05-01-12

Schoolinstallatie zonnepanelen komt naar beneden in Wingene

 
 

Schoolinstallatie zonnepanelen komt naar beneden in Wingene

donderdag 05 januari 2012 om 15u55

Wingene - Dat zonnepanelen niet zo goed bestand zijn tegen hevige rukwinden is vandaag gebleken. Bij de vrije basisschool Wildenburg moest zowat de hele installatie eraan geloven. Ook bij sommige particulieren zijn zonnepanelen weggewaaid.

Bij vrije basisschool Wildenburg in Wingene had de brandweer vanmiddag de handen vol met het ruimen van zonnepanelen. Zo goed als de hele installatie die op het platte dak van de school stond opgesteld is door de storm naar beneden gekomen. “Blijkbaar zijn die panelen op het dak geplaatst op een veilige manier, maar door een hevige windstoot zijn die toch naar beneden gewaaid. De brandweer neemt die weg, maar de schade is groot”, weet Stijn Verkindere van de basissschool.

Voorzorgmaatregelen

De zonnepanelen waren niet in het dak van de school verankerd. De constructie rustte op zware klinkers die de installatie op zijn plaats moest houden. Maar blijkbaar waren die toch niet berekend op zware rukwinden van 100 km per uur en meer. “Het is de eerste keer dat we zonnepanelen moeten wegnemen. Hier op school en op een woning langs de Ruisledesteenweg”, zegt Marnix Deroo van de brandweer. “Wij moeten de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. Eerst en vooral alle stroom afkoppelen”.

De school kreeg van de installateur een garantie van 20 jaar op de zonnepanelen. Maar de kapotte exemplaren zijn na goed een halfjaar al rijp voor de schroothoop. De recyclage van zonnepanelen staat nog in haar kinderschoenen.

 

 

(L.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Gepost door Luc de pompier in Actualiteit | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-07

De groep

verkleind foto luchthaven
Voila, de groep die vertrekt naar Charlestone vanmorgen om 10u op de luchthaven van zaventem.

Gepost door Luc de pompier in Actualiteit | Commentaren (0) |  Facebook |