27-11-08

Brandweer Brugge in protest

Brugge - De brandweer van Brugge heeft woensdagmorgen een protestactie gehouden. Aanleiding was de uitspraak van schepen Moniek Boydens, dat de brandweermannen de hoogtewerker niet goed bedienen. De schepen kwam zelf de uitspraak uit de krant rechtzetten. Kort na de middag zette de brandweer haar actie stop.

De brandweer van Brugge heeft woensdag een protestactie gehouden. Aanleiding was de uitspraak van schepen Monique Boydens, dat de brandweermannen de hoogtewerker niet goed bedienen. 

Op de Brugse gemeenteraad maandag was er een interpellatie over de aanhoudende problemen met de hoogtewerker van de brandweer. Die weigert op interventies soms dienst. In de krant beweert schepen Moniek Boydens dat het de brandweerlui zijn die het toestel niet kunnen bedienen.

“Het is nu eenmaal zo dat het apparaat vele gebreken vertoont, maar stellen dat de brandweermannen daar aan de basis van liggen, daar kunnen wij echt niet mee akkoord gaan”, zegt Patrick Goossens van de Brugse brandweer.

De brandweer besliste meteen om enkel nog uit te rukken bij dringende interventies zoals brand, ook de administratie legde het werk neer. Schepen Boydens kwam persoonlijk de uitspraak rechtzetten.

“Ik heb gezegd dat we de brandweermensen alle kansen moeten geven om het toestel perfect te kunnen bedienen. Ik heb niet gezegd dat ze dat niet konden bedienen. Verre van zelfs. Ik vind het verschrikkelijk als men ter plaatste zou staan en dat het niet functioneert”, zegt schepen Moniek Boydens.

De hoogtewerker staat momenteel in de garage voor herstelling. Alle 140 brandweerlui in Brugge moeten met het toestel werken, en dat is teveel, vinden ze.
 
De stad wil de precieze oorzaak van de problemen achterhalen, om de hoogtewerker al dan niet te herstellen. Over wie de machine moet bedienen en welke opleiding daarvoor nodig is, overleggen stad en brandweer volgende week. Rond één uur werd de protestactie opgeschort.

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.