopt het bosbrandseizoen binnenkort af.

Peter Marshall, secretaris van de afdeling Victoria van de United Firefighters Union of Australia (UFU), is als meedwerker van de brandweervakbond zelf in de brandgebieden geweest en heeft veel contact met het blussersfront. ,,Onze brandweerlieden zijn dapper'', zegt hij. ,,Afgelopen nacht hebben ze nog een dichtbevolkt gebied beschermd dat werd bedreigd door het vuur. Een aantal van hen is gewond geraakt.''

Hoelang houden ze dit nog vol? Marshall maakt zich vooral zorgen over de psychische belasting, als gevolg van vier weken blussen. ,,Brandweerlieden komen verschrikkelijke dingen tegen. Ze kwamen bijvoorbeeld in een dorp dat helemaal verwoest was en waar lichamen lagen. Een van de lichamen was van een aanstaande moeder. Ze was zeven maanden zwanger. Dat is verschrikkelijk om te zien. Die beelden zullen brandweerlieden nog lang bijblijven.'' Om de brandweer te helpen, zorgt de UFU ervoor, dat er 24 uur per dag psychologische hulpverlening beschikbaar is.

Hoewel de brandweerlieden vermoeid zijn, gelooft Marshall niet dat er te weinig mankracht is. ,,We krijgen de verzekering dat mensen op tijd afgewisseld worden. Hoewel je natuurlijk niet altijd kunt stoppen met werken, als je middenin een brand zit.''

Er zijn momenteel circa zo'n 4500 brandbestrijders actief in Victoria. Zij komen niet alleen uit heel Australië, maar ook uit Nieuw-Zeeland. Daarnaast hebben de Verenigde Staten een team van zestig brandweerlieden en experts gestuurd.

Eén brandweerman is omgekomen tijdens zijn werk. David Balfour overleed toen tijdens het blussen een boom op hem viel. Gisteren waren er vierhonderd mensen op zijn begrafenis in Canberra. Marshall is bang dat er meer brandweerlieden zullen omkomen. ,,Naar verwachting laait het vuur vrijdag weer op. Bovendien zullen dit soort branden door de opwarming van de aarde in de toekomst veel vaker voorkomen. We moeten als land plannen maken om gebouwen te beschermen en de brandweerlieden beter te helpen.''

Website
Vanuit de rest van Australië en andere landen stromen inmiddels steunbetuigingen binnen voor de brandweerlieden. Ook is vorige week een fonds opgericht voor Balfours vrouw en hun drie kinderen. Inmiddels is er 40.000 dollar gedoneerd.

De United Firefighters Union heeft een website in het leven geroepen, waar mensen brandweerlieden bedankjes kunnen sturen. In twee weken tijd zijn op thankyoufiries.com al zeker tweeduizend reacties geplaatst. 'Mijn schoonzoon heeft de afgelopen twee weken onophoudelijk branden bestreden', schrijft Ingrid uit Mornington. 'Hij klaagt niet en heeft in zeven dagen meer dan 110 uur aan het vuurfront gewerkt. We zijn trots op hem en op alle andere brandweerlieden. Goed gedaan.'

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Redders aan zee

En zoals het zo een beetje past in onze "job" waren we met "vette dinsdag" ook weeral zo een beetje de "redder in nood". De badmeesters  van het zééétje, die veel vrouwelijk schoon die  bewuste avond hebben leren zwemmen....Knipogen van school tot rugslag....

01

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Kindercarnaval te Oostduinkerke

Ook aan de kinderen wordt gedacht tijdens carnaval te Oostduinkerke...

Kindercarnaval op woensdag.

038

039

040

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

24-02-09

Carnaval te Oostduinkerke

En zo hebben we hier en daar nog wat bekenden gezien tijdens de stoet te Oostduinkerke...

027

028

029

032

030

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Lente

Met dat mooi weertje hier aan de kust, hadden jullie ook geen lentekriebels....die twee Futen alvast wel....

02

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweerhervorming

Een studiebureel aanstellen om de brandweerhervorming in de Westhoek in goede banen te leiden....ja ...dat weten we nu ook weeral vanuit de "gazette".

op auto512

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Carnaval te Oostduinkerke 3

Hier nog wat toffe fotookes van  "mien paard gaat vreemd"

024

daarbij natuurlijke enkele bekenden

026

037

017

018

025

 

 

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

vette dinsdag

Vandaag is het "vette dinsdag" een hoogte punt bij sommige tijdens carnaval.

Maar hier alvast nog enkele toffe "kiekjes"

Den deze hier kan nie lachen met carnaval, ne doe het precies niet graag....Wenkbrouw ophalen

021

Zij geniet ervan met volle teugen....Lachen

019

en ...ja ...luc-de-pompier kreeg hier weeral de volle lading...Knipogen

020

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Carnaval te Oostduinkerk deel 2

031

Op hoge hakken....

016

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

23-02-09

rare toestanden

Rare toestanden

Zoon dreigt huis in brand te steken om verkoop te vermijden

Een 21-jarige man heeft gisteren zijn moeder en een vastgoedmakelaar met een mes bedreigd omdat de vrouw haar huis in Seraing wil verkopen. De jongeman zei dat het huis nooit verkocht zal worden, aangezien hij het eerst in brand zal steken. Hij is opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket van Luik.

De drugsverslaafde jongeman trok sinds kort opnieuw in bij zijn moeder. Zij startte al een procedure bij de vrederechter om haar zoon uit het huis te laten zetten. Gisteren liet de vrouw een vastgoedmakelaar komen omdat ze haar huis wil verkopen. (belga/sam)

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Breughel

Een stuk uit een schilderij van Breughel denk ik...Lachen

022

023

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Carnaval te Oostduinkerke

Wel deze week blijven nog een beetje in de sfeer van carnaval....Lachen

014

De draken veroveren Oostduinkerke

013

015

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Triestig

Een triestige zaak...

Meisje (15) sterft na val van zes hoog in Middelkerke

In Middelkerke is na de middag een 15-jarig meisje overleden na een val van de zesde verdieping van een appartementsgebouw. Het appartement ligt langs de Zeedijk in Westende, maar het meisje viel langs de achterkant.

Over de precieze omstandigheden bestaat nog geen duidelijkheid. Volgens het parket van Brugge zijn er geen elementen die erop wijzen dat er kwaad opzet in het spel is. Mogelijk is ze gevallen of was het een wanhoopsdaad.

Het meisje, dat niet in Westende woont, was al negen dagen vermist. Wat ze in het appartement deed, is niet bekend. (belga/sam)

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Moed

Een gedachte...

Moed is doorgaan wanneer je hebt ontdekt dat er ook een kans is dat je verliest.

Een fotooke genomen te Nieuwpoort.

01

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Carnaval te Oostduinkerke

Al waren we in Oostduinkerke er om wat fotookes te nemen van de prachtige stoet...door omstandigheden zijn we zelf op één van de praalwagens terecht gekomen als "charmezanger"?......

010

012

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Carnaval te Oostduinkerke

Showkorps EL FUERTE opende  de carnavalstoet te Oostduinkerke...

008

009

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

22-02-09

Carnaval in de Mikke te Oostduinkerke

Vandaag was het zo bijna overal een beetje carnaval, ook in de Mikke te Oostduinkerke...

001

000

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

Einsatz in Trier

Enkele fotookes gestuurd door een vriend vanuit Einsatz in Trier aan de achterkant van het Kaufhof. Daar waren onze collega's aan het werk

IMG_3301

IMG_3300

IMG_3302

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |