29-11-08

Gaslek te Nieuwpoort

'Paniek is er nooit geweest'
Tientallen bewoners geëvacueerd na gaslek

!cid_C9FE0E4D-8B8D-4275-AB02-4D87B4F03584@local

NIEUWPOORT - Een gaslek in een appartementsgebouw deed Nieuwpoort even vrezen voor ontploffingsgevaar. Dankzij de koelbloedigheid van de huisbewaarster en haar moeder raakten alle bewoners echter snel geëvacueerd.

 !cid_0021401F-1841-4DD8-977C-D4A2C06B0372@local

Het lek ontstond in een winkel op de benedenverdieping van een appartementsgebouw aan de Zeedijk en de AlbertI-laan, ter hoogte van de Benjaminstraat. Het waren de kinderen van huisbewaarster Kathy Naegels (36) die even na 20uur letterlijk onraad roken. Kathy, die op dat moment niet thuis was, belde onmiddellijk naar haar moeder Hendrika Toelen (59) die wat verderop in de straat woont.

'Mijn dochter vertelde me dat de kinderen een vreemde geur hadden geroken in het appartement. Ze wisten niet goed wat het was, maar mijn dochter had onmiddellijk door dat het om een gasophoping ging', vertelt Hendrika. 'Ik ben er zonder aarzelen heen gesneld en we hebben onmiddellijk de ramen geopend. Daarna verwittigden we zonder tijd te verliezen alle bewoners van het gebouw, 36 in totaal, en we zorgden ervoor dat iedereen zo vlug mogelijk buiten en in veiligheid was. We hebben uiteraard de brandweer verwittigd en die waren zeer snel ter plaatse. Ook de mensen van het Rode Kruis, waarvan ik trouwens zelf lid ben, en van slachtofferhulp waren aanwezig. We werden zeer goed opgevangen in een horecazaak op de Zeedijk. Gelukkig is er niets ernstig gebeurd en hebben we alleen maar onze plicht gedaan door snel op te treden. Paniek is er nooit geweest', zegt een opgeluchte Hendrika Toelen.

!cid_B7B26CE2-B849-4323-B447-29531620AC8C@local


Een bejaarde vrouw met hartproblemen werd ter plaatse verzorgd, maar niemand raakte gewond of zelfs maar bedwelmd. De politie zette de omliggende straten en een gedeelte van de Zeedijk af en de brandweerlui beukten de deur van een winkel in het gebouw open, waar ze het gaslek vaststelden en het na een poosje konden dichten.

'Onze mensen hebben daarna het gebouw volledig verlucht zodat het gas kon ontsnappen. De oorzaak is waarschijnlijk een beschadigde gasleiding. In de winkel waren er verbouwingswerken aan de gang', licht Luc David van het plaatselijk korps toe. Dany Van Loo

foto's Ivh

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.