27-11-08

Brand in de brandweerkazerne!!!!!

Komt dat nu tegen....Lachen 

 

HILVARENBEEK - Het was een verontrustende noodoproep die de brandweer van Hilvarenbeek vandaag kreeg. Een noodoproep vanwege een brand op de Hakvoortseweg: op het adres van de eigen kazerne. Op die plek stond een grote groep Bekenaren al te kijken hoe de rook uit de ramen van de kazerne kringelde.

Commandant Sasbout Korting kan er achteraf wel om lachen. "De beheerder was een rookapparaat, waar van die disco-rook voor oefeningen uitkomt, aan het controleren", zegt hij. "Hij ging thuis even koffie drinken met zijn vrouw, terwijl dat apparaat warm werd. Niet verwachtend dat het apparaat op 'aan' zou springen."

Terwijl de beheerder koffie dronk en de kazerne zich tot de nok toe met rook vulde, sloeg een voorbijganger alarm bij 112. "Die passant heeft eerst nog op de deuren gebonsd, maar kreeg geen gehoor", zegt Korting. "Toen zijn we als brandweer ingeschakeld. De beheerder was inmiddels al weer terug bij de kazerne: hij heeft een masker opgezet en het apparaat uitgezet en de ramen geopend."

Zo liep de brand met een sisser af. Het rookapparaat van brandweer Hilvarenbeek functioneert 'naar behoren'.

Gepost door Luc de pompier in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.